رکودشکنی پتروشیمیها در سود تقسیمی به «شفن» رسید
در میان شرکتهای بورسی و فرابورسی سال مالی لزوماً اسفندماه نیست، بلکه بعضی از شرکتها سال مالی خود را خرداد، آذر یا دی در نظر میگیرند. در این میان، یکی از مواردی که در مجامع سالانه مورد تصمیمگیری میشود پرداخت سود است اما آنچه اهمیت دارد، زمانی است که این شرکتها سود خود را پرداخت میکنند.
به گزارش بورس امروز، بررسی مجامع عمومی شرکتهای بورسی و فرابورسی به شرح زیر است:
با توجه به اینکه در پایان سال ۹۸ همهگیری شیوع ویروس کرونا در سطح جهان حاکم بود بنابراین شاهد برگذاری مجامع شرکتهای بورسی از خردادماه امسال بودیم. اگرچه بعضی از شرکتها به صورت برخط مجامع خود را برگزار و تصمیمهای خود را اجرایی کردند بنابراین طبق گزارشهای منتشر شده، تنها سه شرکت مجمع خود را در اسفندماه برگزار کردند و سال مالی هر سه آذرماه بود.
در این میان سه شرکت «وارس»، «بعایق» و «سنوین»، شرکتی که بیشترین EPS را داشته است، «وارس» بوده که سود تقسیمی آن نیز (۵۰۰ ریال) بیشترین سود تقسیمی بوده است.
در بین مجامع برگزار شده در فروردین ماه که حدود ۲۳ شرکت بودهاند، «شوینده» با EPS 1,850 ریالی، بیشترین سود هر سهم را داشته است. هچنین، این شرکت با سود تقسیمی ۱,۶۵۰ ریالی بیشترین DPS مجامع فروردین ماه به خود اختصاص داده است. در بین ۲۳ مجمع فروردین ماه، کمترین سود تقسیمی را «وجم» تصویب نمود که با ۲۵۹ ریال سود هر سهم کمترین EPS را نیز در این ماه به خود اختصاص داده بود.
در اردیبهشت ماه شاهد برگذاری مجامع بیشتری بودیم به طوری که محدودیتها تا حدودی نسبت به فروردینماه کمتر شده و میزان تعطیلیها نیز کاهش یافته است. در مجمع شرکت «دلر» با تصویب EPS 6,198 ریالی بیشترین سود سهمی مجامع اردیبهشت ماه را به خود اختصاص داد که سود تقسیمی این شرکت نیز ۵,۸۸۸ ریال بیشترین DPS مجامع برگذار شده این ماه بوده است.
بیشترین مجامع برگزار شده در سال ۹۹ را در خردادماه شاهد بودیم که حدود ۶۹ شرکت مجامع خود را در این ماه برگزار و سود تقسیمی و زمان پرداخت را تعیین کردند.
شرکت پتروشیمی زاگرس در این ماه با تصویب سود نقدی ۱۱ هزار ریالی و سود هر سهم ۱۲ هزار ریالی در جایگاه نخست شرکت پرداخت کننده بیشترین سود قرار گرفت.
در مجامع تیرماه شاهد پرداختهای بیشتری در مجامع بودیم که شرکت «شفن» با سود تقسیمی ۱۶,۸۹۸ ریال بیشترین مقدار را داشته است. این روند در مردادماه نیز ادامه داشته و شرکت «تیپیکو» EPS 4،۲۴۶ ریالی و DPS 3,700 ریالی در جایگاه نخست تقسیم سود قرار گرفت.
درحالی که عمده شرکتهایی که سود تقسیمی بیشتری داشتهاند از میان شرکتهای دارویی و یا پتروشیمی بوده است اما در میان مجامع برگزار شده در شهریورماه امسال «افق» بیشترین سود تقسمی را به میزان ۵ هزار ریال و EPS 5,156 ریالی به خود اختصاص داد.
با وجود آنکه مجامع سالانه در یک مدت زمانی خاصی باید برگزار شوند اما به دلیل شرایط شیوع ویروس همهگیری کرونا و باتوجه به اینکه سال مالی بعضی از شرکتها پایان خردادماه بسته میشد، برگزاری این مجامع در مهرماه نیز ادامه یافت.
در میان مجامع برگزار شده ماه گذشته «واحیا» بیشترین سود هر سهم به میزان ۵,۱۹۱ ریال از آن خود کرد که سود تقسمیی آن نیز به مبلغ ۱,۶۰۰ ریال بوده است.
طبق قانون همهشرکتها از زمان برگزاری مجامع حداکثر ۸ ماه مهلت دارند تا سود تقسیم خود را به سهامداران پرداخت کنند. در این بین هرچه زمان پرداخت سود تقسیمی طولانی شود، ارزش سود کاهش خواهد یافت.
امیدواریم تا شرکتها باتوجه به نقدینگی حاضر در شرکت ارزش سود سهامداران را نیز درک و زمان مناسبی را برای پرداخت سود درنظر گیرند.