دلایل اقبال بازار به این نماد قندی «قچار»
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال ضمن اشاره به اینکه کارخانه قند چهارمحال توانسته است نسبت به سال ۹۸ سطح زیر کشت و قرادادها را بهطور واقعی افزایش دهد، اظهار کرد: سطح زیر کشت چغندر کشور امسال نسبت به سال ۹۸، ۱۷ درصد افزایش یافته است.
قربانعلی قربانی با بیان اینکه سطح زیر کشت چغندر کشور امسال نسبت به سال ۹۸، ۱۷ درصد افزایش یافته است، به خبرنگار بورس امروز گفت: پیشبینی میکنیم مقدار چغندر کشت بهاره امسال نسبت به دوره مشابه پارسال حدود ۴۵ درصد بیشتر باشد، ضمن اینکه مقدار جذب چغندر کشت پاییزه نسبت به سال ۹۸ حدود ۲۱ درصد افزایش یافت که در ایام بهار و تابستان کار کردیم و پایان یافت.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال تصریح کرد: حجم قراردادهای امسال نسبت به سال ۹۸ افزایش محسوسی داشته و دلیل آن در نظر گرفتن خدماتی برای چغندرکاران است.
قربانی گفت: برای خریداری دستگاههای کشت و برداشت چغندر از طریق پیمانکاران وامهایی در اختیار کشاورزان قرار گرفت و همین موضوع سبب تشویق آنان برای کشت چغندر شد، افزون بر این خوش حسابی کارخانه این روند را تسهیل کرد زیرا جز نخستین کارخانههایی بوده که مطالبات چغندرکاران را پرداخت و با آنها تسویه حساب کرده است.
وی افزود: در واقع این کارخانه در منطقه به عنوان کارخانهای خوش حساب شناخته شده و در مقایسه با دیگر کارخانههای کشور، کمترین میزان شکایات و نارضایتی را داشته است.
افزایش واردات شکر به دولت پیشنهاد شده است
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال عنوان کرد: امسال تاکنون ۱۳ هزار تن شکر وارد شده و بخشی از آن تسویه شده و بخشی از آن در انبار کارخانه موجود است. افزون بر این ۷۰ هزار تن واردات شکر نیز پیشنهاد و اعلام نیاز شده و درخواست آن به شرکت بازرگانی دولتی و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) ارائه شده است.
قربانی ادامه داد: دولت براساس نیاز کشور مقدار واردات را تعیین میکند، از این رو امکان دارد با همه ۷۰ هزار تن موافقت شود شاید هم با بخشی از آن موافقت شود و وزارت صمت در این باره تصمیمگیری میکند.
وی گفت: مقدار شکر وارداتی سالانهای که میتوان تصفیه و به شکر سفید تبدیل کرد حداقل ۸۰ هزار تن با وضع و ظرفیت کنونی است، یعنی در مجموع میتوانیم ۸۰ هزار تن شکر را تصفیه کنیم و در ضمن از چغندر پاییزه و بهاره نیز بهرهبرداری داشته باشیم.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال افزود: با شرایط کنونی روزانه میتوانیم حدود ۵۰۰ تن شکرخام را تصفیه کنیم بنابراین هر مقدار شکرخام وارداتی تقسیم بر ۵۰۰ تن میشود، این زمان کار ما با شکر خام تعیین میشود، البته تنها بهطور خاص با شکر خام کار نمیکنیم، بلکه با چغندر هم کار میکنیم.
قربانی ادامه داد: در زمان بهرهبرداری چغندر براساس مصرف روزانه چغندر، ۵۰ تا ۲۵۰ تن شکر خام همراه با چغندر مصرف میکنیم.
وی افزود: هر چه مقدار مصرف چغندر بالاتر باشد شکر خام کمتری همراه چغندر مصرف میشود و هرچه ظرفیت چغندر به دلایلی مانند نرسیدن یا کمبود چغندر باشد، شکر خام را تا ۲۵۰ تن هم افزایش میدهیم.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال تصریح کرد: افزون بر مصرف چغندر، شکرخام همراه با چغندر هم تصفیه کردهایم.
قربانی گفت: قیمت ارز مورد نیاز برای خرید و واردات شکر خام امسال بهصورت ارز نیمایی است، اما اینکه در ادامه آزاد باشد یا خیر، بستگی به تصمیم دولت دارد.
وی افزود: حاشیه سود واردات شکر حداقل ۱۰ درصد و برای چغندر نیز حداقل ۱۱ درصد است، شکر مجموعه بهدلیل مرغوبیت و بالا بودن کیفیت، با استقبال خوب بازار روبهرو شده است.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال گفت: برای صنایع پاییندستی که از شکر سفید بهعنوان مواد اولیه برای تولید قند و آبنات، پولکی و نبات و … که به کیفیت شکر حساس هستند استفاده میشود و هر چه کیفیت شکر باشد، مقدار ضایعات تولید این کارخانجات پایین دستی، بهشدت پایین میآید.
قربانی اظهار کرد: به همین دلیل در بازار حاضرند در مقاطع مختلف دو تا هشت درصد شکر تولیدی کارخانه را گرانتر از تولیدات دیگر کارخانجات خریداری کنند. البته در نرخ مصوب فروش شکر سفید برای همه کارخانجات یکسان است، اما آنچه دربارهاش بحث میکنیم در بازار مصرف است که اگر شکر آزاد شود، میتواند سبب سودآوری قابل توجه این کارخانه شود زیرا خریداران حاضرند نرخ بالاتری را مستقیم به کارخانه پرداخت کنند.
