اکتشاف ۶۵۰ هزار کیلومترمربع ذخایر معدنی ایمیدرو
نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی از اکتشاف ۶۵۰ هزار کیلومترمربع ذخایر معدنی کشور توسط ایمیدرو خبر داد و گفت: عملکرد دولت در دو سال گذشته ۴۰۰ هزار کیلومترمربع بوده است.
به گزارش بورس امروز، علی جدی با بیان این مطلب توضیح داد: امروز در شرایطی که کمبود مواد اولیه از مشکلات مهم صنایع فولادی است، خام فروشی و خروج سنگآهن از کشور به یک دغدغه تبدیل شده که باید از آن جلوگیری شود و تامین نیاز داخلی در اولویت باشد.
وی تصریح کرد: اکتشاف برای استمرار تولید در زنجیره فولاد یک اولویت است و موضوع اکتشاف با هدف استخراج سنگآهن و همچنین در ادامه آن تامین نیاز فولادسازان در بلندمدت باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
فولادی ها با کمبود مواد اولیه روبرو هستند
نایبرئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی افزود: با توجه به نیاز فولادسازان به مواد اولیه و این موضوع که تولید کمتر از ظرفیت برخی از آنها بهواسطه کمبود مواد اولیه پدید آمده، در واقع بحث اکتشاف موضوعی است که باید موردتوجه باشد و ایمیدرو در دوره خداداد غریب پور به عنوان رئیس هیئت عامل در این امر خوب عمل کرده است.
جدی یادآوری کرد: فعالیت اکتشافی توسط سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران ( ایمیدرو) در دو سال گذشته، پیامد افزایش بیش از ۵۰۰ میلیون تن به ذخایر سنگآهن کشور را به دنبال داشته است.
وی گفت: ضروری است در هر زنجیره تولید، مشوقهای حمایتی صادراتی در انتهای زنجیره تعریف شود تا شاهد خام فروشی نباشیم، زیرا با ورود مواد به زنجیره ارزش، ایجاد ارزشافزوده، تولید و درنهایت اشتغالزایی بیشتر خواهد شد.
نماینده مردم شیروان در مجلس یازدهم معتقد است که سازمان ایمیدرو در مسیر جلوگیری از خام فروشی سیاستگذاریهای خوبی داشته و این روال باید ادامه یابد، درعینحال این سازمان باید تسهیل گر نیازهای معادن و صنعتگران باشد و موانع بر سر راه صنایع پاییندستی را بردارد.
جدی یادآوری کرد: فعالان حوزه معدن باید نگاه ویژه به شرایط اقتصادی جامعه داشته باشند و در چارچوب محرومیتزدایی و منافع مردم از عایدی حوزه معدن، خدماتی نیز به مردم ارائه کنند تا تأثیر آن بر جامعه دیده شود، این امر از توصیههای نمایندگان به مسئولان و تصمیم گیران این حوزه است.
وی افزود: درآمدهای هر حوزه باید صرف توسعه و رفع مشکلات همان بخش شود، ایمیدرو به عنوان یک سازمان تصمیمساز در حوزه معدن نیز در همین مسیر حرکت میکند و تاکید ما استمرار و ارتقاء همین روند است.