فروش استقراضی در راه بازار سرمایه
حسین فهیمی،مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به افزایش دو برابری ارزش بورس های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل در پی ورود نقدینگی اشاره کرد. وی اظهارداشت: بازار سرمایه بر خلاف بازارهای غیرمولد می تواند نقش مهمی در تجهیز منابع مالی و هدایت آنها به […]
حسین فهیمی،مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به افزایش دو برابری ارزش بورس های کشور نسبت به مدت مشابه سال قبل در پی ورود نقدینگی اشاره کرد.
وی اظهارداشت: بازار سرمایه بر خلاف بازارهای غیرمولد می تواند نقش مهمی در تجهیز منابع مالی و هدایت آنها به سمت بنگاه های اقتصادی برعهده داشته باشد تا شرکت ها بتوانند بخشی از منابع مورد نیاز خود را از طریق این بازار تامین کنند.
حسین فهیمی بهترین راهکار برای ورود سرمایه گذاران به این بازارها را سرمایه گذاری در یکی از ۲۵۰ صندوق سرمایه گذاری و یا مشاوره با شرکت های تحت نظارت سازمان بورس ذکر کرد که به موجب آن ریسک های سرمایه گذاری این سرمایه گذاران کاهش یابد.
به گفته وی؛ بر اساس آخرین گزارش ها، بیش از ۸۰۰ هزار کد سهامداری جدید از ابتدای امسال تا پایان آبان ماه در بازار سرمایه صادر شده است تا تعداد کدها به رقم ۱۰ میلیون و ۶۷۰ هزار کد برسد.
مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی ایران در اشاره به ورود ابزارهای مالی جدید به بازار سرمایه، از قرارداد اختیار خرید و فروش به عنوان مهمترین ابزاری یاد کرد که سال گذشته عملیاتی شد، همچنین قرارداد آتی سبد سهام نیز به عنوان ابزار جدید وارد بازار شده است.
وی با بیان اینکه فروش استقراضی تا پایان سال عملیاتی خواهد شد، اضافه کرد: البته ابزارهای مالی اسلامی جدیدی مانند اوراق وکالت، اوراق جعاله، اوراق مرابحه و اوراق اجاره سهام وارد بازار شده اند. تنوع این ابزارها نسبت به سایر کشورهای اسلامی بسیار بالاست.
به گفته فهیمی؛ بنگاه های اقتصادی در نیمه نخست امسال بیش از ۴۵۰۰ میلیارد تومان از طریق انتشار انواع اوراق تامین مالی انجام داده اند تا نقش بازار سرمایه در اقتصاد ملی افزایش یابد.
وی ادامه داد: همچنین شرکت های بورسی در ۶ ماهه نخست سال ۹۷، حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه انجام داده اند و طبق برنامه بودجه دولت می تواند امسال حدود ۵۰ هزار میلیارد تومان تامین مالی از طریق بازار سرمایه انجام دهد.