بخشنامههای دست و پا گیر بازار صادرات فولاد ایران را از بین میبرد/ صنعت فولاد ایران در حال آمادگی برای افق ۱۴۰۴ است/
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد معتقد است که صدور بخشنامهها سبب ایجاد بیاعتمادی در بازار میشود و در این شرایط با بازار صادراتی را از دست میدهیم.
محمد کشانی درباره بخشنامه منتفی شدن مالیات بر صادرات فولاد به خبرنگار بورس امروز: گفت: بخشنامههای پیاپی بینتیجه آسیب زیادی به شرایط صادرات وارد میکند صادرات برای کسب موفقیت باید معاف از مالیات باشد، دیگر کشورهای دنیا صادرکنندگان را به صادرات بدونمالیات تشویق میکنند.
وی افزود: بر اساس گزارشهای سالانه، صنعت فولاد کشور رو به رشد و از جمله صنایع داراری مازاد تولید است که خود را برای افق ۱۴۰۴ آماده میکند.
تولید فولاد ایران در ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن میرسد
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد با اشاره به اینکه در سال ۹۸ رقم تولیدی فولاد کشور ۲۷ میلیون تن بوده است، ادامه داد: این رقم تاکنون در سال ۹۹ به ۳۰ میلیون تن رسیده و سرانجام در سال ۱۴۰۴ به رقم ۵۵ میلیون تن برسد.
کشانی اعلام کرد که نیاز مصرف داخلی فولاد ۱۳ تا ۱۴ میلیون تن است و بقیه آن نیز مازاد است.
وی گفت: به دلیل مصرف پایین بازار داخلی با مازاد عرضه روبهرو هستیم، از این رو برای این رقم مازاد تولید باید بازاریابی انجام شود تا در بازارهای صادراتی موفق باشیم.
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد افزود: نمیتوان با صدور بخشنامهای صادرات را متوقف کرد، سپس صادرات متوقفشده را با بخشنامه دیگری ازسر گرفت، در بازار صادرات فولاد رقیبان دیگری وجود دارند و این شرایط مشکلات عدیدهای در بازارهای صادراتی برای فولاد ایران از جمله تایلند و اندونزی و غیره ایجاد میشود.
بخشنامههای پرشمار و از دست دادن بازارهای صادراتی
کشانی ادامه داد: صدور بخشنامهها سبب ایجاد بیاعتمادی در بازار میشود و در این شرایط با بازار صادراتی را از دست میدهیم.
وی اعلام کرد که ارزآوری فولاد، همسنگ صنایع پتروشیمی بوده است و پارسال از محل صادرات صنایع معدنی، ۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار ارزآوری داشتهای، نکته شایان توجه در این زمینه ارزآوری فولاد در شرایطی است که صادرات نفت بهدلیل تحریمها شرایط بسیار دشواری دارد و درآمدهای ارزی با مشکل روبهرو شده است.
عضو هیئتمدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد گفت: در این شرایط برای تأمین ارز باید صادرات مورد توجه قرار گیرد، از این رو بهتر است از صنعت فولاد حمایت شود.
کشانی ضمن تاکید بر اینکه بخشنامههای صادرشده جز ایجاد محدودیت فایده دیگری ندارد، گفت: تصمیمگیری اشتباه و لحظهای برای صدور بخشنامهها و استفاده نکردن از تجربههای انجمن فولاد و سازمانهای مردمنهاد باعث از دست رفتن بازار صادراتی میشود.