بهترین کارگزاری های بورس برای خرید سهام
وقتی صحبت از بورس و سرمایه گذاری می شود، سروکارتان با کارگزاری های بورس خواهد بود، در چنین شرایطی انتخاب کارگزاری خوب اهمیت بیشتری دارد.
حتما همه شما می دانید که سرمایه گذاری در بورس یکی از راه های پرسود در اقتصاد ما به حساب می آید، که می توانید در آنجا سرمایه گذاری کنید.
معمولا تازه واردان به بازار بورس، برای پیدا کردن یک کارگزاری بورس مناسب سوالات زیادی دارند و نیاز دارند تا درباره خدمات کارگزاری بیشتر بدانند همین موضوع باعث می شود وقت زیادی از آن ها گرفته شود و با تاخیر فعالیت سرمایه گذاری خود را شروع کنند.
این مقاله کمک می کند تا درباره کارگزاری بورس بیشتر بدانید و بتوانید بهترین کارگزاری را انتخاب کنید.
راهنمای انتخاب بهترین کارگزاری بورس سهام برای معاملات
اگر علاقمند به سرمایه گذاری در حوزه های نوین هستید باید به یکی از ارکان اولیه این حوزه که انتخاب کارگزاری معاملات بورس می باشد، توجه بیشتری داشته باشید.
کارگزاری واسطه بین سرمایه گذاران و شرکت های ثبت شده در بورس هستند که کار انجام معاملات را در قبال دریافت کارمزد انجام می دهد.
باید به این نکته توجه داشت که هر فرد برای اینکه بتواند در بورس فعالیت خود را شروع کند، باید به سراغ یک کارگزاری برود و از طریق کارگزاری به خرید و فروش سهام بپردازند.
آیا با بهترین کارگزاری های بورس آشنایی دارید؟
شرکتهای کارگزاری بورس با دریافت مجوز فعالیت در بازار سرمایه کشور و تاسیس شعب در استانهای کشور اقدام به برقراری ارتباط بین سرمایه گذاران و شرکتهای پذیرفته شده توسط سازمان بورس و اوراق بهادار میکنند
کارگزاری بورس چیست و چه نقشی را ایفا می کند؟
همانطور که شما برای افتتاح حساب در بانک باید به یکی از شعب بانک مورد نظر خود مراجعه و اقدام به افتتاح حساب کنید . برای افتتاح حساب و دریافت کد بورسی هم شما نیاز دارید به یکی از کارگزاری های مورد تایید سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه کرده و مراحل ثبت نام و احراز هویت خود را انجام داده و کد بورسی خود را دریافت نمایید.
لازم به ذکر است نقش کارگزاری ها تنها به صدور کد بورسی محدود نمی شود. حال فرض کنید در صورتی که کارگزاری های بورس وجود نداشتند شما مجبور بودید برای دریافت کد بورسی یا خرید و فروش سهام هر بار به سازمان بورس و اوراق بهادار مراجعه می کردید که فرآیندی سخت و وقت گیر بود. به طور کلی می توان گفت کارگزاری ها نقش واسطه را بین مشتری و سازمان بورس ایفا می کنند. به عنوان درآمد هم کارمزدی را از شما بابت این خدمات دریافت می کنند.
رتبه بندی های کارگزاری های بورس
جالب است بدانید در ایران ۱۰۷ کارگزاری فعال وجود دارد و این کارگزاریها بر اساس ملاکهایی به دو گروه تقسیم میشوند. کارگزاران عادی و کارگزاران تشویقی.
رتبه بندی کارگزاریهای عادی بر اساس دفاتر اداری آنها، آمار مشتریان و سهامداران، آمار معاملات انجام شده، تعداد کارمند و کارکنان آنها است. رتبهبندی کارگزاریهای تشویقی کمی تخصصی تر است.
