سود صنعت خودروسازی در ایران و جهان
صنعت خودرو مصرف کننده فولاد،آهن ،پلاستیک،شیشه،کفپوش، چیپ کامپیوتر،رابر و دیگر محصولات است.بر اساس آمارها حدود نیمی از تقاضای نفت روغن و رابر، یکچهارم خروجی صنعت شیشه و یک ششم خروجی صنعت فولاد در خودرو سازی مصرف میگردد. این صنعت پس از صنعت هواپیماسازی دومین صنعتی است که از محصولات تولیدی دیگر صنایع استفاده میکند. در […]
صنعت خودرو مصرف کننده فولاد،آهن ،پلاستیک،شیشه،کفپوش، چیپ کامپیوتر،رابر و دیگر محصولات است.بر اساس آمارها حدود نیمی از تقاضای نفت روغن و رابر، یکچهارم خروجی صنعت شیشه و یک ششم خروجی صنعت فولاد در خودرو سازی مصرف میگردد. این صنعت پس از صنعت هواپیماسازی دومین صنعتی است که از محصولات تولیدی دیگر صنایع استفاده میکند.
در اقتصادهای پیشرفته یک درصد رشد در صنعت خودروسازی باعث رشد یک و نیم درصدی تولید ناخالص ملی می شود اثر غیر مستقیم صنعت خودرو بر روی صنایعی که به واسطه تقاضای صنعت خودرو به وجود می آید قابل محاسبه نیست.
در کشورهای پیشرفته صنعت خودرو شاخه اصلی ساخت ماشین آلات است و بطور کلی هیچ اقتصاد پیشرفته یافت نمیشود که در آن صنعت خودرو وجود نداشته باشد.همچنین سهم صنعت اتومبیل در تولید ناخالص ملی کشور های پیشرفته بین ۵ تا ۱۰ درصد سهم ساخت ماشین آلات است،به طوری که این سهم در کشور آلمان ۱۴ درصد،در ژاپن ۱۲ درصد و در کره جنوبی ۱۰ درصد است هر یک دلار سرمایهگذاری در صنعت اتومبیل باعث رشد ۳ دلاری در تولید ناخالص میگردد.
بر اساس پیشبینیهای مختلف تا سال ۲۰۳۰ درآمد ناخالص صنعت خودرو به صورت قابل توجهی افزایش مییابد و سود این صنعت به یک و نیم تریلیون دلار میرسد ( افزایش سود ۳۰ درصدی). در حالی که درآمد ناشی از فروش سنتی خودرو خدمات پس از فروش و فروش قطعات یدکی به حدود ۵،۲ تریلیون دلار خواهد رسید.
در سال ۲۰۱۵ این عدد در حدود ۳،۵ تریلیون دلار بوده است.درآمد ناخالص این صنعت در هر سال حدودا ۴،۴ درصد رشد خواهد کرد. تجمیع این عملکرد در صنعت خودرو باعث میشود که انجمن جهانی تولید کنندگان خودرو (ocia) به عنوان ششمین اقتصاد بزرگ دنیا قرار گیرد،خودروسازان پیشرفته دنیا و صادرکنندگان پیش بینی کردند که رشد سالانه صادرات ۳،۶ درصد خواهد بود که این رقم وابستگی زیادی به رشد اقتصادی جهان دارد،بنابراین صنعت خودرو یکی از مهمترین پایه های اقتصاد خواهد بود که هموار کننده رشد سایر صنایع و به طور کل کشورها میگردد.صنعت خودروی آمریکا، آلمان، کره جنوبی و ژاپن نمونه عالی برای معرفی این “super industry” است.
در ایران صنعت خودروسازی با مشکلات فراوانی در حال فعالیت است که مهمترین آن قیمتگذاری دستوری است این قیمت گذاری هم بر روی رقابت و هم کیفیت محصولات تاثیر گذار است، بنابراین حذف قیمتگذاری و بازگشت قیمت به بازار اولین قدم در اصلاح وضعیت خودروسازان است.