شتابدهنده صدر فردا افتتاح شد
شتابدهنده صدر فردا امروز (دوشنبه ۲۷ مردادماه) با حضور معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، مدیرعامل شستا و مدیرعامل هلدینگ صدر تامین افتتاح شد.
به گزارش بورس امروز، دبیر ستاد توسعه فناوری لیزر، فوتونیک، ساخت و مواد پیشرفته امروز (دوشنبه ۲۷ مردادماه) از افتتاح شتابدهنده صدر فردا خبر داد.
حمید لطیفی با اعلام این خبر گفت: شتابدهندهها نیاز به سرمایهگذار بزرگ و مصرفکننده نهایی داشت بنابراین با این رویکرد هلدینگ حرکت کرده و در ۹۸ موفق به انعقاد تفاهمنامهای در این حوزه شد.
وی ادامه داد: مدیرعامل شستا از ابتدای امر به پشتیبانی و پیگیری در ستاد اقدام و مدیرعامل صدر تامین کار را آغاز کرد. از اقدامات مهم میتوان به عارضه پایانه فن آورانه اشاره کرد که در این حوزه کلاسهای آموزشی برگزار شد.
نقش شتابدهنده توانبخشی شرکتهاست
مدیرعامل صدر تامین در مراسم افتتاح این شتابدهنده گفت: ایران کشور معدنی بوده که به دلیل ضعف در حوزه تکنولوژی تنها ۵ درصد معادن مورد اکتشاف قرار گرفته و افراد زیادی جان خود را در معادن سنتی از دست میدهند.
غلامرضا سلیمانی ادامه داد: در همین رابطه استراتژی کار بر عناصر کمیاب گذاشته شده و هر کدام از شرکتها در حوزهای مشخص فعالیت و بر فرآوری آنان کار میشود.
وی یادآوری کرد: ماموریت شتابدهندهها بر توانبخشی و سرمایهگذاری بر شرکتهای فعال در این حوزه برنامهریزی شده که در حوزههای مشارکت با شرکتهای دانشبنیان نیز خطوط مشخص است.
برنامهریزی برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان
مدیرعامل شستا نیز با حضور در این مراسم گفت: صندوق سرمایهگذاری خصوصی خردمند با مشارکت موسسه دانشبنیان برکت تاسیس و مقدمات آن انجام شده است.
محمد رضوانی فر گفت: این صندوق تامین کننده منابع هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری جهت حمایت از شرکتهای غیر بورسی حوزه انرژی، نفت، گاز، دارویی و معدنی با ماهیت دانشبنیان، تامین نقدینگی مورد نیاز و کمک مدیریتی برای ورود به بورس کردن و در نهایت خروج به عنوان سهامداری خواهد بود که در صندوق سرمایهگذاری کرده است.
وی موضوع دیگر را انتظار استفاده از ظرفیت شستا عنوان کرد و گفت: این ظرفیتها برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان بوده که اقداماتی در این راستا صورت گرفته و همچنین در دست اجراست.
مدیرعامل شستا در پایان اضافه کرد: بر اساس جهتگیری هیئتمدیره شستا، برای سال جاری مبلغ هزار تا هزار و دویست میلیارد تومان در بودجه سال مالی در جهت سرمایهگذاری در حوزههای ذکر شده مدنظر قرار گرفته و برنامهریزی شده است.
همچنین معاون علمی و فناوری رئیسجمهور نیز با اشاره به بخش معدن به عنوان بخش مهم کشور، بیان کرد: متاسفانه به دلایلی نامشخص، در بخشهای استراتژیک این حوزه وابستگیهای جدی به چشم میخورد.
سورنا ستاری تصریح کرد: در این بخشهای استراتژیک نیاز به سرمایهگذاریهای بزرگ و همچنین شرکتهای کوچک (به دلیل تنوع و نوآوری محصولات) احساس میشود که مجموعه اینها باعث بحث نوآوری (شامل کلیه عناصر مالیاتی، آلیاژها و صنایع مختلف) و استارتاپهای حوزه معدن خواهد بود.