افزایش ۹۴ درصدی سود «فسپا»
شرکت گروه صنعتی سپاهان در سه ماه منتهی به خرداد ۹۹، توانست به ازای هر سهم ۱۱۴۹ ریال محقق سازد، که نسبت به دوره مشابه پارسال ۹۴ درصد افزایش داشته است.
به گزارش بورس امروز، مقدار تولید و فروش شرکت عمدتا متاثر از تامین خوراک (ورق گرم) است. این شرکت در ۶ ماه امسال، به تولید بیش از ۷۱ هزار تن دست یافته است. مقدار تولید شرکت نسبت به مدت مشابه پارسال با کاهش روبهرو شده بود که عمدتا به دلیل وجود مشکلاتی در تامین ورق گرم بوده است.
اگرچه از لحاظ مقداری شرکت قدری کاهش تولید داشته است اما از لحاظ قیمتی شرایط بسیاری خوبی را تجربه میکند. به ویژه آنکه در ماههای اخیر شاهد افزایش گپ میان محصولات تولیدی و ماده اولیه هستیم.
ماده اولیه شرکت ورق گرم است. بیش از ۹۰ درصد بهای تمام شده محصولات تولیدی به مواد مستقیم ارتباط دارد. بنابراین هرگونه تغییر در گپ میان قیمت محصولات و ماده اولیه میتواند حاشیه سود را دستخوش تغییر کند.
اکنون فاصله میان ماده اولیه و محصول از حدود ۳ میلیون تومان در ابتدای سال به حدود ۷ میلیون تومان در شهریورماه افزایش یافته است.
به نظر میرسد گپ قابل توجه میان محصول و ماده اولیه که در بخش قبل به آن اشاره شد، احتمالا پایدار نمیماند. روند تاریخی نشان میدهد که قیمت محصولات شرکت بیش از آنکه با ورق گرم همبستگی داشته باشد با شمش فخوز (فسپا) همبستگی دارد، بهنحویکه قیمت محصولات عمدتا در محدوده ۱۵۶ درصد آرام میگیرد. این در حالی است که این نسبت در شهریورماه به ۱۸۵ درصد رسیده است.
در دیدگاه تحلیلی ما فرض کردیم که گپ میان قیمت محصولات و ماده اولیه در شش ماهه دوم به مقدار تعادلی خود برسد. همچنین فرض شده است که در ۹ ماه باقیمانده سال مالی، نسبت تولید به ظرفیت در سطح ۳۰ درصد قرار گیرد. نرخ ورق گرم در ۹ ماهه ۱۱.۷ میلیون تومان و متوسط نرخ شمش نیز ۹.۲ میلیون تومان فرض شده است.
با این مفروضات شرکت قادر خواهد بود ۴۸۰ تومان سود محقق نماید. این در حالی است که در صورت تداوم گپ فعلی میان محصولات و ماده اولیه سود شرکت میتواند تا سطح ۵۵۸ تومان افزایش یابد.
شایان ذکر است که شرکت حدود ۱۵۰ میلیون سهم بانک خاورمیانه دارد که در صورت فروش آن میتواند سودی بالغبر ۲۲۵ تومان به ازای هر سهم محقق سازد.
صورت سود و زیان پیشبینی شده
چشمانداز صنعت
صنعت لوله و پروفیل جزو صنایع پاییندست فولاد به شمار میرود که با ۶۰۰ گروه کالایی از صنایع نفت و گاز و آب ،پتروشیمی، آبفای کشور، خطوط انتقالی سراسری، صنایع کشاورزی و… در ارتباط است و میتواند نیاز آنها را تامین کند.
بهطورکلی محصولات این صنعت را میتوان در دو گروه صنعتی و ساختمانی طبقهبندی کرد. از موارد کاربرد نوع ساختمانی لوله و پروفیل میتوان به ساخت درب و پنجره و از نوع صنعتی میتوان به صنعت خودروسازی اشاره داشت. در حال حاضر صنعت لوله و پروفیل کشور ظرفیتی بالغبر ۱۸ میلیون تن دارد، این در حالی است که میزان تولیدات این صنعت صرفا ۴-۵ میلیون تن است.
سطح پایین فعالیت نسبت به ظرفیت اسمی عمدتا متاثر از مشکلات شرکتها در تامین خوراک است. مهمترین ماده اولیه مصرفی این صنعت ،ورق فولادی است .بخش عمدهای از ورق مورد نیاز صنعت توسط فولاد مبارکه تامین میشود. نبود توزیع مناسب باعث شده تولیدکننده نتواند به خوراک کافی دست پیدا کند و متعاقبا اغلب شرکتها در سطح ۴۰-۳۰ درصد ظرفیت فعالیت دارند.
