کاهش میزان صادرات «شغدیر» در ۳ ماه نخست سال
شرکت پتروشیمی غدیر صادرات محصولات خود را در ۳ ماه نخست سال جاری به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش مبادلات تجاری، به ۴ درصد کاهش یافت در حالی که به صورت میانگین بیش از ۴۰ درصد محصول این شرکت، صادراتی است. در سالهای اخیر، کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان ترکیه ، حوزه cis از مهمترین مقاصد صادراتی این شرکت بوده است.
شرکت پتروشیمی غدیر در کنار پتروشیمی بندر امام، اروند، آبادان تولیدکننده پیویسی در داخل کشور است. این شرکت با ظرفیت اسمی ۱۲۰،۰۰۰ تن PVC و ۱۵۰،۰۰۰ تن VCM به ترتیب ۱۶ و ۹ درصد از تولیدات پیویسی کشور و خاورمیانه را عهدهدار است.
پلی وینیل کلراید (PVC) جهت تولید الیاف و فیلم برای کاربردهایی مانند لباس، اثاثه و لوازم داخلی، بطریهای پلاستیکی، تجهیزات پزشکی، اسباببازیهای سبک و فیلمهای بستهبندی مورداستفاده قرار میگیرد. تولیدکنندگان خودرو نیز از این ترکیب برای لوازم داخلی اتومبیل، سیمکشی موتور، کفپوش اتومبیل، چسب و داشبورد استفاده میکنند.
این شرکت جزء شرکتهای فرعی شرکت سرمایهگذاری پتروشیمی نفت وگاز تأمین(تاپیکو) و واحد تجاری نهایی گروه شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی است. مرکز اصلی شرکت در تهران و کارخانه شرکت در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام خمینی (ره ) واقع است.
سرمایه شرکت ۱۳۰۰ میلیارد ریال آخرین ترکیب سهامداران به شرح زیر است:
فرایند تولید شرکت به شرح زیر است:
به صورت میانگین بیش از ۴۰ درصد محصول شرکت، صادراتی است؛ در داخل نیز در بورس کالا به فروش میرسد. درطی ۳ ماهه ابتدایی سال ۹۹ به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش مبادلات تجاری صادرات شرکت به ۴درصد کاهشیافته است. در سالهای اخیر، کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، هندوستان ترکیه ، حوزه cis از مهمترین مقاصد صادراتی شرکت بوده است.
۵۲ درصد بهای تمامشده شرکت، مربوط به ماده اولیه که از این مقدار بیش از ۵۰ درصد (مبلغی) از مواد اولیه را اتیلن توسط خط لوله غرب از شرکت پتروشیمی مارون ،کلر از پتروشیمی اروند و EDC از عمدتاً بهصورت وارداتی تأمین میشود.
در نموار زیر رابطه میان پیویس و اتیلن ماده اولیه، با قیمت نفت بررسی شده است. همچنان که مشاهده میشود همبستگی زیادی بین نرخ اتیلن و نفت یافت میشود؛ درحالیکه نرخ پیویسی در شرایط تقریباً باثباتتری نسبت به نفت باقیمانده است. هرچقدر شکاف بین نرخ پیویسی و اتیلن در شرکت پتروشیمی غدیر بیشتر باشد، حاشیه سود ناخالص شرکت پتروشیمی غدیر بیشتر میشود.
در گزارش اخیر (مردادماه) پتروشیمی مارون، نرخ اتیلن با افزایش چشمگیر به ۸۲،۲۰۵،۱۹۹ ریال در هر تن رسیده است. ( تقریباً ۴۴۵ دلار) قیمتهای جهانی اتیلن در هفته جاری با سیری صعودی به ۶۹۵ دلار (جنوب شرق آسیا) در هر تن افزایش یافت. این سیر صعودی به پشتوانه افزایش قیمتهای انرژی صنایع بالادستی و جو خرید مناسب منطقهای اتفاق افتاد. گزارشها از محدودیت عرضه منطقهای، بیشازپیش سیر صعودی قیمتها را تقویت کرد.
«شغدیر» بار دیگر به کانال خود بازگشت
«شغدیر» پس از شکست کانال تاریخی خود، با توجه به ریزش اخیر، یکبار دیگر به داخل کانال خود بازگشته است.(خطوط آبی رنگ)
سهم «شغدیر» توانسته به حمایت خط سبز رنگ و همچنین تراز ۵/۰ فیبوناچی واکنش نشان بدهد و با توجه به کندل بازگشتی چکش معکوس در تاریخ ۱۸/۰۶/۹۹ و بسته شدن قیمت در روز بعد بالای آن کندل،همچنین پایان الگوی هارمونیکی و بازگشت از یک منطقه حمایتی خوب و معتبر، رالی صعودی سهم آغازشده و میتواند از کانال تاریخی خود دوباره خارج شود. (خطوط آبی رنگ).
اهداف سهم میتواند محدوده قیمتهای ۵۲،۰۰۰ ریال در کوتاهمدت، ۶۹،۰۰۰ و ۹۰،۰۰۰ ریال در میانمدت باشد.
حد ضرر سهم میتواند به ترتیب ۳۳،۰۰۰ ریال و برای ریسک بیشتر محدوده ۲۹،۲۰۰ ریال در نظر گرفت.