لزوم حذف نظارت بر بازار پایه
بهروز زندی فر،کارشناس بازار سرمایه به مشخص نبودن سهم شرکت های صادرات محور از میزان ارز حاصل از صادراتشان و الزام آنها از میزان ارز قابل ارایه در سامانه نیما اشاره کرد که بر این اساس نمی توان برآورد دقیقی از میزان سودآوری شرکت ها بدست آورد. وی همچنین به پیشنهاد اخیر بانک مرکزی نیز […]
بهروز زندی فر،کارشناس بازار سرمایه به مشخص نبودن سهم شرکت های صادرات محور از میزان ارز حاصل از صادراتشان و الزام آنها از میزان ارز قابل ارایه در سامانه نیما اشاره کرد که بر این اساس نمی توان برآورد دقیقی از میزان سودآوری شرکت ها بدست آورد.
وی همچنین به پیشنهاد اخیر بانک مرکزی نیز اشاره کرد که به موجب آن شرکت های صادر کننده می بایست ارز خود را در اختیار این بانک قرار دهند تا به موجب آن بانک مرکزی بر مبنای نیاز این شرکت ها به آنها ارز تخصیص دهد.
وی ادامه داد: بر اساس این پیشنهاد بانک مرکزی، تعیین میزان سود آوری شرکت های صادرات محور بستگی به ابلاغیه بانک مرکزی دارد.
این کارشناس بازار سرمایه همچنین در اشاره به محدودیت های موجود در بازار سرمایه، تابلوی “ج” را با توجه به عدم برخورداری از دامنه نوسان قابل تمایز با دیگر بازارها دانست.
وی معتقد است که به موجب تابلوی “ج” تحلیل گر قادر خواهد بود تا براساس تحلیل واقعی خرید کند و از حرکات دسته جمعی به دور باشد لذا ضریب اثر خطا در این بازار شدید بوده و سود و زیان بالایی در برخواهد داشت .
زندی فر با این پیشنهاد که دامنه نوسان در تابلوهای دیگر نیز حذف شود، اظهار داشت: باید برآورد صحیحی از ارزش گذاری شرکت ها داشته باشیم. وقتی شما دانش داشته باشید بر اساس دانش خرید می کنید؛ اگر بازار، دامنه ها را باز کند قطعا صف های خرید و فروش را به شکل کنونی نخواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه نظارت بر بازار پایه نیز باید حذف شود،خاطرنشان ساخت: ناظر این قابلیت را دارد که بعد از پایان معاملات آن را ابطال کند، لذا بطور حتم این ابطال مشکلات متعددی را برای سهامداران ایجاد خواهد کرد در واقع تصرف و دخالت در معاملاتی دارند که به موجب آن خود سازمان دامنه نوسان این تابلو را باز گذاشته است.