حفاری بیش از ۲۶ هزار متری در ۶ ماه برای تامین و تولید مواد معدنی
اکتشاف، استخراج، فرآوری و توسعه طرحهای معدنی و صنایع معدنی از اهداف راهبردی شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) به شمار میآید، ایمپاسکو همسو با این هدف در نیمه نخست سال ۹۹، بیش از ۲۶ هزار متر حفاری انجام داده است.
به گزارش بورس امروز، چشمانداز شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (ایمپاسکو) تا سال ۱۴۰۴ از طریق همافزایی با بخشخصوصی توانمند، یک شرکت معدنی مرجع در اکتشاف، کارآمد در استخراج و فرآوری و نوآور در توسعه مواد معدنی در کشور است.
نقطه آغاز کار ایمپاسکو بهرهبرداری از معادن نیست، بلکه اکتشافهای معدنی است، زیرا تا اکتشافی در کار نباشد، بهرهبرداری هم محقق نمیشود و اگر بخش خصوصی حاضر به فعالیت و مشارکت در مسائل اکتشاف باشد، این شرکت آماده است حضور خود را کمرنگ و مسئولیت اجرایی را به آنها واگذار کند.
به اعتقاد وجیهالله جعفری، مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران، بخش دولتی باید در کنار بخشخصوصی باشد و نظارت عالیه را هم بر عهده داشته باشد.
به گفته وی، در توسعه واحدهای معدنی، هزینه نمیکنیم و سرمایهگذاری را به بخش خصوصی واگذار کرده و سرانجام از انتفاع فعالیتهای معدنی، حقالسهم دریافت میکنیم.
بر اساس سیاستهای ایمپاسکو، این شرکت با در اختیار داشتن بدنه مدیریتی و کارشناسی گسترده، سیاستگذاری و هدایت معادن فلزی و غیرفلزی کشور را در اختیار دارد و در زمینه تولید کک متالورژی، زغالسنگ، طلا، فروکروم، نفلین سینیت، فسفات، آهک، پتاس، تیتانیوم و سرب و روی نقشی بسزا را در تولید ملی ایفا میکند.
اکتشاف، استخراج، فرآوری و توسعه طرحهای معدنی و صنایع معدنی از اهداف راهبردی این شرکت است. در همین راستا در نیمه نخست سال ۹۹، بیش از ۲۶ هزار متر حفاری از سوی این شرکت انجام گرفته است.
در ۶ ماه نخست امسال در دو حوزه سنگآهن و پلی متال ۲۶ هزار و ۳۸ متر حفاری توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران انجام شده است.
در این مدت ۱۱ هزار و ۸۰ هکتار نقشه زمینشناسی در حوزه پلی متال تهیهشده است. بنابراین گزارش گردآوری و اعتبارسنجی نقشههای زمینشناسی، برداشت مغناطیسسنجی و حفر ترانشه در حوزههای پلی متال و سنگآهن از دیگر اقدامات صورت گرفته توسط ایمپاسکو در نیمه نخست سال است.
دریافت ۶ فقره پروانه اکتشاف در حوزههای سنگآهن و پلی متال در استانهای کرمان و اصفهان از دیگر اقدامهای شاخص شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در ۶ ماه نخست امسال است.
دریافت گواهی کشف به نام معدن سرب چاه خربزه به میزان ۱۱۰ هزار تن ماده معدنی سرب و روی نیز از دیگر اقدامهای این شرکت در سال جاری است.
راهاندازی سامانه پژوهش و بومیسازی ایمپاسکو
برای ارتقا و هدفمندسازی فعالیتهای انجام شده در زمینه بومیسازی در ستاد و مجتمعهای زیرمجموعه ایمپاسکو و اطلاع مطلوبتر از نیازها و توانمندیهای بومیسازی و برای دریافت و حمایت از ایدههای کاربردی در زمینه موضوع فعالیتهای شرکت، سامانه پژوهش و بومیسازی شرکت به آدرس rtl.impasco.gov.ir راهاندازی شد.
