اقدام ایمیدرو برای تشکیل صندوق بازار گردان
رئیس هیئت عامل ایمیدرو از تشکیل صندوق بازارگردان خبر داد و گفت: ایمیدرو نخستین سازمانی است که اقدام به تشکیل صندوق بازارگردان کرده است.
به گزارش بورس امروز، خداداد غریب پور با اعلام این خبر گفت: این موضوع از سوی بورس در حال الزامی شدن است و این، یعنی ایمیدرو جلوتر از سایرین و حتی پیش از اینکه سازمان ملی بورس چنین چیزی را بخشنامه کند، این کار را انجام داده است.
همچنین وی درباره وضعیت بازار سرمایه گفت: مقایسه شاخص ها در بازار سرمایه با شاخص بخش معدن و صنایع معدنی، حاکی از جا داشتن این بخش برای رشد بیشتر حتی با شرایط کنونی بازار است.
۶۳ میلیارد دلار ارزش بورس به حوزه معدن تعلق دارد
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: بین ۵۵ تا ۶۰ میلیون نفر از افراد کشور سهامدار سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و از مجموع ۶۰۰۰ هزار میلیارد تومان ارزش بازار سرمایه، ۱۳۶۰ هزار میلیارد تومان سهم بخش معدن و صنایع معدنی است.
به گفته غریب پور، از مجموع ارزش ۳۲۰ میلیارد دلاری بورس، ۶۳ میلیارد دلار آن در بخش معدن و صنایع معدنی جمع شده است.
وی افزود: در هفته های گذشته افت ۲۵ درصدی شاخص بخش معدن و صنایع معدنی را در بورس شاهد بودیم که ظرف چند روز گذشته و با مداخله شرکت های بزرگ در صیانت از حقوق سهامداران خرد در راستای سیاست های دولت، حمایت از بازار سرمایه و هدایت نقدینگی به سمت تولید و خرید دارایی های مالی، ۱۰ درصد از آن افت جبران شد.
تشکیل نخستین شرکت سهامی عام در حوزه معدن و فلزات
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: ایمیدرو همچنین نخستین شرکت سهامی عام را در شرکت سرمایه گذاری معادن و فلزات تشکیل داده که از شرایط خوبی برخوردار است.
غریب پور اضافه کرد: اکنون شرکت های فولاد خوزستان، فولاد مبارکه و ملی مس دارای شرکت های بازارگردان هستند و قرار شده تا ۲۰ درصد سهام شناور سرمایه این شرکت ها افزایش یابد.
وی ادامه داد: همچنین مقرر شده تا شرکت های فولاد خراسان، چادرملو و گل گهر نیز نسبت به تشکیل بازارگردان اقدام کنند و به این ترتیب، بارقه های امید در بازار سرمایه از بخش معدن و صنایع معدنی آغاز شده است؛ چنانچه مقرر شده تا سایر بنگاه ها، نهادهای مالی و سازمان ها نیز کار مشابهی را انجام دهند.
جا گذاشتن معادن در بازار سرمایه
رئیس هیئت عامل ایمیدرو در خصوص آینده بازار سرمایه، تصریح کرد: مقایسه شاخص ها در بازار سرمایه و شاخص بخش معدن و صنایع معدنی، حاکی از جا داشتن این بخش برای رشد بیشتر حتی با شرایط کنونی بازار است.
غریب پور ادامه داد: کشور به سمت بازار سرمایه حرکت کرده، مردم با خرید دارایی های مالی به دنبال سرمایه گذاری بوده و مالیات پرداخت می کنند که در مجموع یک سیستم شفاف مالی است.
وی یادآوری کرد: اکنون شرکت فولاد مبارکه ۱۰ هزار مىلىارد تومان اوراق منتشر کرده، فولاد خوزستان نسبت به انتشار اوراق مرابحه اقدام کرده و ایمیدرو پیشنهاد کرده که اختیار خرید و فروش در بازار رونق یابد تا سهامداران سودشان نامحدود باشد و ضررشان به خرید آپشن ها محدود شود تا به این ترتیب بازار سرمایه تعمیق یابد.
اتفاقات خوب در حال رخ دادن برای بازار سرمایه
رئیس هیئت عامل ایمیدرو تاکید کرد: اتفاقات خوبی در بازار سرمایه در حال حادث شدن است و بسیار خوشبین هستیم، چنانچه مقرر شده سایر بخش ها، هلدینگ ها و شرکت های بزرگ از طریق بازار گردان ورود کرده و در کنار ما (که ۲۲ تا ۲۳ درصد بازار سرمایه هستیم) قرار بگیرند.
غریب پور افزود: بخش معدن و صنایع معدنی ۴.۸ میلیارد دلار و ۴۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بورس دارد، امسال شرکت های مس و فولاد مبارکه ۲۰ هزار میلیارد تومان و گل گهر ۵۲۰۰ میلیارد تومان افزایش سرمایه داشته و دارند و اینها، یعنی معدنی ها امکان توسعه و عمق بخشی به بازار سرمایه را دارند.
وی یادآوری کرد: در حالی که نسبت P/D بازار ۵۰ است، این نسبت در بخش معدن و صنایع معدنی ۷۰ است، بدان معنی که معدنی ها سود نقدی کمتری پرداخت کرده و بیشتر به سراغ سرمایه گذاری رفته اند.
این مقام مسئول در پایان با تاکید مجدد بر اینکه هدف از این اقدامات حمایت از سهامداران خرد بازار است، کرد: نسبت به بازار فعلی، صنایع معدنی همچنان امکان رشد دارند و این نکته باید مد نظر سهامداران بخش باشد.