انجام ۷۰ درصد تعهدات ارزی «غبهنوش»
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران از انجام ۷۰ درصد تعهدات ارزی شرکت و از نحوه پرداخت تتمه آن خبرداد.
به گزارش کدال بورس امروز، محمدمهدی برقراری در خصوص کاهش سود در صورتهای مالی حسابرسی شده سال ۹۸ نسبت به صورتهای مالی حسابرسی نشده سال ۹۸ گفت: طی سال مالی منتهی به اسفند ۹۸ این شرکت مبلغ ۷۵ میلیارد ریال ذخیره مربوط به مالیات عملکرد و جرائم مالیات ارزشافزوده به پیشنهاد حسابرس و در راستای شفافسازی در حسابها منظور کرده است.
وی ادامه داد: با پیگیریهای شرکتهای تولیدکننده ماءالشعیر تاکنون گزارشی بر قانونی شدن دریافت مالیات نوشابه قندی از این محصول بهطور قطع وجود نداشته است.
نبود توان افزایش نرخ ۱۵ درصدی مالیات نوشابه قندی
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران تاکید کرد: تولید نوشابه گازدار قندی در شرکت بهنوش ایران انجام نمیشود، بلکه تولید ماءالشعیر و آبمیوه از محصولات عمده تولیدی شرکت است. بر این اساس و بر اساس دعوی حقوقی و رایهای صادره از دادگستری تا سال ۱۳۹۳ به نفع شرکت این عوارض پرداخت نشده است. لازم به ذکر است شرکتها توان افزایش نرخ ۱۵ درصد مالیات نوشابه قندی (ماءالشعیر) را به دلیل اثر با اهمیت در کاهش حجم فروش و در نهایت تاثیر در حاشیه سود ناخالص را ندارند.
برقراری در ادامه افزود: طی سنوات اخیر فروشهای صادراتی شرکت به صورت ریالی انجام شده است. صورتحسابهای صادره و وجوه آن نیز به ریال دریافت گردیده است. لیکن پروانه صادراتی (برگ سبز گمرکی) به نام شرکت بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین به موجب بانک مرکزی تعهدات ارزی شرکت به مبلغ ۳ میلیون و ۳۰۲ هزار یورو اعلام شده است که شرکت جهت رفع تعهدات مذکور مبلغ یک هزار و ۶۷۶ هزار یورو از پروانه صادراتی خود را به یکی از شرکتهای همگروه جهت انجام واردات واگذار کرده است.
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران یادآوری کرد: فرایند ثبت آن در سامانه جامع تجارت وزارت صمت انجام شده و مابقی برگهای صادراتی نیز از همین طریق در حال واگذاری است. رفع کامل تعهدات صادراتی شرکت منوط به اجرای کامل فرایند مذکور و اظهارنظر قطعی بانک مجاز است.
۳۷ درصد تعهدات ارزی به چرخه اقتصادی بازگشت
مدیرعامل «غبهنوش» گفت: بر اساس اعلامیه دریافتی از بانک مرکزی، مجموع تعهدات صادراتی شرکت به مبلغ ۵۰ میلیون و ۸۲ هزار و ۸۸۹ یورو که در فاصله زمانی ۲۲ فروردینماه سال ۹۷ تا ۳۰ ام دی ماه سال ۹۸ بوده است. این مبلغ معادل ۳۷ درصد ارز حاصل از صادرات تعهدات جاری به ارزش یک هزار و ۸۸۱ یورو به چرخه اقتصادی برگشت داده شده است.
همچنین برقراری درباره بازگشت ارز توضیح داد: در خصوص بازگشت تتمه بدهی ارزی به چرخه اقتصادی مبلغ یک هزار و ۶۷۶ یورو، هزار یورو طی توافق به عمل آمده با یکی از شرکتهای گروه از محل ارز صادراتی در سیستم ثبت و مستهلک شده است. با توجه به رفع حدود ۷۰ درصد از تعهد ارزی، تعهد شرکت در این بازه زمانی انجام شده است.
وی ادامه داد: در سال مالی ۱۳۹۶ پیگیریهای مناسب انجام شده و تمام حسابهای شرکت به امضا اعضای هیئتمدیره رسیده است. همچنین سهامداران حقوقی به جهت انجام برنامهریزیهای دقیقتر نسبت به دریافت چک سود سهام اقدام میکنند اما بعضا پرداخت سود سهام با تاخیر و بعد پرداخت سود سهام سهامداران خرد انجام میشود.
تعیین تکلیف پروژه اراک در دست پیگیری
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران با اشاره به تعیین تکلیف پروژه اراک گفت: این موضوع توسط سهامدار عمده و شرکت مشترکا در حال پیگیری است. همچنین تکلیف زمین کوهک توسط وکیل شرکت در دست انجام است.
