احتمالات فعالان بازار از حضور یا نبود حضور ارز ۴،۲۰۰ تومانی در صنعت غذا و دارو
نایب رئیس هیئتمدیره الگوریتم معتقد است که با حذف یارانه ۴۲۰۰ تومانی مواد اولیه، امکان قیمتگذاری آزادتری در صنعت دارویی کشور به وجود میآید و در این خصوص گفت: در چند روز اخیر، صنعت دارویی کشور به دلیل داشتن یارانه ارزی ۴۲۰۰ تومانی برای واردات مواد اولیه، مورد بحث بازار و فعالان قرار گرفته است. فعالان بازار احتمال میدهند که با حذف یارانه ارزی ۴۲۰۰ تومانی برای این صنعت، قیمتگذاری به صورت آزادتری انجام شود.
امیر وفایی در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز در خصوص قیمتگذاری در صنعت دارویی گفت: در چند روز اخیر با توجه به اینکه صنعت دارویی کشور مواد اولیه خود را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد میکند، مورد بحث بازار و فعالان آن قرار گرفته است. فعالان بازار احتمال میدهند که با حذف یارانه ارزی ۴۲۰۰ تومانی برای این صنعت قیمتگذاری به صورت آزادتری انجام شود.
وی با اشاره به اینکه مسئله حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مخالفین و موافقین خود را دارد، افزود: برای تصمیمگیری در خصوص این یارانه مجموعههای تصمیمگیر، نظرات خاص خود را دارند که هر کدام دلایلی را ذکر کردهاند.
حمایت از مصرفکننده با ارز ۴۲۰۰ زمینه قاچاق را ایجاد میکند
نائبرئیس هیئت مدیره الگوریتم با اشاره به نظرات موافقین یارانه ارزی صنعت غذا و دارو گفت: موافقین ارز ۴۲۰۰ تومانی برای این صنعت مبنای تصمیم خود را حمایت از مصرفکننده نهایی میدانند که هزینه کمتری را برایشان به همراه داشته باشد.
وفایی در خصوص نظرات مخالفین تصریح کرد: گروهی معتقدند این یارانه زمینهساز قاچاق غذا و دارو میدانند. آنها متذکر میشوند که یارانه ۴۲۰۰ تومانی ارز مواد اولیه، این امکان را برای برخی از افراد فراهم میکند که با فروش محصولات به قیمت آزاد در کشورهای همسایه منفعت کسب کنند و نتیجه مورد نظر سیاستگذاران کسب نشود.
وی با اشاره به اینکه احتمالات فعالان بازار در خصوص ارز ۴۲۰۰ تومانی بر مبنای شایعات و پیش بینیهای آنها است، گفت: باتوجه به اینکه صنعت دارو و غذا جزو محدود صنایعی در بورس هستند که در برخی از بخشهای آنها این یارانه همچنان وجود دارد، در چند روز اخیر باتوجه به محدودیتهای ارزی کشور مورد توجه بوده است.
نایبرئیس هیئت مدیره الگوریتم در پایان گفت: باتوجه به اینکه یارانه ۴۲۰۰ تومانی مخالفین و موافقین خود را دارد، بهتر است که سیاستگذار تمهیداتی برای حمایت از مصرفکننده نهایی اتخاذ کند که با ارائه تسهیلاتی دیگر زمینه و امکان این قاچاق را نیز کاهش دهد و به هدف حمایتی خود دست یابد.