در ۶ ماه نخست سال ۹۹ بالغ بر ۹ قرارداد پژوهشی به مبلغ ۲۶ میلیارد ریال با دانشگاههای کشور امضا شده، همچنین در این مدت تعداد ۲۵ عنوان پژوهشی و بیش از ۴۰ طرح پیشنهادی در واحد پژوهش و کمیتههای فنی طرحهای تحقیقاتی بررسی شده است.
همسو با نقشه راه پژوهش شرکت، در موضوع توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالا، گزارشهای اولیه درباره بیسموت، تنگستن و لیتیم تهیه و ارائه شده است.
در نیمه نخست سال ۹۹، ۶ عنوان تحقیقاتی در سامانه ساتع (سامانه اجرایی تقاضا و عرضه پژوهش و فناوری) فراخوان شده که تاکنون در مورد ۳ عنوان با توجه به پروپوزالهای دریافت شده، تصمیمگیری شده است.
یک تفاهمنامه جدید با دانشگاه نیز در نیمه نخست سال امضا شده که با این حساب تعداد تفاهمنامههای مربوط به واحد پژوهش بالغ بر ۱۵ تفاهمنامه است.
جهش تولید در مجتمعهای تابعه ایمپاسکو
در ۶ ماه نخست امسال ۱۶۰ هزار و ۷۱۶ تن مواد معدنی از معدن سرب و روی انگوران بهرهبرداری شده است که ۸۸ هزار و ۷۲۰ تن از معدن روباز و ۶۲ هزار و ۴۷۴ تن از معادن زیرزمینی انگوران و ۹ هزار و ۵۲۲ تن نیز تراورتن بوده است. بر اساس این گزارش، در این مدت میزان کانسنگ طلای مورد بهرهبرداری از معدن زرشوران ۷۹۹ هزار و ۵۴۴ تن و از معدن موته نیز یک هزار و ۹۲۰ تن بوده است.
در نیمه نخست امسال از معدن سنگآهک پیر بکران نیز ۲۶۰ هزار و ۳۵۱ تن ماده معدنی استخراج شده است. در مدت یادشده خاک روی ملوند ۱۵ هزار و ۶۰۵ تن، ککسازی ۳۵ هزار و ۱۹۹ تن، شمش طلای زرشوران ۴۷۶ کیلوگرم، شمش طلای موته ۱۶۲ کیلوگرم، پودر خشک آنتیموان سیستان و بلوچستان ۵ هزار و ۴۶۷ کیلوگرم، نفلیت سینیت ۲۶۴۰ تن و میزان ۲۴ هزار و ۹۰۱ تن کنسانتره آهن و ۳۷۳۴۹ تن کنسانتره فسفات در مجتمع فسفات اسفوردی به بهرهبرداری رسیده است.
در ۶ ماه نخست سالجاری ۱۱۳۶۴ تن فروکروم در مجتمع فروکروم جغتای و ۳۱۵۰ تن کنسانتره سرب در مجتمع سرب نخلک تولید شده است. سال ۱۳۹۹، سال «جهش تولید» است و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران در برنامه دارد که با بهبود بهرهوری تولید، تکمیل و راهاندازی پروژهها، در تامین و تولید مواد معدنی در کشور نقش موثری ایفا کند.
البته دررسیدن به اهداف و تحقق برنامهها با چالشهای جدی همچون؛ تشدید محدودیتهای بینالمللی و شیوع بیماری کرونا درگیر هستیم که با استفاده از رویکرد برنامهریزی سناریو اقدامات لازم در ابتدای سال انجام شده و برنامههای مرتبط با شرایط (سناریوهای) مختلف اعم از اقدامهای پیشگیرانه و کاهنده در سطح شرکت تدوین و هماکنون وضع پایش و متناسب با هر سناریو برنامهها در دستور کار قرار میگیرد.
بخش معدن و صنایع معدنی، آسیبپذیری کمتری از پدیده کرونا و حتی تحریمها نسبت به دیگر بخشهای اقتصادی کشور داشته است تا جایی که در چنین شرایط سختی نیز فرصتهایی پیش روی بخش معدن و صنایع معدنی شناسایی شده است که بهرهگیری از این فرصتها منجر به بهبود جایگاه اقتصادی بخش معدن و صنایع معدنی در کشور شده است.