پارس طبیعت کام سهامداران «چکاپا» را شیرین میکند
راهاندازی پروژه پارس طبیعت که برگ زرینی در این مجموعه است بهزودی آثار سودآوری بر ای شرکت کاغذ پارس به همراه خواهد داشت و امید میرود کام سهامداران صبور «چکاپا» شیرین شود.
شرکت کاغذ پارس (چکاپا) در سال ۱۳۴۶ با هدف استفاده از پسماند نیشکر (باگاس) استخراجی کارخانه نیشکر تأسیس شد. این شرکت به دلایلی همچون جنگ تحمیلی با مشکلات عدیدهای روبهرو شد و شرایط بهگونهای پیش رفت که تولیدش در سال ۱۳۹۱ به کمتر از ۲۰ درصد ظرفیت رسید. با آغاز مهرماه ۹۲ شاهد فصلی نو در گروه صنعتی کاغذ پارس بودیم. در ادامه متن کامل گفتوگوی خبرنگار بورس امروز با مدیرعامل گروه صنایع کاغذ پارس درباره شرایط امروز این شرکت آمده است.
لطفاً خودتان را معرفی کنید؟
باسلام، احمد مقدم هستم، کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه صنعتی امیر کبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان دریافت کردم، از سال ۱۳۹۳ با انتخاب مجمع سهامداران در سمت عضو هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت گروه صنایع کاغذ پارس انجام وظیفه میکنم.
برای آشنایی بیشتر خوانندگان، لطفا درباره گروه صنایع کاغذ پارس و مجموعه فعالیتهای آن توضیح دهید ؟
بنده در خانوادهای فعالیت کاری خود را آغاز کردم که سابقه صنعتیاش به حدود ۵۰ سال پیش بازمیگردد. عمده فعالیت این گروه در صنایع نساجی، پلیمر و پتروشیمی بود. در سال ۱۳۹۲ همزمان با تصمیم واگذاری شرکت کاغذ پارس ازسوی سهامدار پیشین (شرکت سرمایه گذاری آتیه دماوند)، بازدیدی از این مجموعه داشتم.
همانطور که اشاره شد فعالیتهای پیشین این گروه بیشتر در صنایع پایین دستی نفت قرار داشت. دلیل آن هم برخورداری از مزیت نسبی خوراک در کشور ما بود که زنجیره تولید را تکمیل میکرد، از این رو در نگاه نخست مجموعه کاغذ پارس از مزیتهای پیشین که در راهبردهای مجموعه به عنوان نقطه قوت دیده میشد، برخوردار نبود.
با این وجود بازدید از این مجموعه و مطالعات حول صنعت کاغذ، مزیتهای پنهان این مجموعه را برای ما آشکار کرد.
خوشبختانه دستاوردهای هفت سال گذشته و چشمانداز پیش رو به ما ثابت کرد که در برآوردهای خود اشتباه نکردهایم؛ کاغذ پارس درسال ۱۳۴۹ با هدف بهرهگیری از پسماند نیشکر (باگاس) در منطقه هفت تپه خوزستان راهاندازی شده بود.
برخورداری از ماده اولیه در این صنعت مزیتی پایدار و غیر قابل رقابت است. متأسفانه به دلایل مختلف از این مزیت بهرهبرداری کامل نشده است و مجموعه در حال تعطیلی دائمی بود. همت همگان سبب شد امروز تصویر دیگری از این مجموعه عظیم را شاهد باشیم.
افزایش حدود پنج برابری ظرفیت تولید و رسیدن به رکورد ظرفیت تاریخی، صادرات به بیش از ۱۷ کشور دنیا، انتخاب به عنوان صادرکننده نمونه سال ۹۷ گوشهای از افتخارها و دستاوردهای گذشته این شرکت بوده است، بیشک همه ذینفعان در این موفقیتها شریک هستند.
در صحبتهای خود به موفقیت ثبت رکورد ظرفیت تاریخی اشاره کردید، آیا در این مدت اقدامی برای افزایش ظرفیت مجموعه انجام دادهاید؟
بیشک در گام نخست، هدف مدیران این شرکت رسیدن به حداکثر ظرفیت پیشین بوده است. زیرا این مسیر پیشتر ریلگذاری شده بود، اما با از بین رفتن زیرساختها به دلایل مختلف، انجام آن کاری بود سخت و زمان بر بود، اما خوشبختانه انجام شد. شرکت در گام دوم بحث افزایش و توسعه محصول به منظور تکمیل زنجیره تولید را در برنامههای خود قرار داد.
پروژه پارس طبیعت که عموم خوانندگان و سهامداران به آن آشنایی دارند، خروجی مطالعات اولیه شرکت در این مسیر بود.