برقراری در خصوص رفع تکلیف بابت صادرات محصولات و حل اختلاف مبلغ ارزی فروش طبق برگهای سبز گمرکی در سنوات گذشته و جاری، گفت: اقدامات لازم جهت بازگشت ارز صادراتی به چرخه اقتصادی به شرح بند صورت پذیرفته است. تعدادی از دستورالعملها بروز رسانی شده و در مرحله دریافت تأییدیه هیئتمدیره است تا موانع رعایت نشدن با ابلاغ مجدد و اصلاح برخی موانع صورت بگیرد.
وی افزود: وسایط نقلیه فروش رفته شرکت عمدتا به صورت برگزاری مزایده به فروش رفته است اما بعضا به دلیل سیاستهای تشویقی فروش در شعبهها و نمایندگیها از طریق قیمتگذاری توسط کارشناس رسمی دادگستری و به نماینده فروش شرکت فروخته شده است.
مناقصه برگزار شده، شرکتکننده نداشت
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران با اشاره برگزار نشدن مناقصه در خصوص خرید برخی مواد اولیه گفت: برگزار نشدن مناقصه برای خرید برخی مواد اولیه از جمله پت و قوطی با توجه به اینکه تولید این مواد اولیه در اختیار شرکتهایی مانند شرکت تالک ایرانیان و شرکت قوطی سازی کاوه (انحصار تولید قوطی آلومینیومی) است؛ بنابراین انجام مفاد آییننامه در خصوص انجام مناقصه ممکن نبوده است. در سال جاری نیز به دلیل بند اظهار شده حسابرس و رعایت مفاد آییننامه معاملات مناقصه در این زمینه صورت گرفت ولی مناقصه برگزار شده شرکتکنندهای نداشت.
برقراری با اشاره به تاثیر کمبود نقدینگی در صنعت گفت: حجم تولید محصولات شرکت به دلیل مشکلات عدیده در تهیه مواد اولیه از جمله رزین، شکر و … و نیز مشکلات ناشی از کمبود نقدینگی کاهش داشته است. ضمن اینکه در سال ۱۳۹۸ روش فروش هیبریدی بهصورت پلهای کاهش یافته و بیشتر فروش از طریق نمایندگیهای شرکت افزایش داشته است.
وی افزود: همچنین محصولاتی که دارای کشش پایینتر در تقاضا بوده و در سبد محصولی بهنوش قرار داشته با مدیریت تولید و توجه به نقطه سربهسر از منطقه زیان خارج شده است. طبق سیاستهای بالادستی امکان تامین مالی از محل داراییهای بلا استفاده وجود نداشته ولی شرکت سعی در تامین سرمایه از طریق بازار سرمایه دارد.
به گفته مدیرعامل شرکت بهنوش ایران، پروانه تولید انواع محصولات در حال بروزرسانی بوده و ۵ ساله است؛ بنابراین هر ۵ سال به روز آوری میشود.
تغییر تاریخ ارسال صورتهای مالی به سازمان بورس
مدیرعامل «غبهنوش» گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا در ایران و نیز تعطیلیهای مداوم شرکتهای طرف قرارداد یا فروشندگان مواد اولیه و غیره اقدامات مربوط به دریافت صورتحسابهای خرید از تامین کنندگان، نرخگذاری رسید و حواله انبار به کندی صورت میگرفت. بنابراین با عنایت به مهلتهای قانونی داده شده از طرف ادارات دولتی از جمله سازمان امور مالیاتی کل کشور در خصوص مهلت سهماهه در ارسال اظهارنامهها، تغییرات در تاریخ ارسال گزارشهای به سازمان بورس و اوراق بهادار نیز قابل پیشبینی است.
برقراری ادامه داد: همچنین در خصوص رسیدن به سهم شناور مندرج در مفاد ماده ۱۱ دستورالعمل اوراق بهادار این مهم از وظیفه شرکت خارج بوده و عموما سهامدار عمده سبد گردانی و کنترل سهم شناور را بر عهده دارد.
وی اعلام کرد: ساختار سازمانی شرکت در حال به روز رسانی است. کمیته حسابرسی در مردادماه ۹۹ تشکیل شده و مدیر حسابرسی نیز انتخاب خواهد شد. مسئول مبارزه با پولشویی نیز در سال ۱۳۹۸ معرفی شده است. آموزشهای لازم در این ارتباط انجام شده و شناسه کاربری و رمز عبور سامانه جمعآوری و گزارش معاملات مشکوک اخذ شده است.
مدیرعامل شرکت بهنوش ایران در پایان گفت: در تمام قراردادهای خریدوفروش و صورتحسابهای خریدوفروش مشخصات اقتصادی و مستندات شناسایی اشخاص حقوقی و حقیقی اخذ میشود، با این حال ساختار مناسب جهت کشف معاملات مشکوک نیز در حال تدوین است.