یعنی بر اساس سبد گردانی آنها، آمار و ارقام مربوط به صندوق سرمایهگذاری، مقدار دقیق جذب مشتری و سطح موفقیت هر کارگزاری رتبهبندی انجام میشود.
کارگزاریهای فعال هم توسط سازمان بورس بر اساس ملاکهایی مثل مبلغ گردش حساب، تعداد کارکنان و مدارک آنها و غیره تعیین میشود.
رتبهای که درنهایت به این سازمانها داده میشود بر اساس حروف بوده و به ترتیب اولویت به این صورت است: الف، ب، ج، د، ه
رتبه الف: با داشتن حداقل ۸۰% امتیازات عادی
رتبه ب: با داشتن حداقل ۶۵% امتیازات عادی
رتبه ج: با داشتن حداقل ۵۰% امتیازات عادی
رتبه د: با داشتن حداقل ۳۵% امتیازات عادی
رتبه ه: بدون امتیاز
رتبه بندی بهترین کارگزاری های فعال در بازار بورس
کارگزاری آگاه (رتبه الف)
کارگزاری مفید (رتبه الف)
کارگزاری حافظ (رتبه الف)
کارگزاری فارابی (رتبه الف)
کارگزاری بهمن (رتبه الف)
کارگزاری سهام (رتبه الف)
کارگزاری بورس بهگزین (رتبه الف)
کارگزاری آراد ایرانیان (رتبه الف)
کارگزاری نواندیشان بازار سرمایه (رتبه الف)
کارگزاری اقتصاد بیدار (رتبه الف)
کارگزاری دنیای خبره (رتبه الف)
کارگزاری توسعه سرمایه دنیا (رتبه الف)
کارگزاری بانک ملی ایران (رتبه الف)
کارگزاری ارگ هومن (رتبه الف)
کارگزاری ایساتیس پویا (رتبه الف)
کارگزاری راهنمای سرمایه گذاران (رتبه الف)
کارگزاری کالای خاورمیانه (رتبه الف)
کارگزاری بانک خاورمیانه (رتبه الف)
کارگزاری امید آوید (رتبه الف)
کارگزاری بانک رفاه کارگران (رتبه الف)
کارگزاری پارسیان (رتبه الف)
کارگزاری بانک ملت (رتبه الف)
کارگزاری بانک سپه (رتبه الف)
کارگزاری بانک پاسارگاد (رتبه الف)
کارگرازری بانک صادرات (رتبه الف)
کارگزاری تامین سرمایه نوین (رتبه الف)
کارگزاری تدبیرگران فردا (رتبه الف)
کارگزاری نهایت نگر (رتبه الف)
کارگزاری بانک آینده (رتبه الف)
کارگزاری بانک مسکن (رتبه الف)
انتخاب کارگزاری با بهترین رتبه در بین کارگزاری های موجود
نکاتی برای انتخاب بهترین کارگزاری های بورس
– کارگزاری را انتخاب کنید که بیشترین خدمات را درازای کارمزد کم به شما ارائه میکند.
– برای انتخاب بهترین کارگزاری حتماً از تجربیات افرادی که سالها در بورس فعالیت دارند کمک بگیرید. آنها ممکن یک یا چند کارگزاری را تجربه کرده باشند و مقایسه خوبی از کارگزاری های بورس ارائه دهند.
– پیش از انتخاب کارگزاری در مورد آن به خوبی مطالعه کنید و نظرات دیگر کاربران و فعالین بازار بورس را در مورد آن بخوانید. زیرا کوچک ترین کاستی ممکن است به زیان شما و سرمایه تان باشد.
– درست است که تمام کارگزاریها خدمات آنلاین به مشتریان خود ارائه میدهند اما بهتر است کارگزاری را انتخاب کنید که در محل زندگی شما شعبه داشته باشد تا در شرایط خاص بتوانید حضوری مراجعه کنید.
– کارگزاری باید خدمات مختلفی همچون تخفیف کارمزد، دسترسی سریع و آسان، اتصال به حساب بانکی، خدمات خرید عرضه اولیه وغیره را به مشتریان خود ارائه بدهد.
