کارگزاری ها و چالش های پیش رو
مدیر منابع انسانی کارگزاری خوارزمی از تاثیرات مثبت و منفی حجم بالای معاملات کارگزاری ها می گوید. بر اساس آخرین مصوباتی که سازمان بورس صادر کرده است، به منظور تخصصی سازی امور در بازار سرمایه، مجوز صندوق ها در کارگزاری ها تمدید نمی گردد و امور مربوط به صندوق ها بر عهده شرکت های سبد گردان و تامین سرمایه قرارداده شده است
به گزارش بورس امروز، حسینی مدیر منابع انسانی کارگزاری خوارزمی گفت: بر اساس آخرین مصوباتی که سازمان بورس صادر کرده است، به منظور تخصصی سازی امور در بازار سرمایه، مجوز صندوق ها در کارگزاری ها تمدید نمی گردد و امور مربوط به صندوق ها بر عهده شرکت های سبد گردان و تامین سرمایه قرارداده شده است. حسینی در خصوص چشم انداز این کارگزاری گفت:از آن جایی که کارگزاری خوارزمی زیر مجموعه سرمایه گذاری خوارزمی است, بر اساس ضوابط شرکت مادر موظف به تدوین برنامه ی هفت ساله شد که بر اساس آن تا پایان سال ۹۹ به یکی از پنج کارگزاری برتر از لحاظ ارزش معاملاتی انجام شده در بورس تبدیل شود. وی افزود:تا پایان سال ۹۸ این کارگزاری رتبه ی ۱۶ ام در بین ۱۰۸ کارگزاری فعال را داشته است.برای سال های ۹۹ و ۱۴۰۰ هم یک برنامه ی عملیاتی تدوین شده است و موضوعات مختلفی مثل رشد پایدار,توسعه بازار ,مدیریت فناوری اطلاعات و تعالی سامانی, مشخص و استراتژی هر کدام تدوین شده است.
مجوز های تاسیس کارگزاری های جدید در راه است
حسینی در خصوص ورود کارگزاری های جدید گفت:از آن جایی که حجم معاملات کارگزاری ها بسیار بالا بوده است و به واسطه ی رشد خوب بازار سرمایه که با پذیرش سهام عدالت ایجاد شد,منجر به ورود سهامداران زیادی به بازار شد.قطعا این ۱۰۸ کارگزاری پاسخگوی این تعداد از مشتری نیستند و ارزش معاملات به حدی رسیده که کارگزاری نمی تواند پاسخگوی مشتری ها باشد.بر همین اساس سازمان بورس برنامه صدور مجوز برای افزایش کارگزاری ها را در دستور کار قرارداده است.
چالش های وضعیت کنونی
مدیر منابع انسانی کارگزاری خوارزمی افزود: مهمترین چالش بحث اعتبارات است چون ریسک بالایی به کارگزاری ها تحمیل می کند و کارگزاری ها باید نظارت ویژه ای بر اعتبارات اعطایی به مشتریان داشته باشند. مورد دیگر این است که تعداد مجوز های کارگزاری های جدید توسط بورس مشخص نیست و رقبای جدیدی برای کارگزاری های فعلی ایجاد می شود که می تواند چالشی برای آن ها باشد. در حوزه ی منابع انسانی نیز, در صنعت کارگزاری مشکلات زیادی داریم و نیازمند نیروی انسانی متخصص که گواهی نامه های لازم از بورس را داشته باشد داریم. در حوزه های تخصصی خیلی از دارندگان این گواهینامه ها از توانمندی لازم برای انجام کار برخوردار نیستند و از طرف دیگر هستند افرادی که توانمندی لازم را دارا هستند اما از حداقل شرایط دریافت گواهی نامه ها، مانند مدرک لیسانس برخوردار نمی باشند. وی در ادامه در زمینه تاثیرات مثبت و منفی حجم بالای معاملات برای کارگزاری ها گفت: کاهش ارزش پول ملی باعث ایجاد تورم شده که این تورم باعث افزایش سطح قیمت ها و رونق معاملات بورس شده است.در نتیجه این رونق درآمد کارگزاری ها بالا رفته و حجم معاملات افزایش پیدا کرده است که از نتایج مثبت این اتفاق است.و اما تاثیر منفی از لحاظ زیر ساخت های فناوری است که علیرغم رشد بازاری که داشتیم,زیر ساخت های فناوری در بازار سرمایه, به خصوص در هسته ی معاملات با مشکلاتی مواجه شده که به واسطه ی تحریم ها یافتن راه حل برای آن دشوار است. زیر ساخت های فناوری پاسخگوی این حجم از معاملات نیست و مشکلاتی مانند کندی فرایند ها را به وجود آورده است.