مدیرعامل بورس تهران کیست؟
مدیرعامل، بالاترین مقام اجرایی در شرکت بورس اوراق بهادار تهران است. بورس، بازار بسیار مهمی است که که در آن قیمتگذاری و خرید و فروش اوراق بهادار انجام میشود.
به گزارش بورس امروز، با پایان سال مالی منتهی به اسفند ۹۸، ماموریت هیئت مدیره در شرکت بورس نیز به پایان رسید و انتخاب اعضای هیات مدیره یکی از بندهای دستورجلسه مجمع بود. با انتخاب اعضای حقوقی، ۳۰ مهرماه امسال اعضای جدید هیاتمدیره بورس تهران معرفی شدند. به طوری که در نخستین نشست هیئت مدیره جدید و هفت نفره بورس تهران، امیر تقیخان تجریشی از سرمایهگذاری توسعه ملی و جواد عشقی نژاد از سرمایهگذاری اهداف به عنوان رئیس و نائب رئیس هیئت مدیره بورس تهران در ترکیب هیئت مدیره برای مدت زمان دو سال معرفی شدند. اکنون باید هیئت مدیره، به معرفی بالاترین مدیر اجرایی خود در بازار ۴۸ هزار میلیاردی بپردازد.
وقتی که حسن قالیباف اصل از سال ۱۳۸۷ پس از ۱۰ سال، حضور به عنوان مدیرعاملی از مقام خود در شرکت بورس کناره گرفت، علی صحرایی که معاون بازار قالیباف بود، به عنوان جایگزین وی انتخاب شد.
اکنون پس از دوسال از مدیریت وی بر بازار سرمایه با انتخاب اعضای جدید هیئت مدیره بازار در انتظار خبری از ابقای وی یا معرفی فرد جدید است. هماکنون در بازار سرمایه از علی صحرایی، محمودرضا خواجه نصیر مدیرعامل تامین سرمایه تمدن و روح الله حسینی مقدم به عنوان گزینه هایی نام برده می شود که در هیات مدیره شرکت در خصوص انتخاب آنها مطرح شده اند.
اسامی و نقش هیئت مدیره در بورس به این صورت است:
در ترکیب هیئت مدیره جدید بورس تهران سدیدی از صندوق بازنشستگی بانک ها با سمت عضو هیئت مدیره، محمدرضا محسنی (مدیرعامل پیشین سپردهگذاری مرکزی) از بانک آینده با سمت عضو هیئت مدیره، محمدعلی میرزاکوچک شیرازی از سرمایهگذاری صبا تامین با سمت عضویت هیات مدیره،حسین بوستانی از کانون نهادهای سرمایهگذاری ایران با سمت عضو هیئت مدیره، مهدی امیری از سرمایهگذاری تدبیر با سمت عضویت هیئت مدیره قرار دارند. جواد عشقی نژاد از سرمایهگذاری اهداف با سمت نائب رئیس هیئت مدیره و امیر تقیخان تجریشی از سرمایهگذاری توسعه ملی با سمت رئیس هیئت مدیره نیز دیگر اعضای هیئت مدیره این شرکت ۲ هزار میلیارد ریالی است.
و اما مدیرعامل بورس تهران، تا زمان انتخاب و معرفی وی علی صحرایی زمام امور را در دست دارد.
علی صحرایی کیست؟
علی صحرایی با سابقه ۲۰ سال حضور در بازار سرمایه، از سال ۷۷ در سازمان کارگزاران بورس اوراق بهادار سمتهایی در حوزههای پذیرش و ارزیابی شرکتها، بازرسی و هیئت نظارت بوده است.
وی با شکل گیری ساختار جدید بازار سرمایه از سال ۸۴، به عنوان مدیر عملیات و سپس معاون عملیات شرکت بورس تهران فعالیت کرده است.
صحرایی دانش آموخته کارشناسی حسابداری از دانشگاه صنعت نفت است.
وی در مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه علامه طباطبایی بوده است.
صحرایی دارای مدرک دکترای حرفهای عالی مدیریت کسب و کار با گرایش حسابداری (DBA) است.
سوابق اجرایی وی به شرح زیر است: مرداد ۷۷ در سازمان کارگزاران بورس در سمت کارشناسی مدیریت بررسی سهام و طرح ها، اردیبهشت ۸۱ در سمت کارشناس مسئول بازرسی و بازار، مرداد ۸۳ در سمت کارشناس مسئول عملیات و نظارت بر بازار، اسفند ۸۵ با سمت مدیر بازار به فعالیت خود در بورس تهران ادامه داد.
وی معاونت بازار را از آذر ۹۰ تا ۹۹ را برعهده داشته است. خرداد ۹۵ به عضویت هیات مدیره فرابورس در آمده است. صحرایی، در رزومه عملی خود توانسته است دو دهه حضور پیوسته در بازار سرمایه را به ثبت برساند.
