عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در یک سال منتهی به مرداد ۹۹
مجموع خالص ارزش دارایی در صندوقهای در سهام با رشد ۲۰ برابری (۲۰۰۰ درصد) در صندوقهای با درآمد ثابت با رشد ۵۰ درصدی و در صندوقهای از نوع مختلط با رشد سه برابر ( ۳۰۰ درصد) به ۳۳۲ هزارمیلیارد تومان رسید.
در یکسال گذشته صندوقهای سرمایه گذاری با رشد قابل توجهی همراه بوده اند که در انواع صندوقهای سرمایهگذاری، خالص ارزش دارایی و تعداد سرمایهگذاران رشد قابل توجهی داشتهاند، بهطوری که به ترتیب در صندوقهای در سهام با رشد ۲۰ برابری (۲۰۰۰ درصد) در صندوقهای با درآمد ثابت با رشد ۵۰ درصدی و در صندوقهای از نوع مختلط با رشد سه برابر( ۳۰۰ درصد) در خالص ارزش دارایی آنها در مجموع به خالص ارزش دارایی ۳۳۲ هزارمیلیارد تومان رسیدهاند.
با رشد شاخص کل بازار سرمایه در یک سال گذشته بازدهی بالایی نیز به دست آوردهاند بهطوری که تقریبا میانگین بازدهی صندوقهای در سهام ۴۰۷ درصد، در صندوقهای با درآمد ثابت تقریبا میانگین بازدهی ۴۹درصد و در صندوقهای مختلط تقریبا میانگین بازدهی ۲۴۴درصد در یکسال گذشته بوده است.
در میان صندوقهای سرمایهگذاری بیشترین خالص ارزش دارایی متعلق به صندوقهای با درآمد ثابت است با نسبت ۷۶ درصد ارزش کل صندوقهای سرمایهگذاری و کمترین خالص ارزش دارایی را صندوقهای در سهام با نسبت ۱/۶ درصد از کل خالص ارزش دارایی صندوقها داراست، هماکنون تعداد کل صندوقهای سرمایهگذاری در پایان مردادماه ۲۰۸ صندوق بوده است.
با ملاحظه عملکرد و بازدهی کسب شده توسط صندوقهای سرمایه گذاری که توسط مدیران حرفهای بازار سرمایه مدیریت میشوند گزینه مناسبی از روش مستقیم برای سرمایهگذاری است زیرا دارای مزایا و سهولت بیشتری هستند که به برخی از آنها اشاره شده است.
۱. به دلیل اینکه سرمایه صندوقها متغیر و قابل افزایش است، محدودیتی در تعداد و حجم سرمایه گذاری ندارد.
۲. در صندوقها روزانه ارزش هر سهم یا واحد آن ها (نرخ NAV) به صورت دقیق افشا شده و ارزش ریالی خالص ارزش روز دارایی آن ها مشخص می گردد.
۳. شفافیت اطلاعاتی آنها به دلیل داشتن امیدنامه که در آن موظف به افشای همه صورتها و گزارشهای مالی و تغییرات روزانه مجامع و قیمتهای هر واحد سرمایهگذاری و… هستند، سرمایهگذاران به همه اطلاعات به صورت روزانه دسترسی و امکان مشاهده و مقایسه دارند.
۴. با پیشرفت ابزارهای نوین مالی و افزایش تعداد صندوقهای سرمایهگذاری در ایران ، سایتهای تحلیلی و اطلاعاتی قابل اتکایی افزون بر سایت صندوقها برای انتخاب بهترین صندوق و مقایسه آنها وجود دارد (برای نمونه سامانه رسام)
۵. هماکنون صندوقهای سرمایهگذاری در چند نوع مختلف و در حدود ۲۰۹ صندوق توسط نهادهای مالی تشکیل شدهاند و در حال فعالیت هستند.
به جز مزایای گفته شده این صندوقها، دارای نمودارهای لحظهای برای مشاهده تغییرات دارایی در آنها بوده و مدیران سرمایهگذاری در آنها میکوشند بازدهی بالاتری به سرمایهگذاران به دست آورند و بهدلیل تنوع و تعداد بالای صندوقهای سرمایهگذاری امکان مقایسه و انتخاب را سهولت داده و در برخی از آن صندوقها رکنی وجه سرمایهگذاری، سرمایهگذاران را تضمین می کند.
سرمایهگذاران میتوانند در هر زمان بدون محدودیتی (شامل توقف نماد. صف فروش، برگزاری مجامع، افشا اطلاعات و…) نسبت به خروج سرمایهگذاری اقدام کنند.
در زیر وضع عملکرد صندوقهای سرمایهگذاری در پایان مردادماه ۹۹ نشان داده شده است: