چند دستگی در بانک برای تسعیر نرخ ارز
خدا رحمی،مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در مورد تسعیر نرخ ارزی که بانکها با آن مواجه هستند،به خبرنگار بورس امروز گفت: به نظر میرسد این مسئله دغدغه جدی نیست مانند اختلاف نظری که برای گزارشگری بانک ها طی سنوات اخیر داشتیم موضوعی که باعث شد چند دسته صورتهای مالی داشته باشیم. بدین شکل که یک […]
خدا رحمی،مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات در مورد تسعیر نرخ ارزی که بانکها با آن مواجه هستند،به خبرنگار بورس امروز گفت: به نظر میرسد این مسئله دغدغه جدی نیست مانند اختلاف نظری که برای گزارشگری بانک ها طی سنوات اخیر داشتیم موضوعی که باعث شد چند دسته صورتهای مالی داشته باشیم.
بدین شکل که یک دسته صورتهای مالی به صورت سنتی سازمان حسابرسی به عنوان الگو پیشنهاد داده بود و سالیان سال بانکها از آن استفاده میکردند،دسته دیگر صورتهای مالی مطابق با آی. اف. آر. اس که خود سازمان بورس و اوراق بهادار بر آن تاکید داشت و دسته سوم هم دستورالعملها و حتی صورتهای مالی نمونهای که بانک مرکزی پیشنهاد داده بود.
این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: طی چند سال گذشته این چند دستگی دستورالعملها و الگوها نگرانی هایی را برای بانکها ایجاد کرده بود و خیلی از مواقع عقب افتادن مجامع آنها به این دلیل بود. بانک مرکزی، سازمان بورس و اوراق بهادار حداقل برای بانکهای بورسی و سازمان حسابرسی هر یک به گونه ای ۳ نهادی هستند که در گزارشگری بانکها به صورت مستقیم و غیر مستقیم نهاد ناظر یا ذیصلاح در حوزه گزارشگری محسوب میشوند.
مدیرعامل گروه مالی سپهر صادرات بر این باور است؛ اختلاف نظر میان این سه نهاد همیشه گرفتاریهایی را در دوره گذر برای بانکها ایجاد میکرد و گزارشگری را به تعویق میانداخت؛ تصور میکنم بحث اخیر شناسایی تسعیر دارایی های ارزی بانک ها نیز همین ماهیت را دارد.
خدا رحمی با تاکید بر اینکه استاندارهای حسابداری و گزارشگری مالی میگوید که این تسعیر ارز لازم است شناسایی شود و ماهیتا نیز درآمد حاصله قابلیت شناسایی دارد به دلیل ملاحظات غیر مالی و حسابداری بانک مرکزی و شاید تنها با هدف ادامه ی سیاست کنترل نرخ ارز انتظاری در سطح کلان جامعه یا کشور با محدودیت شناسایی مواجه شده است؛ از این رو نباید این مسئله به عنوان دغدغه جدی بلند مدت محسوب شود؛ چرا که بانکها اقلامی از دارایی های ارزی دارند، و لذا بحث زمان شناسایی درآمد حاصل از آن دارایی ها به ریال، تاثیری بر ماهیت واقعی این رویداد و زمان تحقق واقعی این درآمد نخواهد داشت.