محمود خواجه نصیر کیست؟
محمود خواجه نصیری هماکنون، مدیرعامل و عضو هیئت مدیره شرکت تامینسرمایه تمدن با سرمایه ۳ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریالی است.
محمودرضا نصیر دارای مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مالی و دکتری مهندسی مالی است.
وی هماکنون مدیر عامل شرکت تامین سرمایه تمدن است که در گذشته با نام تامین سرمایه آرمان فعالیت میکرد، با حضور خواجه نصیری در آن شرکت، نام این تامین سرمایه از آرمان به تمدن تغییر کرد.
نائب رئیسی هیئت مدیره شرکت بورس اوراق بهادار تهران، مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار از دیگر سمت هایی است که وی در رزومه خود دارد. خواجه نصیر در سال ۹۴ پس از ۱۳ سال حضور در سازمان بورس از سمت خود به عنوان مدیریت اداره نظارت بر ناشران بورسی استعفا داد.
روح الله حسینی مقدم کیست؟
عضو شورایعالی بورس و اوراق بهادار، حسینی مقدم در حالی از آذر ۹۴ تا ۹۸ معاون ناشران و یکی از اعضای بورس تهران و پنجمین معاون این حوزه بود.
وی از تیر ماه ۹۸ به سمت مدیرعاملی تامین سرمایه ملت رسید.
سرمایه شرکت تامین سرمایه بانک ملت ۷ هزار میلیارد ریال است.
وی دارای مدرک کارشناسی ارشد رشته اقتصاد و دانشجوی دکتری این رشته از سال ۱۳۸۳ در حوزه های مختلف بورس از جمله تالارهای منطقهای، تحقیق و توسعه فعال بوده و دوره کوتاهی در واحد بازار و بیش از ۴ سال در واحد نظارت بر ناشران حضور داشته و سابقه فعالیت در شرکتهای سرمایهگذاری و تحلیلگری به عنوان کارشناس را دارد.
حسینی مقدم از چهار سال پیش تاکنون معاون ناشران و اعضاء بورس تهران بود. عضویت در کمیته رسیدگی به تخلفات سازمان بورس از سال ۹۱ ، تالیف کتاب های بازارگردانی در بازار اوراق بهادار و اصول سرمایه گذاری در بورس، تدریس دوره اقتصاد و سرمایهگذاری در بورس مرکز مطالعات دانشگاه شریف، مدیریت گروه تحلیل صنایع خودرو، پتروشیمی، سیمان، دارو و بیمه و برگزاری میز این صنایع با حضور مدیران صنایع و شرکتها از دیگر فعالیتهای حسینی مقدم بهشمار میرود.
عملکرد علی صحرایی در مدیریت عملیاتی بازار
عملکرد علی صحرایی در سالی که گذشت شامل توسعه فرهنگ سرمایهگذاری و آموزش، ایجاد تعاملات بیشتر در حوزه بینالملل، عرضه اولیه سهام ۸ بنگاه، پذیرش ۶ مرحله اوراق بدهی، میشود، همچنین ورود صندوقهای زمین و ساختمان و پروژه به بازار، پذیرش ۴ عدد صندوقهای قابل معامله در بورس، برگزاری دو میز صنعت به منظور آسیبشناسی، تنوعسازی ابزارهای نوین مالی و ورود ابزار فروش استقراضی به بازار، پذیرش ۱۰ شرکت، توسعه و تقویت زیرساختها و سامانه معاملات از جمله برنامههای توسعهای بورس در سال ۹۸ عنوان شده است.
امضای تفاهمنامه با بورس شانگهای
رایزنی و مذاکره با نمایندگان و وابستگان اقتصادی سفارتخانهها، اتاقهای بازرگانی مشترک، عضویت دوباره در هیئت مدیره فدراسیون بورسهای اروپا –آسیایی (فیاس)، قرار گرفتن در فهرست شرکتهای برتر ایران به انتخاب سازمان مدیریت صنعتی، بازدید ۱۸ هیئت خارجی از بورس اوراق بهادار تهران، نقل مکان به ساختمان سعادت آباد، انتقال کارگزاران از تالار حافظ به سعادت آباد، راه اندازی سازوکار فروش تعهدی، آمادهسازی ۹ شرکت برای عرضه اولیه، نظارت و کنترل شاخصهای اصلی بازار شامل شاخص کل و قیمت (ارزش-وزنی و هموزن) از جمله اقدامهای وی در سال مالی ۹۸ میتوان نام برد.
