معاملات الگوریتمی، ابزاری جدید و علمی در بازار سرمایه است
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار گفت: حذف کردن و نادیده گرفتن معاملات الگوریتمی نادیده گرفتن ابزار های بازار سرمایه است.
شهلا حیدری درباره چیستی معاملات الگوریتمی به خبرنگار بورس امروز گفت: معاملات الگوریتمی شیوه جدیدی از معاملات است که توسط رباتها انجام میشود.
وی افزود: ربات دستور خرید و فروش صادر میکند، بر مبنای الگوهای تکنیکال، بنیان اولیهای است که در تحلیل تکنیکال تابلوخوانی استفاده میشود.
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار گفت: شیوهای نیست که بتوانیم آن را بهطور کلی رد کنیم، بگوییم که غلط است و نباید مورد استفاده قرار گیرد، بد نیست که ما از شیوههای جدید در بازار سرمایه استفاده کنیم، ابزارهای جدید را بهکار گیریم.
حیدری عنوان کرد: روشهای جدید الزاما روشهای غلطی نیستند، میتوانند نیازهای بخشی از سهامداران را پوشش بدهند.
وی در تکمیل گفتههای خود گفت: هر روشی میتواند تبعاتی نیز داشته باشد، این روش نیز میتواند آثار مثبت و منفی بر بازار داشته باشد.
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار در توضیح جنبههای مثبت و منفی معاملات الگوریم گفت: از طرفی این روش از معاملات میتواند در کوتاهمدت برای معاملات نوسانی بهویژه برای سهامدارانی که نیاز دارند در کوتاه مدت معاملات انجام دهند خوب باشد.
حیدری افزود: در شرایطی که ما میخواهیم بازاری کارا داشته باشیم و بررسی و تحلیل سهمها را رواج بدهیم تا معاملات جذابی بر مبنای ارزندگی داشته باشیم، امکان دارد بخشی از معاملات را بهوسیله این رباتها دچار اختلال کنیم.
لزوم اصلاح زیرساختها
وی گفت: از طرف دیگر با توجه به هسته معاملات و فناوری مورد استفاده قرار گرفته ابدا باید زیرساختها اصلاح شود سپس روشهای جدید اجرا شود.
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار با اشاره به کاهش حجم معاملات الگوریتمی گفت: هماکنون با دستور حذف معاملات الگوریتمی حجم معاملاتی که از این طریق صورت میگرفت کاهش یافته است اثر مثبت این اقدام این است که میتواند معاملات را به سمت روشهای تحلیلیتر و سنتی بهسوی سهمهای ارزنده هدایت کند.
حیدری گفت: افراد از معاملات کوتاه مدت و نوسانی به سمت معاملات میان مدتتر سوق داده میشوند.
وی افزود: در واقع معاملات الگوریتمی روشهای سادهتر و جدیدتر برای افرادی که کوتاه مدت تر هستند و به دنبال روشی جدید و علمی هستند پیش رو میگذارد.
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار در توضیح بیانات خود درباره زیرساختهای لازم برای این ابزار گفت: هر روش میتواند اثر مثبت و یا منفی داشته باشد. سرانجام بهتر است این روش زمانی بهکار گرفته شود که زیرساختهای لازم در زمینههای فناوری و هسته معاملات وجود داشته باشد.
حیدری ادامه داد: زیرا لازم است اطلاعات ارسالی به رباتها اطلاعات شفافی باشد.
وی افزود: در شرایط کنونی شاید حذف این معاملات به صلاح بازار سرمایه باشد، زیرا ما در حال سپری کردن بازار منفی و نوسانی هستیم، هماکنون تکیه بر روشهای سنتی و قدیمی و حذف این سبک معاملات میتواند راهکار خوبی باشد.
کارشناس معاونت اقتصادی وزارت کار سرانجام تاکید کرد: حذف کردن و نادیده گرفتن معاملات الگوریتمی نادیده گرفتن ابزارهای بازار سرمایه است.