خروج بازار پیویسی از بحران با مصوبه کمیته تخصصی پتروشیمی
معاون اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اظهار کرد: مصوبه کمیته تخصصی پتروشیمی تا حدود زیادی بحران پیش آمده در بازار پیویسی را برطرف کرد، اکنون میتوان گفت بازار از التهاب خارج شده است و شرکتها اکنون به تعهدهای خود به خوبی عمل میکنند
پرویز صحافزاده در باره نحوه عرضه محصولات پتروشیمی در بورس کالا به خبرنگار بورس امروز گفت: محصولات پتروشیمی براساس دستورعمل تنظیم بازار در بورس کالا عرضه میشوند و این دستورعمل ویژه عرضه به صنایع پاییندستی تعیین و ابلاغ میشود.
وی با اشاره به رخدادهای اخیر دربازار پیویسی افزود: اواخر پارسال در زمینه عرضه پیویسی در بورس کالا با بحران روبهرو شدیم که ریشه در اختلاف نرخ ارز داشت، درحالی که تولید این محصول هیچگاه کاهش نداشته است.
معاون اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی عنوان کرد: بهطور معمول این واحدها بیشتر از کف عرضه به بورس کالا محصول تحویل میدهند، راهحل بیان شده برای این مسئله در تغییر عرضه سلف به یک تا سه ماه طبق مصوبه کمیته تخصصی پتروشیمی بود.
صحاف زاده درباره تأثیر این مصوبه در حل مسئله پیویسی پتروشیمیها اظهار کرد: این مصوبه به میزان زیادی بحران پیش آمده را برطرف کرد. با رجوع به گزارشها درباره دادوستدهای پارسال و اوایل امسال پیویسی مشاهده میشود رقابت برای این محصول از ۴۰ درصد فراتر رفته است.
وی افزود: در چند وقت اخیر رقابت برای خرید پیویسی به رقم ۱.۶ بازگشته و گاه این رقم به صفر هم رسیده است بنابراین میتوان گفت بازار از التهاب خارج شده است، در نتیجه شرکتها اکنون به تعهدهای خود به خوبی عمل میکنند و هماکنون بخش عمدهای از تعهد سلف شرکتهای یادشده انجام شده و بقیه در حال انجام است.
افزایش ظرفیت پتروشیمیها به ۱۰۰ میلیون تن تا سال ۱۴۰۰
معاون اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی عنوان کرد: برنامه تنظیم شده برای اجرای طرحهای پتروشیمی که در جهش دوم قرار داریم بهتدریج بخش عمده طرحهای این جهش به بهرهبرداری رسیده است؛ طرحهای باقی مانده طی چندماه آتی حداکثر تا اوایل ۱۴۰۰ انشاءالله به بهرهبرداری میرسد.
صحاف زاده با اشاره به ظرفیت صنعت پتروشیمی گفت: با بهرهبرداری از طرحهای باقیمانده در جهش دوم شاهد رسیدن ظرفیت اسمی این صنعت به ۱۰۰ میلیون تن در سال میرسد.
وی درباره گسترش سبد کالاهای پتروشیمی اظهار کرد: با بهرهبرداری از طرحهای یادشده، شاهد افزایش تنوع محصولات و توسعه زنجیره ارزش در این صنعت خواهیم بود. انشاءالله تا پایان جهش سوم صنعت پتروشیمی، ظرفیت تولید سالانه این محصولات به حدود ۱۳۰ میلیون تن میرسد.
معاون اجرایی انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی با اشاره به برگزاری نشست روز ۱۷ شهریورماه تنظیم بازار تصریح کرد: در این نشست تنها دستورعمل تنظیم بازار پتروشیمیها نهایی شد، بهطوری که اصلاحات این دستورعمل حدود یک سال در حال انجام بود و در این مدت نشستهای متعددی برگزار شد.