فولاد سازها اسیر در گرداب تصمیمات برون سازمانی
امیررضا کاویانی،سرپرست پست های گاز فولاد خراسان در گفتگو با خبرنگار بوریس امروز عنوان کرد:حدود سه ماه از اجرای مصوبه فروش آزاد محصولات فلزی در رینگ کالا گذشته ولی این تصمیم دیرهنگام اتفاق افتاد و بلای عرضه های دستوری شش ماهه اول سال در حال حاضر گریبان فولادسازان کشور را گرفته است. وی افزود: این […]
امیررضا کاویانی،سرپرست پست های گاز فولاد خراسان در گفتگو با خبرنگار بوریس امروز عنوان کرد:حدود سه ماه از اجرای مصوبه فروش آزاد محصولات فلزی در رینگ کالا گذشته ولی این تصمیم دیرهنگام اتفاق افتاد و بلای عرضه های دستوری شش ماهه اول سال در حال حاضر گریبان فولادسازان کشور را گرفته است.
وی افزود: این صنعت از افزایش قیمت دلار سودی که نبرده بماند زیان هم دیده.عملا موجودی انبارهای سوداگرانی که با رانت دلار ۴۲۰۰ تومانی ذخائر انبارها را مملو از محصول یارانه ای کردند و روزگاری با عدم تزریق این محصولات به بازار مصرف باعث بالا رفتن کاذب قیمتها شدن هم اکنون با اطمینان از ثبات وضع موجود و جلو گیری از رسوب سرمایه با تزریق آن به بازار زیر نقطه سر به سر فولادسازان باعث ایجاد رکود و التهاب در جهت معکوس و تحت فشار قرار دادن تولید کنندگان و افت قیمتها از جیب تولیدکنندگان شده اند.
سرپرست پست های گاز فولاد خراسان خاطرنشان کرد:شرایط حال حاضر برای تولیدکنندگان بسی سخت تر از گذشته است. تحریم ها عملا تهیه قطعات و تجهیزات و الکترود را برای تولیدکنندگان سخت تر و بهای تمام شده را بالا برده و مشکلاتی که برای حمل و نقل دریایی و بیمه خطوط کشتیرانی در زمینه تحریم بوجود آمده راه را برای صادرات بسته است. رکود بخش عمرانی در داخل کشور و شرایط سخت صادراتی و عرضه مازاد محتکران شش ماهه ابتدایی سال ۹۷ موجب می شود.
وی در ادامه افزود: طی چند ماهه آینده وضعیت فولادسازان وارد مرز بحرانی گردیده و بعضا پیش بینی می شود که تعدادی از این واحدها تا مرز تعطیلی هم پیش روند. این درحالی است که سیاست های نادرست صنعتی که عدم کار کارشناسی در مورد بررسی افزایش نامتوازن تولید مقاطع فلزی در کنار تقاضا بوده، باعث شده است در بعضی حوزه ها مانند میلگرد با افزایش تولید فضا بحرانی تر شود و در بعضی حوزه ها مانند ورق گرم کشور با کمبود عرضه مواجه شود. حال باید فکری کرد تا قبل از اینکه این بحرا ن به لایه های زیرین شرکتها منتقل شود و جامعه کارگری و امنیت شغلی را به خطر بیندازد.در ابتدا باید بسته های حمایتی از طرف دولت برای بهبود اوضاع تولید کنندگان سریعا در دستورکار قرار گیرد.
کاویانی در انتها اشاره کرد: بسته های حمایتی مانند کاهش مالیات بر فروش شرکتهای تولیدی در کنار کاهش مالیات بر ارزش افزوده و عدم افزایش نرخ انرژی گوشه ای از آماده شدن برای مقابله با این بحران است.همچنین بخش سیاسی کشور در کنار کارگروه اقتصادی مشکل صادرات و یافتنن بازارهای مصرف صادراتی را در دستور کار قرار دهند تا با فروش محصولات و گردش نقدینگی در این واحدها عملا شریان حیاتی این صنعت از آسیب پذیری رکود اقتصادی و تحریم ها و تصمیمات نادرست شش ماهه ابتدای سال ۹۷ در امان بماند. موقعیت حساسی است همه دلسوزان و مسئولان باید دست به دست هم دهیم و قبل از اینکه این صنعت مادر از پای درآید و مشکلات عدیده امنیتی و اقتصادی بوجود بیاید بیاریش بشتابیم.