وی ادامه داد: ما مترصد هستیم که کیفیت کارخانه را همچنان بالا نگه داریم، معایب دستگاهها را برطرف کنیم و سرانجام شکر بهتری وارد بازار کنیم.
خرید توربین و کوره بخار برای طرح توسعه
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال درباره طرح توسعه گفت: برای طرح توسعه، دستگاههای عمده مورد نیاز که ازجمله دیفزیون، کوره بخار، توربین و کوره اهک، خریداری شده، دیفوزیون نصب شده و در حال آمادهسازی برای کارهای باقی مانده است.
قربانی افزود: کوره آهک حدود ۹۸ درصد کارش انجام شده و انتظار داریم تا یک ماه آینده راهانداری شود. توربین و کوره بخار هم خریداری شده اما به این دلیل در ایتالیا برای بارهای ترافیکی و سنگین، محدودیتهایی برای عبور از پلها منظور شده است.
وی ادامه داد: به فروشنده اجازه حمل نمیدهند، اما با توجه به اینکه کرونا هم بوده و ما نتوانستیم در ۶ تا هفت ماه اخیر بازدید داشته باشیم تا بررسی کنیم چه تغییراتی بوده و علت چیست، اطلاع دقیقی در این باره نداریم، اما به هر حال تمام قیمت توربین و کوره بخار بهطور کامل پرداخت شده است و فقط منتظر حمل آن هستیم.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال گفت: از دیگر دستگاهای عمده برای توسعه، یکی سانتریفیوژها بوده که سه دستگاه خریداری و وارد کارخانه شده است، یک دستگاه را نصب کردهایم و آزمون سرد هم انجام شده به صورت بدون بار و در ایام بهرهبرداری با بار ازمایش خواهیم کرد طبق قاعده نباید مشکلی باشد، پس از راهاندازی و عملیاتی شدن این دستگاه، در فکر راهاندازی دیگر دستگاهها هم هستیم.
قربانی گفت: تنها موردی که باقی میماند، دستگاه عمده و پر قیمت تفاله خشک کن است که برای تهیه آن منبعی پیدا کرده ایم و در حال مذاکره برای خرید دستگاه یادشده هستیم، اما با وضع کنونی میتوانیم روزانه ۱۷۰۰ تن چغندر مصرف کنیم کما اینکه در کار با چغندر کشت پاییزه که حدود ۲ ماه پیش پایان یافته است، روزانه ۱۸۰۰ تن چغندر کشت پاییزه را مصرف کردهایم در واقع باید ۱۸۰۰ تن را تثبیت وضع کنیم و ادامه دهیم که البته مانعی هم برای این کار نداریم.
وی عنوان کرد: تولید روزانه این مقدار چغندر در سال آینده با توجه به طرح توسعه و بهرهبرداری از دستگاه جدید، به حدود ۲۵۰۰ تن چغندر میرسد.
افزایش ظرفیت کارخانه
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال عنوان کرد: هر چه ظرفیت کارخانه بالاتر رود، قیمت تمام شده محصول پایینتر است. به دلیل اینکه متناسب با ظرفیت بالاتر، هزینهها افزایش نمییابد، بلکه بسیار پایینتر از آن است بنابراین قیمت تمام شده کمتر میشود و حاشیه سود بالا میرود و سودآوری کارخانه افزایش مییابد.
قربانی گفت: به همین دلیل است که کارخانهها مترصد این هستند که با ظرفیت بالاتری کار کنند و ما نیز پیشبینی میکنیم که با افزایش ظرفیت کارخانه، سودآوری کارخانه بسیار بالاتر برود زیرا قیمت تمام شده محصول پایینتر میآید.
وی افزود: هر چه مقدار تولید کارخانه بالاتر رود مقدار فروش کارخانه هم بالاتر میرود، مقدار تولید به روزهای کاری و دیگری به ظرفیت هر روز بستگی دارد، بهطوری که انتظار داریم با افزایش ظرفیت مصرف چغندر، مقدار جذب چغندر هم افزایش یابد، در نتیجه پیشبینی میشود مقدار محصول کارخانه بالاتر رود و فروش کارخانه هم افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال تصریح کرد: در اصل افزایش سرمایه سبب کاهش هزینههای مالی کارخانه میشود و دسترسی به ذخایر کارخانه را سهلتر میکند، در نتیجه قیمت حاشیه سود کارخانه افزایش مییابد، ما انتظار داریم افزایش سرمایه سبب تاثیر مثبت بر سودآوری کارخانه شود.
قربانی گفت: داراییهای کارخانه دفاتری است که در نقاط مختلف استان دایر هستند. این دفاتر در واقع متعلق به کارخانه هستند و جزو دارایی شرکت به شمار میآیند، افزون بر زمینی که کارخانه در آن قرار دارد. این دفاتر جزو دستگاههای مربوطه و خط تولید کارخانه هستند.
وی ادامه داد: مضاف بر اینها یک دفتر کار در تهران که متعلق به کارخانه است و یک ساختمان مسکونی به عنوان خوابگاه در تهران برای کارکنان استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت فرآوردههای قندی چهارمحال افزود: افزون بر این موارد، یک ساختمان دو طبقه در خیابان وزرا وجود دارد که کل آن متعلق به کارخانه است، البته ارزیابی قیمت این ساختمان ها درسال ۹۰ انجام شده است اما از سال ۹۰ تاکنون تجدید ارزیابی نشدهاند، بیشک متناسب با افزایش قیمت ملک از سال ۹۰ تاکنون مشمول این دارایی این کارخانه شده است.