افزایش قیمت دلار مانعی برای کاهش قیمت فولاد
مدیر معاملات کالایی شرکت کارگزاری ایساتیس پویا افزایش قیمت جهانی فولاد و دلار نیمایی را مانعی برای کاهش قیمت محصولات فولادی دانست.
به گزارش بورس امروز، رسول علی محمدی گفت: افزایش میزان عرضه محصولات فولادی در بورس کالا موجبات کاهش قیمت آنها را فراهم میکند اما از سویی دیگر عواملی همچون افزایش قیمت جهانی فولاد و دلار نیمایی نیز بهعنوان مانعی برای کاهش قیمت این محصولات محسوب میشوند.
وی افزود: با تقویت عرضه فولاد در بورس کالا قیمت محصولات فولادی کنترل میشود.
گفتنی است روز گذشته بالاخره پس از ماهها بحث و جنجال و حاشیه رئیس دولت مهر تایید را بر تصمیم عرضه محصولات فولادی در بورس کالا زد؛ بنابراین از این پس شرکتهای فولادی موظف هستند که کل محصولات خود را در بازاری شفاف همچون بورس کالا عرضه کنند که این امر قطعا تغییراتی را میزان فروش و قیمت محصولات فولادی ایجاد میکند.
ایجاد شفافیت با عرضه محصولات فولادی در بورس کالا
مدیر معاملات کالایی شرکت کارگزاری ایساتیس پویا با بیان اینکه این امر موجبات ایجاد شفاف در بازار را فراهم میکند، افزود: با افزایش میزان عرضه در بورس کالا موجبات کاهش قیمت محصولات فولادی فراهم میشود و معاملات نیز شفافتر انجام میشوند.
علی محمدی با بیان اینکه عوامل دیگری همچون قیمت جهانی فولاد و دلار نیمایی نیز نقش موثری را در تعیین قیمت پایه محصولات فولادی ایفا میکنند، افزود: با افزایش قیمت جهانی و دلار نیمایی، قیمت پایه محصولات فولادی نیز تحت تاثیر قرار میگیرد.
وی با تاکید بر اینکه افزایش عرضه محصولات فولادی در بورس کالا باعث کاهش قیمت این محصولات میشود، ادامه داد: این امر کاهش اختلاف قیمت این محصولات در بازار آزاد و بورس کالا را نیز به همراه دارد.
تاثیر عرضه محصولات فولادی در بورس کالا بر روی سهام شرکتهای فولادی
مدیر معاملات کالایی شرکت کارگزاری ایساتیس پویا در خصوص تاثیر عرضه کل محصولات فولادی در بورس کالا بر روی سهام شرکتهای فولادی نیز تصریح کرد: در حال حاضر شرکتهای دولتی و نیمهدولتی مانند ذوبآهن و فولاد مبارکه نیز محصولات خود را در بورس کالا عرضه می کنند بنابراین اجرای این تصمیم تغییری در سهام این شرکتهای ایجاد نمیکند اما ممکن است در سهام شرکتهای خصوصی که الزامی برای عرضه در بورس ندارند تغییراتی ایجاد شود اما باز هم رشد نرخ دلار نیمایی مانعی در مقابل افزایش قیمت فروش این شرکتها محسوب میشود.
علی محمدی با اشاره به اینکه اگر سهمیه صادراتی فولادیها کم شود میزان صادرات آنها نیز کاهش مییابد، افزود: از سویی دیگر به دلیل نیاز دولت به ارز و تامین نیاز بازار داخلی میتوان گفت که سهیه صادراتی فولادیها نباید کمتر شود.