عملکرد محمود خواجه نصیر
کسب جایگاه فعالترین تامین سرمایه بر اساس میزان درآمد در سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷. کسب جایگاه فعالترین صندوق سرمایه گذاری در سال ۱۳۹۶، کسب جایگاه فعالترین صندوق سرمایه کذاری مختلط در سال ۱۳۹۷، اولین و تنها تامین سرمایه ایرانی و عضو رسمی انجمن بانکداری آسیایی، به دست آوردن جایگاه فعالترین تامین سرمایه بر اساس میزان درآمد بازار گردانی و تعهد پذیره نویسی.
عملکرد روح الله حسینیمقدم
یکی از دستاوردهای حسینی مقدم بورسی کردن شرکت تامین سرمایه بانک ملت بوده است.
برنامه ها و راهبردهای آینده شرکت بورس تهران
صحرایی در مراسم تودیع و معارفه خود راهبردها و برنامههای آینده خود را اینگونه برشمرده بود. شفافیت در حوزه عملیاتی شرکتها، ایجاد زمینههای جدید برای ارتقای سطح درآمدزایی بورس تهران، افزایش ضریب نفوذ بورس در سطوح تصمیمگیری کشور، تحقیق و توسعه با هدف الگوبرداری و بومیسازی، بهبود فرآیند حوزه پذیرش، حوزه نظارت بر ناشران بورسی، نظارت بر کارگزاران، توسعه بورسهای مناطق، افزایش حوزه نظارت بر بازار و ارتقای حوزه بینالملل جمله برنامههایی است که صحرایی از آنها در مسیر دو ساله خود نام برد.
مدیرعامل بورس تهران بیان کرده بود که یکی از واقعیتهای غیر قابل انکار امروز جهان صنعتی و از نیازهای اصل اقتصاد کشور، تاکید برسودآور بودن بنگاههای اقتصادی، صنایع و کارخانههاست.
به عقیده وی، در کنار این عوامل شکوفایی اقتصادی رخ خواهد داد. برای ایجاد، حفظ و تداوم در ایجاد وضعیت سودآوری باید منابع مالی ارزانقیمت و سهلالوصول در حد کفایت تحت اختیار سازمانهای اقتصادی قرار بگیرد. امر لازم برای این موضوع شناخت انواع روش های تامین مالی و بازارهای عرضهکننده منابع مالی است. با اقدامهایی که برای تقویت بخش نظارتی و افزایش کنترلهای داخلی ،برنامهریزیشده است ، میتواند مکانیزمی کاربردی و تاثیرگذار، میزان شفافیت بازار سرمایه را در فضای اقتصادی کشور، مطرح کند.
صحرایی در برنامه های خود بر ایجاد بسترهای جدید برای ارتقای سطح درآمدزایی بورس تهران تاکید دارد. متنوعسازی منابع درآمدی شرکت و پایدارسازی آنها، یکی دیگر از اهداف و برنامه های جدید بورس تهران است که میتواند با اتکا به ظرفیتهای اطلاعاتی و نرمافزاری با رویکرد ارتقای تعاملات بینالمللی، امکان اجرایی شدن داشته باشد.
بنا به گفته مدیرعامل بورس تهران، یکی دیگر از اقدامهای آینده افزایش ضریب نفوذ بورس در سطوح تصمیمگیری کشور است. این امر به گونهای پیش می رود که یکی از مسائل عمده بازار سرمایه در کشور، شناخت کمتر برخی سیاستگذاران و تصمیمگیران از نتایج تصمیمهای خود بر درآمد و سودآوری شرکتهای حاضر در بازار سرمایه است.
وی همچنین به بهبود ارتباطات با کارشناسان تاکید کرده بود. در سالهای گذشته ارتباطات و همکاریهای مثبتی با نهادهای تصمیمگیرنده برقرار شده است که اکنون احتیاج به ارتقا و بهبود مستمر آن وجود دارد. ایجاد بهبودی از طریق تولید گزارشهای کارشناسی و ارائه راهکارهای نظاممند و مستمر به دست میآید.
صحرایی در سیاست کاری خود بر توسعه حوزه بینالملل تاکید دارد. براساس بیانات وی استفاده از ظرفیت تفاهمنامههای امضا شده با بورسهای جهانی به منظور ایجاد فرصتهای تازه برای بینالمللی شدن بورس تهران از طریق پذیرشهای دوگانه (Dual Lisring) و برگزاری رویدادهای حرفهای با هدف معرفی جذابیتهای سرمایهگذاری در ایران (Road Show) در کنار توسعه عضویت در مجامع حرفهای بینالمللی، مسیری است که با جدیتی بیش از گذشته پیگیری خواهد شد.
مسئله سرمایههای انسانی نیز از مواردی است که در برنامه راهبردی بر آن تاکید شده است.
وی گفته بود سرمایههای انسانی بهعنوان یکی از محورهای اساسی برنامههای توسعهای در بورس باید مورد توجه قرار بگیرد.