حضور فولاد خراسان در همایش سالانه فولادسازان
بیست و دومین همایش و نمایشگاه فولاد پس از هفت ماه تاخیر بهدلیل ویروس کرونا آغاز بهکار کرد.
به گزارش بورس امروز، بیست و دومین سمپوزیوم فولاد ایران با حضور خداداد غریبپور، معاون وزیر صمت و رئیس هیئت عامل ایمیدرو و جمعی از محققان، استادان، مدیران و کارشناسان فولاد و مشارکت مجتمع فولاد خراسان در روز دوشنبه (۱۴ مهرماه) در محل دائمی همایشهای بین المللی کیش برگزار شد.
در این همایش علمی مدیران و کارشناسان صنعت فولاد کشور به مسائلی درباره چالشهای موجود در تامین مواد اولیه، تجهیزات، دانش فنی و توسعه زیر ساختها در رقابتپذیری محصولات فولادی در قالب نشستی تخصصی پرداختند و به پرسش معاون بهرهبرداری مجتمع فولاد خراسان درباره تامین نشدن کنسانتره با کیفیت مطلوب و نبود توازن میان فناوریهای فناوریهای پیاده شده با کیفیت مواد اولیه، پاسخ داده شد.
عباس نجفی زاده، رئیس هیئت انجمن آهن و فولاد ایران در آیین افتتاح این سمپوزیوم، انتقال دانش میان شرکتکنندگان را سبب بهرهوری صنعت فولاد دانست و گفت: نقش فولاد در اقتصاد جهانید ارزش افزوده فولاد بیشتر از دیگر صنایع است و می تواند بیشترین بهره وری را داشته باشد و بیشتر از دیگر صنایع اشتغال زایی داشته است.
وی افزود: در آینده باید تولید فولاد با مدیریت هوشمند صورت گیرد و الزام انطباق فرایندهای با ضوابط زیست محیطی از الزامات تولید کنندگان فولاد باید باشد ، تکنولوژی تولید فولاد باید به سمت کاهش گاز گلخانه ای باشد تا این صنعت به یک صنعت سبز تبدیل شود.
رئیس هیئت انجمن آهن و فولاد با اشاره به اینکه برای تولید محصولات فولادی جدید باید استحکام و انعطاف بیشتر مد نظر باشد گفت: برای تولید فولاد باید سوختهای جایگزین صورت گیرد و این هدف صورت نمیپذیرد تا تحقیقات بهطور کامل در کنار تولید فولاد انجام شود.
غریب پور گفت: ذخایر آهن استخراج و اکتشاف شده کشورمان تا چند سال آینده کافی است و بهمنظور توسعه و پیشرفت صنعت فولاد باید با روشهای نوین، سنگ آهن استخراج کرد و با تولید فولاد جایگاه کشور را در دنیا ارتقا دهیم.
وی با اشاره به اینکه بهرهگیری از طرح های نوین مطابق با محیط زیست و بهره گیری از پایان نامههای تحقیقاتی دانشجویان و نخبگان از برنامه هایی است که در وزارت صنعت، معدن و تجارت با جدیت اجرا میکند، افزود: هر روز ابداعات جدید در دنیا در حوزه فولاد داریم و انجمن آهن و فولاد ایران این وظیفه را دارد تا براساس نیاز صنعتی پژوهش ها را سامان دهد تا رفع نیاز صورت گیرد.
غریبپور با اشاره به اینکه هم اکنون برای رفع نیاز فولادسازان همکاری خوبی با دانشگاه ها و مراکز دانش بنیان داریم، گفت: رویکرد جدید وزارتخانه نیاز سنجی، بهره وری و ایمنی است و پارسال ۱۷۰ نیاز صنعتی شناسایی شد و در دانشگاه روی آن کار شده و الان در حال بهرهبرداری از نتایج آن هستیم.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: تقاضا محور کردن سمپوزیومها و همایشها باید انجام شود تا صنایع فولادی بدانند که با شرکت در این همایشها و سمپوزیومها نیازهایشان رفع میشود.
وی صنعت فولاد را نمونه و پیشتاز در کشور دانست و یادآور شد: تولید فولاد ۱۱ درصد رشد داشته است که این نشان از تلاش فولاد سازان و سرمایه گذرای در این زمینه است.
معاون وزیر صمت با اشاره به اینکه فولادسازان توانسته اند نیازهای ارزی کشور را بر آورده کنند، گفت: کاهش گازهای گلخانه ای، تولید فولاد سبک و توسعه پایدار رویکرد جدید در صنعت فولاد است و توجه به این امر یک ضرورت است.
وی تصریح کرد : با توسعه پایدار و اکتشافات جدید میتوان کمبود نیاز مواد اولیه را باید کاهش دهیم، اکتشافات جدید و برداشتهای عمیق باشد رسالت جدید و ضرورت کشور است.
همزمان با برگزاری سمپوزیوم فولاد، فولاد خراسان با برپایی غرفه در نمایشگاه جانبی که عصر روز دوشنبه (۱۶ مهرماه) توسط غلامحسین مظفری، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد کیش افتتاح شد، دستاوردها و محصولات خود را به نمایش برای بازدیدکنندگان گذاشت.
این نمایشگاه با رعایت همه پروتکلهای بهداشتی با حضور ۲۵۴ شرکت داخلی و به مدت سه روز برپاست.