فرصت تاریخی بودجه برای بازار سرمایه
احمد اشتیاقی مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک آینده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: لایحه بودجه سالانه را می توان مهمترین برنامه اقتصادی دولت برای هر سال کشور قلمداد کرد. عموم خط مشی ها و سیاست گذاریهای دولت برای یک سال ریشه در لایحه بودجه و پیش بینی های مندرج در آن دارد. در […]
احمد اشتیاقی مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک آینده در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: لایحه بودجه سالانه را می توان مهمترین برنامه اقتصادی دولت برای هر سال کشور قلمداد کرد. عموم خط مشی ها و سیاست گذاریهای دولت برای یک سال ریشه در لایحه بودجه و پیش بینی های مندرج در آن دارد. در حالی لایحه بودجه سال ۹۸ از سوی رییس جمهور تقدیم مجلس شورای اسلامی شد که اقتصاد کشور یکی از حساس ترین مقاطع حیات خود را در سالهای پس از انقلاب اسلامی پشت سر می گذارد.
وی افزود: تلاقی چند بحران از جمله تحریم های ظالمانه آمریکا و عدم مساعدت اروپا، کاهش شدید بهای نفت و همچنین انباشت مطالبات داخلی در بستر رشد تورم و بیکاری و رکود اقتصادی موجب شده است همه نگاه ها به سوی لایحه بودجه سال ۹۸ باشد.در این میان بازار سرمایه نیز به رغم بضاعت اندک خود در تاثیر گذاری در تدوین و تصویب لایحه بودجه،چشم به این لایحه و مفاد آن دارد تا بتواند در سال آینده به مدد نقاط قوت و امتیازاتی که برای بازار سرمایه می توان در نظر گرفت شرایط رشد و توسعه بیشتری را شاهد باشد. رئیس جمهوری در مجلس سه محور اساسی لایحه بودجه سال آینده را معیشت مردم، تولید و اشتغال عنوان کرد.
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک آینده خاطرنشان کرد: در این میان بازار سرمایه مرکز عمده پمپاژ نقدینگی به سمت تولید بعد از بانکها می تواند نقش مهمی را در این چارچوب الویتی ایفا کند. نگاهی به سخنان رئیس جهموری نشان از نگرانی های دیگری نیز دارد. در کنار بحث ارز، وضعیت صندوق های بازنشستگی نمود پررنگی در سخنان رئیس جهموری در مجلس شورای اسلامی داشت.جایی که تلاقی مهمی میان این مشکل و بازار سرمایه وجود دارد انباشت دارایی بدون بازدهی در صندوقهای بازنشستگی، عطش بازار سرمایه و بخش خصوصی برای عرضه این شرکتها به خصوص در حوزه واگذاری مدیریت فرصت تاریخی جدیدی برای بازار سرمایه فراهم خواهد ساخت تا برای توسعه بازار بتوان گام بلندی برداشت.
اشتیاقی اشاره کرد :نباید فراموش کنیم که در ابلاغیه مقام معظم رهبری در دهه ۸۰ که زمینه ساز ورود بزرگترین بنگاههای اقتصادی کشور به بازار سرمایه شد چه نقش مهمی در توسعه بازار سرمایه و ارتقا جایگاه آن در بازار سرمایه ایفا کرد. هم اینک نیز چنین فرصت تاریخی مهمی پیش روی بازار سرمایه وجود دارد. سخنان دکتر روحانی در مجلس مبنی بر اینکه سال ۹۸، سال عرضه شرکتهای بزرگ در بازار سرمایه است را باید طلیعه بروز چنین فرصت تاریخی ارزیابی کرد. نام بردن رئیس جمهوری از شستا به عنوان شرکتی که عرضه خواهد شد خود نشان دهنده افق گسترده ای است که در سال آینده پیش روی بازار سرمایه قرار دارد. و جا دارد بازار سرمایه با فراهم ساختن زمینه ورود سهل الوصول شرکتهای صندوقهای بازنشستگی زمینه رشد بازار را فراهم کند.
وی افزود: تجربه نشان داده است به دنبال موج گسترده ورود شرکتها به بازار همواره پتانسیل مهمی در بازار برای رشد فراهم شده است که می تواند این بار نیز در بازار رخ دهد. در همین حال لایحه بودجه در بخش بازار بدهی نیز دارای اهمیت خواهد بود. در لایحه بودجه سال آینده منابع ۴۴ هزار میلیارد تومانی حاصل از فروش اوراق لحاظ شده است. همچنین کل منابع حاصل از واگذاری دارایی های مالی ۵۱ هزار میلیارد تومان است. از سوی دیگر سال آینده رقم لحاظ شده برای تملک دارایی های مالی حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان است. لازم به ذکر است ۱۹ هزار میلیارد تومان برای بازپرداخت اصل اوراق مالی لحاظ شده است. خالص دارایی های مالی نیز مثبت ۲۶ هزار میلیارد تومان است. چنین ارقام قابل ملاحظه ای نیز این فرصت را فراهم می کند تا بازار بدهی بتواند رشد قابل ملاحظه ای در سال آینده را تجربه کرده و نقش بازار سرمایه در “مالی دولتی ایران”را تقویت بیشتری بخشد.
مدیرعامل شرکت کارگزاری بانک آینده در انتها اشاره کرد : در مجموع سال آینده می تواند در آیینه بودجه سال۹۸، سال فوق العاده ای برای بازار سرمایه ایران باشد. عرضه شرکتهای صندوقهای بازنشستگی، تلاش دولت برای واگذاری دیگر شرکتهای دولتی، واگذاری مسوولیت عمده تامین مالی به بازار بدهی و همچنین ایفای نقش بیشتر در سیاستهای تقویت تولید و افزایش اشتغال سبب می شود تا بتوانیم به بازار سرمایه برای سال آینده امیدوار باشیم. در این میان البته توپ در زمین بازار سرمایه است تا با درک بیشتر نیازهای دولت و امتیازاتی که می توان در برابر این نیازها از دولت کسب کرد بتوان ساختار بهتر و قوی تری را برای تحقق برنامه های دولت پدید آورد.