تهدید کاهش سودآوری صنایع با کاهش نرخ ارز
یک کارشناس بازار سرمایه معتقد است که شرکتهای با فروش ارزی همانند صنایع فولادی و پتروشیمی باید محصولات خود را بر اساس نوسانات نرخ ارز به فروش برسانند و در این خصوص گفت: در صورت کاهش قیمت ارز باید شاهد تعدیل قیمت، کاهش میزان ریالی فروش و در نهایت کاهش سودآوری در بلندمدت باشیم.
علی ندیمی در گفتگو با خبرنگار بورس امروز در تکمیل صحبتهای خود گفت: قیمت فروش محصولات در این شرکت بر اساس نرخ دلار است. پیشنهاد میشود با توجه بهاحتمال تقویت پول ملی در آینده، سرمایهگذاران نیمنگاهی به صنایع با فروش ریالی داشته باشند.
وی تاکید کرد: دنیای بعد از کرونا روزگار متفاوتی خواهد بود و رونق ویژهای در جهان به وجود خواهد آمد.
جهان بعد کرونا چگونه پیش میرود؟
این کارشناس بازار سرمایه گفت: برای تحلیل شرایط به وجود آمده در آینده اقتصاد جهان و ایران باید بحثهای تداوم و یا توقف تقابل آمریکا و چین، همچنین مسئله کرونا (کاهش تقاضا برای مصرف انرژی) در اقتصاد جهانی باید مدنظر قرار گیرد.
وی افزود: سیاستهای اقتصادی دولت جدید ایالاتمتحده سومین عاملی است که باید به آن توجه کرد.
دولت چگونه کسری بودجه خود را جبران میکند؟
این کارشناس بازار سرمایه در خصوص نرخ دلار و ارتباط آن با ریزشهای اخیر بازار گفت: وقتی ورودی دلار در کشور یک پنجم میشود، دولت برای کسری بودجه، رقم ریالی دلار را بهصورت پیوسته پنج برابر میکند تا رقم به حدی بالا برود که کسری بودجه جبران شود.
ندیمی اشاره کرد: بسیاری از تحلیلگران بازار پیشبینی میکردند که از اواسط شهریور روند بازار تغییر خواهد کرد. ولی این موضوع از اواسط مردادماه اتفاق افتاد. به نظر میرسد با مشخص شدن وضعیت انتخابات آمریکا تکلیف بازار مشخص شود.
وی اضافه کرد: میتوان گفت ۷۰ تا ۸۰ درصد از فعالان حرفهای بازار از آن خارج نشدهاند. باید توجه کرد که بعد از انتخابات آمریکا و انتخاب یک دموکرات اتفاق خاصی نیفتاده است. تحریمها فعلاً پابرجا هستند. منابع ارزی کماکان بلوکه هستند ولی امید به آینده میتواند شرایط جدیدی را ایجاد کند.
سیاست دموکراتها تکلیف روند بازار را مشخص میکند
این کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: با توجه به جو متعادلی که تصور میشود با تعیین تکلیف انتخابات آمریکا و حضور یک دموکرات (بهواسطه ارتباط بهتری که با ایران دارند) در آینده اتفاق خواهد افتاد، اکثر روندهای صعودی قبلی در مسیر اصلاح قرار خواهند گرفت.
ندیمی گفت: قیمت واقعی ارز از سوی بانک مرکزی بر اساس معادلهای تعیین میشود که شامل ورودیها و خروجیهای ارزی کشور، میزان حجم نقدینگی ریالی در کشور، میزان ذخیره ارزی کشور و همچنین حجم عرضه و تقاضای ارزی در داخل هست.
وی در تکمیل صحبتهای خود از شرکتهای با فروش ارزی مثل صنایع فولادی و پتروشیمی مثال زد و گفت: قیمت فروش محصولات در این شرکت بر اساس نرخ دلار است. در صورت کاهش قیمت ارز باید شاهد تعدیل قیمت، کاهش میزان ریالی فروش و در نهایت کاهش سودآوری در بلندمدت باشیم. پیشنهاد میشود با توجه بهاحتمال تقویت پول ملی در آینده، سرمایهگذاران نیمنگاهی به صنایع با فروش ریالی داشته باشند.
رشد صنعتهای دلار محور
این کارشناس بازار سرمایه برای مشخص شدن این مسئله که آیا صنعتهای دلار محور میتوانند به رشد قیمتی سهام خود در آینده ادامه دهند، گفت: باید منتظر تثبیت قیمت دلار بود. بعد با محاسبه قیمت دلار نیما، سود آینده شرکتها را پیشبینی کنیم. در صورت حفظ حاشیه سود مناسب، میتوان به حرکت صنعتهای دلاری در ادامه امید داشت.
ندیمی تصریح کرد: سیاست اقتصادهای بزرگ و سیاست دولت جدید آمریکا تعیینکننده چگونگی آینده اقتصاد جهان است. باید با پیشبینی و بررسی شرایط ذکرشده، تصمیمات صحیح برای مانایی خود، فرآیندها و سیستمهای اطراف خودمان بگیریم.