طرح فولادسازی اکسین در ۳ سال به بهرهبرداری میرسد
مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان گفت: برای تأمین پایدار مواد اولیه موردنیاز فولاد اکسین و همچنین خودکفایی کشور در تولید ورقهای مقاوم در مقابل میعانات اسیدی و ورقهای کرایژونیک، اجرای طرح فولادسازی این شرکت ضرورت دارد و عملیات اجرایی این طرح به زودی آغاز میشود.
به گزارش بورس امروز، امین ابراهیمی با اشاره به ظرفیت تولید فولاد اکسین خوزستان عنوان کرد: تولیدات این مجموعه صنعتی درحالحاضر حدود ۷۵۰ هزار تن در سال است. با توجه به این ظرفیت برای سال ۹۹ پیشبینی شده که حدود ۱۰۰ هزار تن به صادرات و حدود ۶۵۰هزار تن نیز به مصرف داخلی اختصاص یابد. وی گفت: امیدواریم این طرح، ظرف ۳سال از شروع عملیات اجرایی آماده بهرهبرداری شود. طرح فولادسازی دارای نرخ بازگشت سرمایه نسبتا بالایی است که میتواند تحول اساسی در شرایط مالی فولاد اکسین بهوجود آورد.
امین ابراهیمی افزود: امیدواریم این طرح، ظرف ۳سال از شروع عملیات اجرایی آماده بهرهبرداری شود. طرح فولادسازی دارای نرخ بازگشت سرمایه نسبتا بالایی است که میتواند تحول اساسی در شرایط مالی فولاد اکسین بهوجود آورد.
وی ادامه داد: فولاد اکسین خوزستان با توجه به تنوع بالای ورقهای تولیدی و قابلیتهای منحصربه فرد، پس از بررسی و بخشبندی بازارها، کشورهای خاور دور و حوزه خاورمیانه و شمال افریقا را به عنوان بازارهای اصلی صادراتی خود انتخاب کرده است.
ابراهیمی خاطر نشان کرد: درحالحاضر مواد اولیه مورد نیاز شرکت از فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و فولاد هرمزگان تامین میشود که از این شرکتها، تنها فولاد مبارکه پاسخگوی تامین مواد اولیه مورد نیاز لولههای نفت و گاز ترش است و فولاد خوزستان اسلبهای تجاری و فولاد هرمزگان اسلب آلیاژی را تامین میکند.
وی در ادامه با اشاره به ظرفیت یک میلیون و پنجاه هزار تنی فولاد اکسین تاکید کرد: یکی از مهمترین مشکلات شرکت فولاد اکسین خوزستان که موجب شده این شرکت تاکنون به اهداف و ظرفیت اسمی خود دست نیابد، عدم تامین مکفی و مستمر اسلب آلیاژی عریض بهعنوان مواد اولیه است. اسلبهای تولیدی داخل کشور از نظر ابعادی جوابگوی نیاز خط نورد این شرکت نیست و باعث از دست رفتن ظرفیت خط نورد به میزان قابلتوجهی شده است.
ابراهیمی گفت: لازمه تامین اسلب آلیاژی موردنیاز فولاد اکسین اجرای مجتمع فولادسازی شامل احیای مستقیم و ذوب و ریختهگری است که با اجرای آن ضمن جذابیت سرمایهگذاری از نظر نرخ و زمان بازگشت سرمایه، موجب اشتغالزایی مستقیم در حدود هزار نفر و اشتغالزایی غیرمستقیم در حدود ۷ هزار نفر در استان خوزستان شده و برخی معضلات اساسی شرکت نیز بهوسیله آن حل میشود.
در اواخر سال ۱۳۹۸ فراخوان پیمانکاران اجرایی برای احداث طرح توسعه فولاد اکسین خوزستان در روزنامههای کثیرالانتشار درج شد. در شهریورماه امسال نیز برنده مناقصه مشخص و عملیات اجرایی این پروژه از مهرماه آغاز خواهد شد؛ لذا امید میرود که این طرح، ظرف ۳سال از شروع عملیات اجرایی آماده بهرهبرداری شود.