صرفه جویی ۳۳۰۰ دلاری تویوتا در هر دقیقه
شرکت ژاپنی تو در هر دقیقه مبلغ ۳۳۰۰ دلار را صرفهجویی و مدیریت میکند.
این روزها شرکتهای خودروسازی مطرح جهان که با آیندهنگری قصد رقابت بیشاز پیش و ماندن در بازار جهانی را دارند، در پی کاهش هزینههای تولید خود از طریق مدرنسازی دستگاهها و مدیریت هزینهها در فرآیندهای تولید هستند.
حال این بار شرکت ژاپنی تویوتا با اقدامهای توانسته مبلغ زیادی را از طریق همین اقدامها صرفهجویی و در عوض در بخش تحقیق و توسعه خود سرمایهگذاری بیشتری کنند.
تویوتا در ۶ ماه گذشته توانسته ۸۷۵ میلیون دلار را به لطف فرآیندهای تولید جدیدتر و مدرن خود صرفهجویی کند.
طبق این آمار، این شرکت ژاپنی در هر دقیقه مبلغ ۳۳۰۰ دلار را صرفهجویی و مدیریت میکند.
تویوتا سپس این مبلغ را به سمت بخش تحقیق و توسعه (R&D) خود که از سال ۲۰۱۷ مبلغی در حدود ۹.۳ میلیارد دلار بود، هدایت کرده است تا توان رقابت خود را حفظ و آینده بهتری را برای خود ایجاد کند.
از سوی دیگر قطعهسازان نیز که بالاجبار تابع سیاستهای کلی خودروسازان هستند، دلیلی برای فعالیت در عرصه طراحی خودرو نمیبینند؛ زیرا خودروسازان قطعات جدیدی از آنان طلب نمیکنند و این چرخهی معیوب سبب افزایش فاصله روزافزون توان طراحی داخلی با استانداردهای روز جهان میشود.
رسیدن به اهداف سازمان بستگی به توانایی کارکنان در انجام وظایف محوله و انطباق با محیط متغیر دارد. اجرای آموزش و بهسازی نیروی انسانی سبب میشود تا افراد بتوانند متناسب با تغییرات سازمانی و محیط، بهطور مؤثر فعالیتهایشان را ادامه دهند و برکارایی خود بیفزایند؛ بنابراین آموزش و بهسازی، کوشش مداوم و برنامهریزی شده به وسیله مدیریت برای بهبود سطوح شایستگی کارکنان و عملکرد سازمانی است.
با وجود این زمانبندی، برنامههای آموزشی یک سازمان کارآمد میشوند که این برنامهها همسو با راهبرد مدیریت منابع و کلان شرکت قرار گیرند در غیراین صورت حتی اگر برنامهها و راهبردهای آموزشی به بهترین شکل ممکن طراحی و تدوین شوند منافعی عاید سازمان میشود و به مرور زمان شرکت یا سازمان از دنیای رقابت باز میماند و میتوان گفت که مرگ آن سازمان را درپی خواهد داشت.
شرکت خودرو سازی تویوتا به این مهم پی برده است و سالانه مبالغ هنگفتی را در زمینه آموزش کارکنان خود متحمل می شود آنها به این باور رسیدهاند که هزینههای که در زمینه آموزش و بهسازی متحمل می شوند نوعی سرمایه گذاری است و اهمیت زیادی برای این دوره های آموزش و بهسازی قائلند، افزون بر این برنامهها و راهبردهای آموزشی این شرکت همسو با اهداف کلی مدیریت منابع انسانی و راهبرد کلان شرکت طراحی و تدوین میشوند.
شرکت تویوتا باید بتواند سرامدی مباحث مدیریتی (تولید ناب) که از زمان اوچی در ژاپن آغاز شد و تاکنون هم سنت شکن و موفق بوده در دیگر کشورها با فرهنگ آن کشور بومیسازی کرده و الگوی جدیدی برای آن کشورها استخراج کند زیرا فرهنگ کاری ژاپن الزاما در کشور ترکیه قرار ندارد و موفقیتی که تویوتا با این سبکها در ژاپن به دست آوردهاند با دیگر کشورها فرق خواهد کرد تا اینکه الگوی خاص و ترکیبی با فرهنگ سازمانی و نیروی انسانی آنها استخراج شود.
مطالب فوق گزیدهای از سخنان امیرحسین علیزاده، از مدیران حوزه خودروسازی کشور و نفر معتمد شرکتهای فولکس واگن و تویوتا، در سمینار توسعهای تویوتا از طریق ویدیو کنفرانس در ترکیه بود.