پذیرش نمادها در بورس بدون بازارگردان لغو میشود
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از لغو پذیرش نمادهای بدون بازارگردان در بورس خبر داد.
به گزارش بورس امروز، حسن قالیباف اصل با بیان اینکه هم اکنون روی ۲۹۸ نماد عملیات بازار گردانی صورت میگیرد، گفت: همه ناشرین مکلف به ایجاد یا استفاده از عملیات بازار گردانی شدند و ممکن است ناشرانی که از تکالیف خود سرباز زنند، پذیرش آنها در بورس و فرابورس لغو و صلاحیت حرفهای مدیران سلب شود.
وی با تاکید بر اینکه در دنیا نهادهای ناظر بازار سرمایه وظایف مشخصی از جمله ایجاد بازاری کارا و شفاف، حمایت از حقوق سرمایهگذاران، مقررات گذاری و نظایر آن را بر عهده دارند، اظهار کرد: در کشورمان نیز طبق قانون بازار اوراق بهادار اکثر این وظایف بر عهده سازمان بورس و اوراق بهادار به عنوان نهاد ناظر بازار سرمایه قرار گرفت.
نقدشوندگی یکی از اصلهای مهم بازار است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه برای حمایت از حقوق سرمایهگذاران و وجود یک بازار کارا، نقدشوندگی یکی از اصلهای بسیار مهم تلقی میشود، گفت: بازار گردانی یکی از مسیرهای نقدشوندگی، مدیریت هیجان و نوسانات بازار است. بازار گردانها سمت عرضه و تقاضای بازار را تقویت میکنند و اوراق بهادار را در بین فروشندگان و خریداران جابجا میکنند.
قالیباف اصل ادامه داد: از جمله مزیتهای بازار گردانی میتوان به افزایش نقدشوندگی، کنترل نوسانات قیمت اوراق بهادار و کاهش هزینههای معاملاتی اشاره کرد. البته بازارگردانها با انجام تعهدات، عایدی نیز کسب میکنند.
وی با بیان اینکه وظیفه بازار گردانی را در دنیا به نوعی Liquidity Provider (LP) وmarket maker ها برعهده دارند گفت: در کشورمان این مهم بر عهده بازار گردانها و صندوقهای اختصاصی بازار گردانی قرار داده شده است.
تکلیف همه ناشرین به بازار گردانی
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه در بخشهای مختلف قانون بازار اوراق بهادار به بازار گردانها اشاره شده است، توضیح داد: در دو دستورالعمل «پذیرش اوراق بهادار در سازمان بورس و اوراق بهادار تهران» و «پذیرش، عرضه و نقلوانتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران»، ناشران به داشتن حداقل یک بازارگردان مکلف شدند. این دو دستورالعمل مصوب سازمان بورس و اوراق بهادار است.
قالیباف اصل ادامه داد: با توجه به اینکه این دستورالعملها اخیرا بازنگری شدند و اجبار فوق نیز در آنها قرار گرفته است، در نتیجه عملیات بازار گردانی فقط برای ناشران جدید محدود شده بود، اما در “آییننامه حفظ ثبات بازار سرمایه و صیانت از حقوق سهامداران” که در شهریورماه امسال توسط شورای عالی بورس مصوب شده، همه ناشران مکلف به ایجاد یا استفاده از عملیات بازار گردانی شدهاند.
وی با تاکید بر اینکه این سازمان به صورت مستمر و جدی از طرف بورسها پیگیر این موضوع خواهد بود، گفت: ناشرانی که از تکالیف خود سرباز زنند، مشمول جرایم و مجازاتهای مقرر در فصل ششم “قانون بازار اوراق بهادار” و “قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی” میشوند.
عملیات بازارگردانی ۲۹۸ نماد تاکنون انجام شده است
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار توضیح داد: بر اساس مصوبه اخیر شورای عالی بورس نیز ناشران علاوه بر مجازاتهای مقرر، به مراجع ذیصلاح نیز معرفی میشوند که حتی ممکن است منجر به لغو پذیرش آنها در بورس و فرابورس و سلب صلاحیت حرفهای مدیران منجر شود.
به گفته قالیباف اصل تاکنون بر روی ۲۹۸ نماد عملیات بازار گردانی صورت میگیرد که بر این تعداد با توجه به الزام سازمان بورس افزوده میشود. امیدواریم با الزام بازار گردانی شاهد بازاری نقد شونده و کارا در کشور باشیم.
یک سوم شدن سرمایه ها و یا نصف شدن پولهای وارد شده به بورس ضرری است که عامل دارد و باید این ضرر از جانب ضررزنندگان به نحوی جبران شود. اینکه چند حقوقی الان بخش بسیار ناچیزشان را برای خرید بگذارند تا بازار تکانی بخورد در اصل این رد گم کردن برای عامل ضرر است
دولت مردم را دعوت به بورس کرده است و بعد به آنها ضرر است
حاکمیت با شرایطی که در سیاست خارجی ایجاد می کندپپپپف باعث ضرر است و حقوقیهایی که برای خرید بیشتر سهام از شرکتهایی که 40 تا 50 درصد آن را دارند، اقدام به فروش سهام می کنند، اینها عامل ضرر زننده به مردم بیچاره ای هستند که جایی برای حفظ ارزش پولشان جز بورس ندیده اند. آیا حدیث لاضرر و لاضرار اینگونه جاها را نمی گیرد. پیامبر جلو ضرر بر مردمش را می گرفت ، فقط برای فتوا در مورد قطع عضو برای جلوگیری است.
آیا این مردم نسبت به موسسات مالی که جلو ضررشان گرفته شد اولویت ندارند.
حقوقیها و بانکهای ی ضرر زننده معلومند و مشخص و ضرر از طریق بازگرداندن سهامهای خریداری شده با قیمت ارزان نیز ممکن است پس چرا نباید اقدامی صورت گیرد در جهت جبران ضرر