حذف حق انتفاع در چادرملو
مدیر مجتمع معدنی چادرملو در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز ذخیره باقیمانده معدن سنگ آهن در این شرکت را مورد اشاره قرار داد که به موجب آن تامین ماده معدنی سنگ آهن و استمرار تولید کنسانتره در بلند مدت را برای این شرکت ضروری ساخته است. وی به پیگیری های عدیده ۱۲ ساله […]
مدیر مجتمع معدنی چادرملو در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز ذخیره باقیمانده معدن سنگ آهن در این شرکت را مورد اشاره قرار داد که به موجب آن تامین ماده معدنی سنگ آهن و استمرار تولید کنسانتره در بلند مدت را برای این شرکت ضروری ساخته است.
وی به پیگیری های عدیده ۱۲ ساله چادرملو برای دریافت مجوز بهره برداری از ذخیره سنگ آهن آنومالی d19 با ذخیره تقریبی ۱۰۰ میلیون تن اشاره کرد و گفت: این معدن که در نزدیکی معدن فعلی چادرملو قرار دارد بطور مشترک به شرکتهای معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران واگذار شده است .
مهندس محمد ابریشمی با اشاره به تاسیس شرکت معدنی و اکتشاف دشت یوز دره انجیر از سوی دو شرکت مذکور، اظهار داشت: در حال حاضر بر اساس مجوز صادرشده از سوی محیط زیست عملیات نقشه برداری از پهنه معدنی D 19 آغاز شده است. و انشالله پس از اتمام این عملیات در صورت اخذ پروانه بهره برداری، عملیات باطله برداری و استخراج در این محدوده معدنی آغاز می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون مجوز نهایی استفاده از معدن مذکور صادر نشده است، ادامه داد: استفاده از ذخایر معدنی آنومالی d19 موجب پایداری تولید کنسانتره در بلند مدت خواهد شد.با این توضیح که در کنسانتره تولیدی چادرملو، سهم مهمی در تامین ماده اولیه تولید فولاد در کشور دارد . بطوریکه سالانه ۱۰ و نیم میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در مجتمع معدنی چادرملو تولید می شود .
به گفته مدیر مجتمع معدنی چادرملو؛ پیش بینی شرکت برای تامین سنگ آهن، در صورت عدم دسترسی به معدن d۱۹، خرید از تامین کنندگان داخلی یا خارجی است که با خرید سنگ آهن، موضوع حق انتفاع حذف خواهد شد. اما هزینه حمل و خرید و غیره اضافه خواهد شد .
وی تصریح کرد: به منظورتامین منابع مالی مورد نیاز برای معدن d19 این شرکت در نظر دارد سرمایه خود را از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران افزایش دهد.
ابریشمی در ادامه این گفت و گو به فعالیت های جدید این شرکت معدنی و صنعتی اشاره کرد و گفت: در سال جاری، با اتمام عملیات اجرایی کارخانه احیای مستقیم که در مجاورت کارخانه فولاد چادرملو ساخته شده است، محصول آهن اسفنجی مورد نیاز کارخانه فولاد از این واحد تامین و در نتیجه هزینه تمام شده تولید شمش فولاد کاهش می یابد و سوددهی را افزایش می دهد.
به گفته وی؛ به دلیل محدودیتهای گمرک در ترخیص ۱۳ محموله باقیمانده کارخانه احیای چادرملو نسبت به برنامه پیش بینی شده که قرار بود در پایان شهریور ماه بهره برداری از آن آغاز شود با ۳ ماه تاخیر انجام خواهد شد.
مدیر مجتمع معدنی چادرملو از تشکیل شرکت های جدید با موضوع استفاده از ذخایر معادن سنگ آهن به استرالیا خبر داد که شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر و فولاد هرمزگان در آن مشارکت دارند.
وی از احداث کارخانههای آهن اسفنجی فولاد و تاسیسات زیربنایی در منطقه آزاد تجاری مکران واقع در شهرستان چابهار به عنوان دیگر برنامه های شرکت صنعتی و معدنی چادرملو نام برد که با مشارکت شرکت های معدنی و صنعتی گل گهر فولاد مبارکه و سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) صورت خواهد گرفت.
طرح احداث کارخانه گندله سازی با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و برآورد اولیه سرمایهگذاری به میزان ۱۳ هزار میلیارد ریال (مشتمل بر ۸۹ میلیون یورو بخش ارزی)، طرح احداث کارخانه های نورد با ظرفیت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تن در سال و برآورد اولیه سرمایهگذاری به میزان ۵ هزار میلیارد ریال (مشتمل بر ۴۲ میلیون یورو بخش ارزی) از دیگر برنامه های شرکت محسوب می شود که مورد اشاره وی قرار گرفت.
به گفته ابریشمی؛ چادرملو به رغم تمام محدودیت های جدید اعمال شده و ناشی از تحریمهای آمریکا علیه ایران استفاده از فاینانس خارجی با توجه به مذاکرات انجام شده را کماکان پیگیری می نمایند، بدیهی است در صورت نهایی شدن استفاده از این منابع اجرای طرحهای مذکور سریعتر آغاز خواهد شد.
وی در خصوص برنامه های تولید و فروش شرکت، عنوان کرد: به موجب تغییرات میزان ۱۵۰ هزار تن ناشی از تغییرات عیار سنگ آهن، کنسانتره تر به میزان ۹ میلیون و ۱۵۰ هزار تن در سال جاری تولید خواهد شد.
مدیر مجتمع معدنی چادرملو ادامه داد: همچنین در این شرکت ۵۰۰ هزار تن محصول سنگ آهن دانه بندی، ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گندله، ۸۰۰ هزار تن شمش فولاد و ۲۴۰ هزار تن آهن اسفنجی محصول، به عنوان محصولات جدید در این شرکت تولید خواهد شد.