با توجه به عملیات تبدیلی شرکتهای این حوزه ،سودآوری این شرکتها وابسته به تامین خوراک موردنیاز و گپ میان نرخ ورق و محصولات تولیدی است. در حال حاضر گپ میان ماده اولیه و محصول روند رو به رشدی به خود گرفته است و البته به نظر میرسد چندان پایدار نباشد.
خریداران چه میگویند
- رشد قیمت محصول؛
- افزایش گپ میان قیمت محصول و ماده اولیه؛
- احتمال تجدید ارزیابی؛ شرکت در حدود ۱۱۳ هکتار زمین در منطقه قهجاورستان اصفهان دارد .
- عملکرد خوب شرکت در سه ماهه.
فروشندگان چه میگویند
- پایدار نبودن حاشیه سود فعلی؛
- مشکلات در تامین خوراک.
- وجود مشکلات احتمالی در نقدینگی به دلیل رشد مواد اولیه و متعاقبا افزایش هزینه مالی.
درباره شرکت
گروه صنعتی سپاهان با ظرفیت ۴۲۰ هزار تن محصولات لوله و پروفیل از جمله شرکتهای پیشرو در این صنعت به شمار میرود. محصولات شرکت شامل انواع لوله فولادی، گاز شبکه، گاز خانگی و محصولات صنعتی و سایر مصنوعات فلزی است.
فعالیت عملیاتی شرکت متاثر از بودجه عمرانی دولت و سرمایهگذاریهای غیردولتی است. شرکت سهم عمدهای از بازار داخلی محصولات فولادی را دارا است. در واقع عوامل موثر بر عملیات جاری و آتی شرکت در محیط کلان اقتصادی کشور شامل نوسانات نرخ ارز، شرایط رونق و رکود اقتصادی، اجرا یا اجرا نشدن پروژههای عمرانی دولت، رونق و رکود صنعت ساختمان هستند.
تاسیس شرکت گروه صنعتی سپاهان:
گروه شامل شرکت اصلی گروه صنعتی سپاهان (سهامی عام) و شرکتهای فرعی ساختههای فلزی اصفهان (سهامی خاص) ،شرکت نورد و لوله پروفیل سپاهان (سهامی خاص) و شرکت بار آهن سپاهان (سهامی خاص) است.
شرکت گروه صنعتی سپاهان در تاریخ ۲۴/۰۸/۱۳۵۲ تحت شماره ۱۱۷۴ در اداره کل ثبت شرکتها و مالکیت صنعتی اصفهان و سپس بر اساس مصوبات مجمع عمومی فوقالعاده مورخ ۰۴/۰۹/۱۳۵۵، در تاریخ ۰۳/۰۳/۱۳۵۶ در تهران تحت شماره ۲۸۳۳۲ با نام شرکت گروه صنعتی سپاهان (سهامی خاص) به ثبت رسیده است. این شرکت طبق مصوبه مورخ ۲۶/۱۰/۱۳۷۹ به عضویت سازمان بورس اوراق بهادار تهران پذیرفته شد.
موضوع فعالیت شرکت
موضوع فعالیت شرکت گروه صنعتی سپاهان طبق ماده ۲ اساسنامه عبارت است از: طراحی، ساخت و تولید انواع لوله و پروفیل و سایر مصنوعات فلزی، انجام خدمات فلزی و شکل دادن فلزات، انجام کلیه مبادلات تجاری داخلی و خارجی مواد اولیه و مصنوعات فلزی و ماشینآلات و تجهیزات، تاسیس و ایجاد و مشارکت و ساخت و راهاندازی کارخانهها و سرمایهگذاری در سهام شرکتها و کارخانهها و مجتمعهای صنعتی، انجام کلیه عملیات تجاری اعم از خریدوفروش و واردات و صادرات و ایجاد آزمایشگاههای صنعتی و کالیبراسیون برای ارائه خدمات به واحدهای داخلی و خارج از شرکت.
سهامداران
وضعیت سهامداران عمده شرکت به شرح جدول زیر است:
در چند وقت گذشته دو شخص حقیقی در حال خروج از سهم و چند شخص حقیقی در ترکیب در حال خرید سهم هستند.