سامانه ملی اشتغال و کسبوکار راهاندازی شد
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از راهاندازی سامانه ملی اشتغال و کسبوکار خبر داد و گفت: اطلاعات بازار کار از طریق این سامانه در اختیار سیاستگذاران قرار میگیرد تا در سیاستگذاری از این اطلاعات بهره ببرند.
به گزارش بورس امروز، عیسی منصوری یکی از اهداف راهاندازی سامانه ملی اشتغال و کسبوکار را دسترسی به آمار و اطلاعات مرتبط با عرضه و تقاضای نیروی کار دانست و گفت: اطلاعات و دادههای دقیق و جامع بازار کار و اشتغال از طریق این سامانه در اختیار مدیران ارشد و سیاستگذاران کشور قرار میگیرد تا بتوانند در طراحی سیاستها و برنامههای اشتغال و تنظیمات نهادی بین ذینفعان اصلی بازار کار، از آن بهره ببرند.
وی با بیان اینکه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای سیاستگذاری و برنامهریزی بازار کار و اشتغال کشور، این سامانه را راهاندازی کرده است گفت: ایجاد بانک اطلاعات شغلی افراد در سن کار، بانک اطلاعات بنگاهها و پایگاه اطلاعات مشاغل کشور بخشهای اصلی این سامانه است.
اهداف سامانه ملی اشتغال
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تقویت توان سیاستگذاری، اجرا و نظارت در حوزه اشتغال و بازار کار کشور، پایش مستمر عملکرد طرح و سیاستهای اشتغالزا، شناسایی شاغلان بخش غیر رسمی بازار کار، پیشبینی نیازها، فرصتها و تهدیدهای آینده کشور، رصد و پایش تحولات حوزه اشتغال به منظور تطبیق سرفصلهای آموزشی متناسب با نیاز بازار کار، تجزیهوتحلیل روند نقل و انتقالات نیروی کار در کشور (ملی و منطقهای)، تخصیص شناسه شغلی به افراد در سن کار به منظور تعیین وضعیت شغلی و تخصیص کد استاندارد برای مشاغل کشور همراه با شرح جامع مشاغل، از جمله اهداف دیگری بود که منصوری بدان اشاره کرد.
منصوری تصریح کرد: تولید اطلاعات، دانش و تجزیهوتحلیل کسبوکار و اشتغال برای سیاستگذاران و سایر ذینفعان بازار کار هدف غایی این سامانه است.
وی از همه افراد در سن کار کشور (۱۵ سال به بالا) شامل شاغلین، بیکاران و (خانهدار، محصل، بازنشسته، دارای درآمد بدون کار و…) و همچنین فعالان عرصه کسبوکار (کارفرمایان دارای مجوز و بدون مجوز) دعوت کرد تا ضمن مشاهده اطلاعات شغلی و کسبوکار خود در این سامانه برای تکمیل آن به https://lmis.mcls.gov.ir/ مراجعه کنند.
مراحل ثبتنام در سامانه اشتغال
معاون کار با تاکید بر اینکه همه اطلاعات فرد و صاحب کسبوکار نزد این وزارتخانه به صورت محرمانه باقی میماند، در خصوص مراحل ثبتنام در سامانه نیز توضیح داد: مرحله اول فرد وارد بخش ثبتنام شده و نسبت به تکمیل اطلاعات عمومی و اختصاصی فردی اقدام میکند، پس از این مرحله با دریافت نام کاربری و گذرواژه وارد سامانه میشود، مرحله سوم نیز دریافت خلاصه رزومه شغلی (گواهی شده از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) است.
به گفته وی، کاربر میتواند تمامی اطلاعات مربوط به سوابق شغلی، تحصیلی، گواهینامهها…را در این سامانه درج کرده و رزومه کاری خود را تکمیل کند.
منصوری با بیان اینکه سامانه تا پایان سال جاری برای ثبتنام فعال است افزود: با راهاندازی و پیادهسازی سامانه، انتظار میرود از طریق انسجامبخشی و استفاده از ظرفیتها و امکانات در اختیار دستگاهها و نهادهای تولیدکننده آمار و اطلاعات بازار کار، سیاستگذاران و تصمیم سازان این بخش بتوانند تغییر و تحولات آینده بازار کار را به صورت مستمر رصد کنند.
وی درباره تأثیرگذاری این سامانه بر سیاستگذاری اشتغال نیز گفت: به منظور کاهش مشکلات موجود در نظام جمعآوری، پردازش و تحلیل اطلاعات بازار کار، لزوم استقرار نظام جامع اطلاعات بازار کار کشور، پیش نیاز اصلی و اساسی برنامه ریزان و متولیان بازار کار کشور است.