پرواز به سوی اقتصاد آزاد
عزیز قنواتی،مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: حمایت از صادرات، مشوق های صادراتی، هرگز اقتصاد کشور را به بهشت صادراتی رهنمون نکرد. این روزها در کشاکش تهدیدهای اقتصادی کشور، اصل ۴۴ همچنان زیر بار خصوصی سازی کمر خم کرده و راه به جای نبرده است. حالا دیگر صادرکنندگان […]
عزیز قنواتی،مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: حمایت از صادرات، مشوق های صادراتی، هرگز اقتصاد کشور را به بهشت صادراتی رهنمون نکرد. این روزها در کشاکش تهدیدهای اقتصادی کشور، اصل ۴۴ همچنان زیر بار خصوصی سازی کمر خم کرده و راه به جای نبرده است. حالا دیگر صادرکنندگان دیگر امیدی به مشوق های صادراتی از سوی دولت ندارند. اما کبوتر خیال آنها همچنان به سمت اقتصاد آزاد در پرواز است چرا که صادر کنندگان ایرانی می دانند که چگونه باید در آسمان تجارت پرواز کرده و خود را به مقصد برسانند.
وی افزود: در شرایط اقتصادی امروز کشور حرکت به سمت تجارت آزاد، خروج از یوغ اقتصاد دولتی و قوانین و مقرراتی که جز محدودیت و چوب لای چرخ گذاشتن، کاری دیگر نمی کنند، یکی از راه هایی است که کارشناسان اقتصادی برای توسعه صادرات توصیه می کنند. این در حالی است که تجار و صادر کنندگان کشورمان تحت لوای قوانین و مقررات دولتی زمین گیر شده و در شرایطی که باید در نبرد اقتصادی، چون سربازی کارکشته راهی میدان شوند، در پیچ و خم شرایطی محدود کننده گرفتار شده اند.
مدیرعامل شرکت فولاد امیرکبیر کاشان خاطرنشان کرد: صادرکنندگان و تجار ایرانی همواره با مشکلات روبرو بوده اند و حتی اگر راه پیش روی آنان باز نباشد خود راه می سازند و بن بستی را نمی پذیرند. اما شرط پیروزی آنان این است که دولت با قوانین محدود کننده سد راه آنان نشده و اجازه پیشروی دهد. اگر دولت می خواهد در این راه از آنها پیشتیبانی کند تنها با قوانین تسهیل کننده می تواند گره کور صادرات را آنهم با دست، نه با دندان باز کند. البته تدوین اسناد یا قوانین به تنهایی نمی تواند نقش کاتالیزور را ایفا کند.
وی در ادامه اضافه کرد: قوانین و اسناد زیادی در کشور تدوین شده که با گذشت زمان راهی کتابخانه های متروک می شوند و قابلیت اجرایی نمی یابند. بنابراین پشتیبانی از تولید و صادرات همزمان با تصویب قوانین نیازمند اجرا است و این امر به گونه ای محقق می شود که ضمن مشورت با صادر کنندگان و شنیدن درد ودلهای آنان قوانین کاربردی صادر و بروز رسانی شود.قوانینی که شرایط اقتصادی دنیا و کشورمان را در نظر گرفته و واقع گرایانه تصویب و اجرا شود. یکی از این قوانین اعمال تعرفه بر وارد محصولاتی است که مشابه آنها در کشور تولید می شود. تاریخ نشان می دهد که همه کشورهای صنعتی مانند کره، ژاپن،چین و ترکیه ابتدا از صنایع خود حمایت و بعد آنها را راهی بازارهای جهانی کردند تا در این بازارها رشد کنند.
قنواتی اشاره کرد: از سویی همزمانی عدم وجود سرمایه، تحریم ها نیز راه ورود تولید کنندگان ایرانی به صحنه تکنولوژی جدید را بسته است. به گونه ای که بسیاری از صنایع کشور مجبور به استفاده از تکنولوژی های قدیمی هستند. بنابراین حمایت از صنایع با وضع تعرفه های مدت دار برای رسیدن به نقطه مشخص و استاندارد سازی تولیدات ایرانی ضرورتی است که باید مورد توجه دولتمردان و تصمیم سازان قرار گیرد. حمایت های هدفمند می تواند راه را برای ورود تولید کنندگان به تکنولوژی های جدید، نوسازی صنایع و جهانی شدن باز کند و شرایط را برای رقابت و ورود به بازارهای جهانی فراهم سازد.
وی در انتها افزود: فراموش نکنیم که نقش اتاقهای بازرگانی و وزارت صمت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. وضع قوانین و مقررات همسو موجب می شود دولت مصرف کننده و تولید کننده را در یک سبد دیده و به گونه ای رفتار کند که مصرف کننده، تولیدکننده و هم دولت از مزایای این همزیستی منتفع شوند.