بازار بورس در حال تعادلی باقی میماند/ جذابیت کنونی شرکتها در بورس را طرحهای توسعهای آنها مشخص میکند
مدیرعامل هلدینگ مالی، بانکی و سهام صندوق بازنشستگی گفت: از میان پیشبینیهای ابتدای سال تنها ورود نقدینگی اجرایی شد و هیچ ابرتورمی در کشور رخ نداد، از این رو مبنای سرمایهگذاری کنونی در بورس توجه به طرح توسعه شرکتها و افزایش تولید آنها در آینده است.
محمود طهماسبی درباره وضع کنونی بازار سرمایه به خبرنگار بورس امروز گفت: بازار سرمایه اکنون به شرایط تعادلی رسیده است، اگرچه در ابتدای سال شاهد ۲ برابر شدن شاخص طی ۲ ماه بودیم اما پیشبینی افتهای پس از آن نیز دور از ذهن نبود.
وی افزود: با وجود رشدی که بازار سرمایه در ابتدای سال تجربه کرد اما از آنجا که این رشد منشأ پایداری نداشت، ناپایداری آن به همان شدت قابل انتظار بود.
مدیرعامل هلدینگ مالی، بانکی و سهام صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: با وجود تجربه شرکتها در افت شدید پس از جهش رخ داده، رشد چند وقت اخیر سبب بهبود وضع آنها نسبت به پارسال شد.
طهماسبی درباره پیشبینیهای ابتدای سال گفت: در ابتدای سال افراد افزایش ورود نقدینگی به بورس و تجربه ابرتورمی در کشور را پیشبینی میکردند، اما تنها ورود نقدینگی آن تحقق یافت، هماکنون تورم حوالی ۴۰ تا ۵۰ درصد است بنابراین ما ابرتورمی را تجربه نکردهایم.
وی ادامه داد: این مقدار تورم نیز توسط شرکتها در بورس پیشخور شده است و رشد قیمتها نسبت به پارسال به خوبی این مسئله را تصدیق میکند، اکنون برای سرمایهگذاری در بورس باید به شرکتهایی توجه کرد که برنامه افزایش تولید یا افزایش قیمت دارند.
طرحهای توسعهای سهام شرکتها را جذاب میکند
مدیرعامل هلدینگ مالی، بانکی و سهام صندوق بازنشستگی کشوری گفت: شرکتهای با ظرفیت تولید بیشتر و دارای طرحهای توسعهای در برنامه و آن دسته از شرکتهایی که کمتر از ظرفیت خود تولید میکنند، برای سرمایهگذاری جذاب هستند.
طهماسبی افزود: عمده شرکتهای بورسی با ظرفیت ۱۰۰ درصدی تولید میکنند بنابراین شرکتهای با طرحهای توسعهای میتواند جذابیت سرمایهگذاری داشته باشند.
پیشبینی حفظ تعادل بازار سرمایه تا پایان ۹۹
وی با بیان پیشبینی خود از ادامه وضع بازار سرمایه گفت: آنچه مشخص است بازار سرمایه تا سه ماه پایانی سال رخداد خاصی را تجربه نمیکند، هماکنون، انتظار افزایش قابل توجهی در دلار نداریم، همچنین با احتمال مذاکره بین ایران و آمریکا در سه ماه پایانی سال تا حدودی تنشهای افزایش تحریم رفع شده است.
مدیرعامل هلدینگ مالی، بانکی و سهام صندوق بازنشستگی کشوری با بیان دلایلی از علت نبود انتظار رشد شدید دلار اظهار کرد: احتمال میرود واسطههای فروش نفت و پتروشیمی نیز تا پایان سال ارزهای خود را وارد کنند، افزون بر این، کشورهایی همچون عراق و افغانستان مبادلات ارزی خود را بدون ترس از افزایش تحریمهای ایران، همچون گذشته انجام خواهند داد بنابراین این رخدادها پیشبینی رشد شدید دلار را نقض میکند.
طهماسبی افزود: این پیشبینیها سبب میشود دلار دیگر تأثیر چندانی بر شرکتهای بورسی نداشته باشد، در نتیجه، شرکتهایی که افزایش تولید و قیمت فروش داشته باشند در بورس مورد توجه قرار میگیرند.
وی تأکید کرد: پیشبینی میشود بازار سرمایه در حالت تعادلی باقی بماند و تغییر چندانی نداشته باشد زریا بازار در شرایط شکنندهای نیست بلکه با رشدی که با وجود اصلاحات اخیر نسبت به پارسال تجربه کردن است، امکان جمع کردن صفها با تعداد سهم کمتری وجود دارد که حاکی از افزایش قیمت سهم شرکتها نسبت به پارسال است.