افزایش قیمت مسکن با ورود به بورس
رئیس انجمن انبوهسازان فارس عال افزایش قیمت در بازار مسکن را کارشناسی نشدن دقیق موضوع ورود مسکن به بورس کالا دانست.
به گزارش بورس امروز، مهرداد خائف با اشاره به شائبه اجرایی شدن طرح اتصال بازار مسکن به بازار بورس طی هفتههای آینده، تاکید کرد: این اقدام با قانون پیشفروش مسکن که سالها قبل در مجلس مصوب شده است، تعارض دارد.
وی گفت: در بازار مسکن با یک کالای واقعی روبرو هستیم که در معاملات ملاک عمل قرار میگیرد، حالآنکه قیمت و ارزش سهام بر اساس قیمت داراییهای ثابت، میزان سود یا زیان، گردش مالی و … یک شرکت مواجهایم.
با نظرات غیرکارشناسی مردم را امیدوار نکنید
رئیس انجمن انبوهسازان فارس یادآوری کرد: اگر در دنیا میبینیم که شرکتها یا سهامهایی تحت عنوان مسکن یا مرتبط با مسکن در بازار بورس وجود دارد، این سهم مربوط به شرکتهای هلدینگ یا سرمایهگذاریست که بخشی از فعالیت آنها مربوط به صنعت ساختمان، اعم از سرمایهگذاری در ساخت مسکن یا مصالح ساختمانی و … مرتبط با مسکن است.
خائف گفت: متاسفانه با طرح نظرات غیر کارشناسی توسط بعضی از مسئولین، مردم بیدلیل امیدوار میشوند که شرایط بازار مسکن با ورود مسکن به بورس، بهبود یابد و از طرفی به ایجاد هیجان، اضطراب و ناامیدی نزد فعالان بازار مسکن و بخشی از جامعه که در این بازار سرمایهگذاری دارند، میانجامد.
وی با بیان اینکه تنها راه متعادل شدن قیمتها، ایجاد تعادل در عرضه و تقاضا در بازار مسکن است؛ اضافه کرد: با به تعادل رساندن عرضه و تقاضا قیمت تمام شده و هزینهها متعادل و رشد غیرمنطقی قیمتها کنترل میشود.
مشخص کردن قیمت مسکن با واقعیت انطباق ندارد
رئیس انجمن انبوهسازان فارس بیان کرد: متاسفانه برخی از مسئولان سعی دارند که با اقدامات دستوری قیمتها و افزایش آن را کنترل کنند، حالآنکه طرح دیدگاه و ارائه برخی برنامهها مانند مشخص کردن قیمت ساخت مسکن، با واقعیتها انطباق ندارد.
خائف با اشاره به تاثیرگذاری عوامل مختلف به لحاظ کمی و کیفی بر قیمت تمام شده در صنعت ساختمان و ضمن تاکید بر اینکه ساخت مسکن متناسب و با کیفیت با شناخت کافی از بازار مسکن و طرح نظرات کارشناسی محقق میشود؛ اضافه کرد: به عنوان مثال مجموعه وزارت راه و شهرسازی و سازمان ملی زمین و مسکن باید به صورت کارشناسی در نقاطی که نیاز است، اقدام به احداث واحدهای مسکونی کنند.
خانههای سازمانی راهکاری برای حل مشکل مسکن
رئیس انجمن انبوهسازان فارس توضیح داد: در گذشته و در کنار ایجاد واحدهای صنعتی جدید، ساختمانهای سازمانی برای کارگران ایجاد و به دلایلی منجر به تامین آسایش و امنیت فکری برای کارگران میشد و بر رفع کمبود مسکن هم تاثیرگذاری مناسبی داشت.
خائف ادامه داد: البته در آن فرآیند با توجه به اینکه کارخانهها عمدتا در نقاطی ساخته میشد که قیمت زمین ارزان بود امکان ساخت مسکن برای کارگران فراهم بود اما در حال حاضر این موضوع مدنظر نیست.
وی با بیان اینکه در حال حاضر کارگران به عنوان یکی از اقشار آسیبپذیر جامعه، اغلب فاقد مسکن و متقاضی آن هستند، گفت: رفع این نیاز و پاسخگویی مناسب به آن با در پیش گرفتن سیاست احداث واحدهای مسکونی در مجاورت یا نزدیکی واحدهای صنعتی اشتغالزا، مثلا شهرکهای صنعتی، قابل اصلاح خواهد بود.
مسکن مهر با کارشناسی قوی اصلاح شود
رئیس انجمن انبوهسازان فارس با اشاره به اینکه مورد اصلاحی دیگر طرح مسکن مهر است، یادآور شد: میتوان این طرح را به صورت اصلاح شده و به صورت ضربتی و چرخشی با کار کارشناسی قویی انجام داد.
خائف با اشاره به اینکه ساخت ساختمانهای سازمانی برای ادارات که در گذشته اتفاق میافتاد ولی بعداً همه ساختمان واگذار شد، بیان کرد: این موضوع منجر به این شد که دولت دستش از این بابت خالی شود و زمانی که کارمندان به شهرستانهای دور افتاده منتقل میشدند به دلیل مزایایی مانند وجود خانههای سازمانی تشویق و ترغیب میشدند که در نقاط دور افتاده کشور خدمت کنند اما در حال حاضر که همچین چیزی وجود ندارد معمولاً ترجیح میدهند در جاهای بهتر و در شهرهای بزرگ زندگی کنند و از مزایای آن استفاده کنند.
وی تاکید کرد: بازنگری در طرحهای ایجاد مسکن مهمترین ضرورت فعلی در بازار مسکن است که باید با تعامل با سازندگان حرفهای و به ویژه انبوهسازان مدنظر قرار بگیرد.