مزیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک نسبت به سرمایه‌گذاری شخصی در استفاده از مدیریت تخصصی سرمایه می‌باشد.

سحر فرهمندی، رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین با خبرنگار بورس امروز به گفتگو پرداخت.

فرهمندی عنوان کرد:بسیاری از اشخاص برای دستیابی آینده‌ای روشن اقدام به پس‌انداز وجوه خود برای کسب بازده می‌کنند. امروزه به سبب توسعه ­یافتگی روش­های پس انداز و سرمایه ­گذاری، مدیریت سرمایه به ­عنوان ساختاری وسیع، این امکان را فراهم ساخته است که ضمن حفظ دارایی‌ها در هر سطحی از ریسک‌پذیری، بازدهی بیشتری نیز حاصل شود.اما در این میان، صندوق‌های سرمایه‌گذاری یکی از بهترین ابزارهای سرمایه گذاری کم­ریسک و دروازه امن ورود سرمایه‌گذاران به بازار سرمایه هستند.

وی افزود: صندوق‌ها به عنوان یک واسط، مبالغ را از سرمایه‌گذاران،خصوصا برای افرادی که قصد سرمایه گذاری مستقیم در بورس را ندارند و اینکه از دانش و زمان کافی برخوردار نیستند،جمع­ آوری می­کنند. مزیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک نسبت به سرمایه‌گذاری شخصی در استفاده از مدیریت تخصصی سرمایه می‌باشد. از طرف دیگر، با جمع شدن سرمایه دارندگان واحدهای صندوق، قدرت اثربخشی و چانه‌زنی در راستای کسب سود بیشتر می‌تواند افزایش می­یابد.

رئیس اداره صندوق های سرمایه گذاری تامین سرمایه نوین  خاطرنشان کرد : بعد از اعمال مجدد تحریم­ ها در ۱۸ اردیبهشت ماه سال جاری  و به تبع آن افزایش پرشتاب نرخ ارز و سکه، بازار سرمایه نیز به صورت نیز شاهد رشد فزاینده بود. رشد شارپی بازار سرمایه باعث گردید بازدهی صندوق های سرمایه گذاری مخصوصا صندوق های سهامی بسیار جذاب گردد بطوریکه بر اساس گزارش ها،میانگین بازدهی سه ماهه این صندوق­ها تا پایان شهریور ماه به بالغ بر ۴۰درصد (میانگین ۱۶۰ درصد سالانه) رسید.

بیشتر بخوانید:  پیش بینی بازار بورس امروز دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹

فرهمندی تاکید کرد: در این بین افرادی که به دنبال حفظ ارزش پول خود از طریق سرمایه گذاری بوده اند و در عین حال ریسک بازار طلا و ارز را نپذیرفته اند به سمت صندوق های سهامی روانه شده و همانطور که ارقام نشان می دهند حجم ذخایر انباشت شده در صندوق های سرمایه گذاری در سهام را از میزان نزدیک به ۸٫۰۰۰ میلیارد ریال تا پایان اسفندماه ۱۳۹۶ به بالغ بر ۱۶٫۰۰۰ میلیارد ریال تا پاین شهریورماه ۱۳۹۷ رسید. اما در صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت که با توجه به ماهیت کم ریسک بودن دارای سود ثابت بوده اند، این وضعیت معکوس بوده و حجم ذخایر انباشت شده در صندوق های سرمایه گذاری با درآمد ثابت از ۱,۴۳۵,۰۹۶ میلیارد ریال تا تاریخ ۳۱/۰۶/۱۳۹۷ به ۱,۳۵۹,۹۶۹ میلیارد ریال تا تاریخ ۲۹/۱۲/۱۳۹۷ تنزل یافته است.

وی در انتها افزود: آنچه بدیهی است تاثیر بازار سرمایه بر حجم صندوق های سهامی بسیار مشهود بوده و ضرورت دارد مدیران این نوع از صندوق ها جهت حفظ مشتریان خود که احیانا از سایر بازارهای مالی وارد این ابزار سرمایه گذاری در بازار سرمایه شده اند، تمهیدات لازم را بیاندیشند.