رکود بزرگ
نیما جوادیان کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد : اغلب پس از جهش های تورمی در اقتصاد ، شاهد رکود هستیم که در ابتدا به شکل رکود تورمی نمود میابد و پس از مدتی تورم منفی و رکود عمیق بالاخص در کالاهای سرمایه ای را موجب میگردد. وی افزود: در […]
نیما جوادیان کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد : اغلب پس از جهش های تورمی در اقتصاد ، شاهد رکود هستیم که در ابتدا به شکل رکود تورمی نمود میابد و پس از مدتی تورم منفی و رکود عمیق بالاخص در کالاهای سرمایه ای را موجب میگردد.
وی افزود: در حال حاضر قدرت خرید قشر متوسط که بیشترین تقاضا را در اقتصاد تشکیل میدهد با رشد چند برابری قیمت کالاها به شدت کاهش یافته است که موجب کاهش تقاضا برای محصولات تولیدی خواهد شد . این کاهش تقاضا در کنار افزایش هزینه های تولید که امکان کاهش قیمت کالاها را منتفی میسازد. تعطیلی بنگاه های تولیدی و افزایش بیکاری ، به تبع آن افزایش رکود را در پی خواهد داشت.
کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی بهره گیری از پدیده کاهش ارزش پول ملی در جهت افزایش صادرات بهترین گزینه برای حفظ اشتغال و مبارزه با رکود می باشد که تحریم های آمریکا برای تحقق این مهم معضلات بسیاری ایجاد می نماید. با این تفاسیر ، در صورتی که تحولی در روابط سیاسی و سیاستهای اقتصادی ایجاد نگردد میتوان انتظار شروع رکود عمیق را در کشور داشت.
جوادیان اشاره کرد :در این بین بانکها که با افزایش بدهی ها ،مطالبات مشکوک الوصول و دارایی های بلا استفاده و با نقد شوندگی پایین تا مرز ورشکستگی پیش رفته بودند بیشترین بهره را از کاهش ارزش پول ملی و به تبع آن کاهش ارزش بدهی ها و افزایش ارزش دارایی های مازادشان بردند.گویا دولت نیز در تلاش است از شرایط پیش آمده برای اصلاح نظام بانکی بهره جوید و بر همین اساس سیاستهای خروج بانکها از بنگاه داری و افزایش سرمایه بانکها از محل تجدید ارزیابی دارایی ها و تسعیر دارایی های ارزی با نرخ ارز نیمایی را در پیش گرفته است که رشد قیمت سهام بانکها را در بازار سرمایه موجب گشته است.
امید است پس از اصلاح ساختار نظام بانکی ، تغییر رفتار بانکها و قرار گیری سیستم بانکی در مسیر درست و در جهت اعتلای اقتصاد را شاهد باشیم.