دلار نیمایی نیز به‌صورت خزنده در حال بالا رفتن است که این عامل نیز تا مرز 10 الی 11 هزار تومان ادامه‌دار است و در شش‌ماهه دوم اثر فزاینده‌ای بر درآمد سهام پیشتاز بازار می‌گذارد.

مهدی میرزایی،تحلیلگر بازار سرمایه در گفت وگو با خبرنگار بورس امروز با بیان اینکه بازار از منظر تکنیکی و از دیدگاه تئوری موجی الیوت هنوز در موج انگیزشی و صعودی قرار دارد، اظهار داشت: به موجب این دیدگاه هیچ علائمی مبنی بر پایان روند صعودی نداشته و دوباره می‌تواند از سقف قبلی در ۱۹۸ هزار گذر کرده و به سمت ۲۲۰ هزار واحد بالا برود.

میرزایی ادامه داد: شاخص کل پس از یک رالی صعودی قوی میل به حرکت رو به پهلو دارد و اصلاح اخیر از جنس اصلاح‌های عمیق نیست؛ همچنین حجم معاملات بازار هنوز بیش از ۱۰۰۰ میلیارد تومان است که نشان‌دهنده تداوم تثبیت نقدینگی در بازار است.

وی با اشاره به گزارش‌های شش‌ماهه و گزارش‌های ماهانه ناشران بورسی، عنوان کرد: در گزارش‌های شش‌ماهه شاهد تعدیل EPS شرکت‌های بزرگ و اصلاح یک واحدی p.e بازار بودیم.

مدیر معاملات کارگزاری اقتصاد بیدار خواستار توجه فعالان بازار سرمایه به این نکته شد که گروه‌های اصلی بازار عملاً ۴ ماه و ۱۵ روز به نرخ دلار ۴۵۰۰ تومانی فروخته‌اند و از گزارش‌های ۶ ماهه نباید توقعات زیادی داشته باشند. بر این اساس تأثیر افزایش نرخ دلار در این شرکت‌ها در شش‌ماهه مشهود خواهد بود و بسیاری از شرکت‌ها می‌توانند دو برابر شش‌ماهه اول سود بسازند.

میرزایی ادامه داد: همچنین گزارش‌های ماهانه نیز وضعیت فروش مناسب و رو به بالایی را نشان می‌دهد. دلار نیمایی نیز به‌صورت خزنده در حال بالا رفتن است که این عامل نیز تا مرز ۱۰ الی ۱۱ هزار تومان ادامه‌دار است و در شش‌ماهه دوم اثر فزاینده‌ای بر درآمد سهام پیشتاز بازار می‌گذارد.اکنون برخی سهام پیشتاز بازار در حال معامله با نسبت قیمت/ درآمد ۳ تا ۴ واحد هستند و می‌توانند از همین نقطه ۱۰۰% دیگر رشد کنند.

بیشتر بخوانید:  آگهی فملی توسط "وبملت" و "وتجارت"

این کارشناس بازار سرمایه که نکته بعدی را مسئله فرا بازاری عنوان می کرد، ادامه داد: دولت برنامه‌های متعددی برای حمایت از بازار سهام دارد؛ زیرا این بازار می‌تواند مکانی برای جذب نقدینگی ویرانگری باشد که در بازار ارز و سکه می‌تواند کلیت اقتصاد را وارد فضای تورمی کند. همچنین بحث فروش سهام دولتی نیز باعث شده نگاه دولت به این بخش ویژه باشد.

وی با اشاره به بازارهای رقیب نیز گفت:طی دو تا سه ماه آینده رکود تورمی سنگینی بر کشور سایه می‌اندازد که بسیاری از کسب کارها و بازارهای رقیب بورس را تهدید می‌کند. با توجه به نقدشوندگی بالای سهام و عقب‌ ماندگی ارزش سهام نسبت به تورم جاری این بازار اکنون جذاب‌ترین بازار است.

وی یادآورشد: صندوق توسعه و حقوقی‌های بازار در گذشته شاهد بودیم در بحران‌هایی که رخ‌داده،حقیقی‌ها فروشنده و حقوقی‌ها خریدار بوده‌اند. این بار نیز حمایت سنگین حقوقی‌ها از سهام لیدر گروه‌ها باعث کاهش ترس و نگرانی فعالان مخصوصاً نوحقیقی ها شد. در ماه‌های گذشته نقدینگی مناسبی به بازار تزریق شد که بیشتر از جانب تازه‌واردان بود و با اندک منفی شاهد ایجاد وحشت فروش بودیم.