با آزادسازی و فروش سهام عدالت و اخباری که از سوددهی بورس به گوش میرسید، تعداد زیادی از مردم با ثبتنام در سجام و احراز هویت دارای کد بورسی شدند و به جمع سهامداران بازار سرمایه ایران پیوستند.
برخی از افراد صرفا برای فروش سهام عدالت خود کد معاملاتی بورس دریافت کردند، اما برخی دیگر برای ورود به بازار سهام راغب شدند تا سرمایهشان را وارد بورس کنند تا سود بیشتری به دست بیاورند.
– داشتن پشتیبانی آنلاین و پاسخگوی مناسب در کارگزاری
نقش پشتیبانی در کارگزاریها بسیار حائز اهمیت است، یکی دیگر از مواردی که در هنگام بروز بحران و مشکلات باید به آن توجه داشت این است که پاسخگویی و پشتیبانی مناسبی برای مشتریان وجود داشته باشد تا مشتریان بتوانند مشکلات و درخواست های خود را مطرح کرده و جواب مناسبی برای حل مشکلات خود دریافت کنند. چون عدم سرعت در رسیدگی به مشکل میتواند به از دست دادن سود، زیان و یا سایر موارد ختم شود.
پشتیبانی تلفنی حداقل امکاناتی است که یک کارگزاری میتواند فراهم کند. با این حال برخی از کارگزاریها یک گام به جلو برداشتهاند و امکان چت آنلاین در محیط کاربری سیستم معاملاتی را برای مشتریانشان فراهم کردهاند. با این امکان، مشتری میتواند خیلی سریع پاسخ خود را از اپراتور و پشتیبانی آنلاین کارگزاری دریافت کند.
– ارائه تخفیف های معاملاتی، وام و اعتبارات معاملاتی
کارگزاری ها بسته به شرایط و سابقه معاملاتی سرمایه گذاران، به آنان اعتبار پرداخت می کنند. اعتباری که کارگزاران به سرمایه گذاران پرداخت می کنند مشابه وام در سیستم بانکی است. مبلغ اعتبار بسته به نوع کارگزاری و اعتبار مالی سرمایه گذار متفاوت است و معمولا بدون سود است و سرمایه گذار موظف است با سرمایه گذاری درست در بازار بورس، مبلغ دریافت شده را برگرداند.
برخی از کارگزاری ها با ارائه اعتبار پولی به مشتریان خود به صورت امانتی در قالب ماهانه یا سالانه شرایطی را فراهم می کنند تا سرمایه گذاران با استفاده از این اعتبار به خرید و فروش سهم بپردازند و در تاریخ مشخص این وجه را تسویه کنند. اگر دقت کنید بیشترین میزان منفی در شاخص در پایان هر ماه می باشد که علت آن همان تسویه حساب اعتباری می باشد.
البته بر اساس شنیده های بازار و تصمیم سازمان بورس ارائه خدمات به صورت اعتباری خلاف قانون می باشد اما برخی از کارگزاری همچنان به ارائه این خدمت می پردازند.
– سیستم معاملاتی قوی و کارآمد
یکی از مهم ترین مسائلی که در هنگام انتخاب کارگزاری باید به آن توجه داشته باشید این است که کارگزاری انتخابی شما سیتسم معاملاتی کارآمد و بهینه ای داشته باشد. در غیر اینصورت شما با کندی و اختلات سیستم مواجه خواهید شد و نمیتوانید به موقع اقدام به خرید و فروش سهام خود کنید، درنتیجه متحمل ضرر خواهید شد.
بسیاری از کارگزاری ها از سیستم معاملاتی مشترک استفاده می کنند و برخی دیگر از سیستم و پنل معاملاتی مختص خود جهت معاملات استفاده می کنند که این خود باعث کارایی و بازدهی بهتری این سیستم ها خواهد شد.