سیر نزولی مصرف سیمان در داخل کشور
محمد اتابک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: رکود صنعت ساختمان که به کاهش مصرف داخلی انجامید، اولین و مهمترین عارضه صنعت سیمان در سالهای اخیر است. به دلیل سیاستگذاری نادرست در صنعت ساختمان و مشکلات همیشگی مانند مالیات و …، مصرف سیمان در داخل کشور نزولی بود و امسال به زیر ۵۰ […]
محمد اتابک، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران عنوان کرد: رکود صنعت ساختمان که به کاهش مصرف داخلی انجامید، اولین و مهمترین عارضه صنعت سیمان در سالهای اخیر است. به دلیل سیاستگذاری نادرست در صنعت ساختمان و مشکلات همیشگی مانند مالیات و …، مصرف سیمان در داخل کشور نزولی بود و امسال به زیر ۵۰ میلیون تن خواهد رسید.
وی افزود: با ایجاد بازارهای صادراتی جدید مانند کشورهای آفریقایی،بنگلادش و افغانستان در دو ماه گذشته صادرات نزدیک به ۲۰ درصد رشد یافته است. در سال گذشته ۱۲ میلیون تن سیمان صادر کردیم و پیشبینی میکنیم که امسال ۱۴ تا ۱۵ میلیون تن سیمان صادر کنیم اما معتقدیم که با توجه به تغییرات و تعهدنامههای ارزی، به دلیل غیرواقعی بودن قیمتها صادرات افت خواهد کرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اشاره کرد: سیمان اکنون با سه عارضه جدی دستوپنجه نرم میکند. اول اینکه قیمت تمامشده محصول به دلیل تغییر قیمت ارز و شرایط ارزی جدید کشور افزایشیافته است. دوم اینکه مصرف داخل کمتر شده و سوم اینکه هزینه حمل و نقل این محصول به عنوان پرحجمترین کالای دنیا در جابهجایی، افزایشیافته است.
وی در انتها اضافه کرد: این انتظار از دولت وجود دارد که با توجه به مازاد سیمان در کشور، دست از سر این صنعت بردارد و اجازه دهد تا کارخانههای سیمان راه خودشان را ادامه دهند.مجموعه تولیدکنندگان سیمان مشکلی با وزارت صنعت ندارند جز در سازمان حمایت که با اتکا به دیدگاهی قدیمی بر این صنعت دست از قیمتگذاری برنمیدارد.