فاز مطالعاتی این پروژه به پاییز ۹۶ باز میگردد؛ جایی که برای نخستین بار تیم بازرگانی خارجی شرکت به استفاده از خمیر باگاس برای تولید این ظروف پی برد.
اجرای این پروژه در سختترین سالهای کشور انجام شد. با نگاهی به آمار کلان اقتصادی در سالهای گذشته بهویژه قیمت سرمایهگذاریهای جدید، در مییابیم که اجرای این پروژه به همت مدیران و کارشناسان و سهامداران این مجموعه انجام شد، در چه بزنگاه سختی انجام شده است.
نوسانهای شدید و جهشهای قیمت ارز، قانونگذاریهای جدید درباره واردات و صادرات و … سبب شد که پروژه با وجود برنامهریزیهای انجام شده با تأخیر روبهرو شود. انتظار میرفت این پروژه در اواخر پارسال راهاندازی شود که شوربختانه بسته شدن مرزها و توقف پروازها، زنجیره مشکلات را بیشتر کرد.
با این وجود سعی شد از این فرصت استفاده شود تا زیرساختهای فروش، بازاریابی، تبلیغات و دریافت گواهینامههای بینالمللی ایجاد شود. با بهرهگیری از تیم حرفهای، این گامهای مهم نیز انجام شد. بهزودی شاهد آثار بیرونی آن خواهیم بود.
فراموش نکنیم که هزینههای اجرای این پروژه تماماً از محل صادرات شرکت مادر، یعنی شرکت کاغذ پارس تأمین شده است. این برگ زرینی است در افتخارهای این مجموعه که همه عزیزان در آن شریک هستند.
خوشبختانه با رفع موانع حضور کارشناسان خارجی، نخستین گروه کارشناسان در روز ۲۷ مرداد وارد کشور میشوند.
امید داریم با فعالیتهای انجام شده توسط کارشناسان هر چه سریعتر بهرهبرداری این مجموعه را شاهد باشیم.
این روزها بحث بورس و بازار سرمایه به شدت نفوذ پیدا کرده است. نظر شما در این باره چیست؟
شرکت کاغذ پارس از سال ۱۳۹۵ وارد بازار سرمایه شده و سهام این شرکت در بورس عرضه شده است. «چکاپا» در این مدت، بازدهی مناسبی نیز برای سهامداران ایجاد کرده است. تمام تلاش بنده و دیگر مدیران منتخب سهامداران این مجموعه در راستای بهبود فعالیتهای شرکت و افزایش میزان سودآوری و کیفیت سودآوری شرکت بوده است.
بر این باور هستیم که قیمت سهام شرکت برگرفته از روند سودآوری شرکت است بنابراین همه تلاش ما این است که ثروت سهامداران عزیز را با افزایش سودآوری شرکت رشد دهیم. با راهاندازی پروژه پارس طبیعت، بهزودی آثار سودآوری آن را در مجموعه خواهیم دید. انشاءالله کام سهامداران صبور این شرکت نیز شیرین میشود
همانطور که اشاره شد، سرمایهگذاری در طرحی با عظمت پارس طبیعت در زمانی که خالص نرخ سرمایهگذاری در ایران منفی شده است، نوید بخش این است که این مجموعه از مزیت استمرار و افزایش سودآوری در سالهای بعد بهره مند باشد که مزیتی پایدار و غیر مشابه است.
شرایط سخت اقتصادی این روزها بر کسی پوشیده نیست. سهامداران عزیز نیز در این بازار سرمایهگذاری کردهاند به این مجموعه اعتماد داشتند. ما بر خود فرض میدانیم که با توسعه و گسترش فعالیتهای شرکت پاسخگوی اعتماد و سرمایهگذاری آنها باشیم.
در کنار همه این فعالیتها، به درخواست سهامداران عزیز و با اخذ مجوز از سازمان بورس و تحت نظارت این نهاد ناظر و بر اساس چارچوبهای تعیین شده عملیات بازار گردانی را نیز در این مجموعه راه اندازی کردیم تا بتوانیم از حداکثر توان خود استفاده نماییم.
بعضاً سهامداران عزیز، درباره موضوع قیمت سهام مسائلی را مطرح میکنند. خواهش بنده این است که این مسائل در چارچوب اختیارات شرکت ارزیابی شود، برای نمونه خرید یا فروش حقوقی در سهام که حتی گاه به اشتباه برداشت میشود حقوقی یعنی خود شرکت.
در حالیکه کدهای حقوقی خریدار و فروشنده سهام هیچ ارتباطی با شرکت ندارند و عموماً نهادهای مالی، صندوقها، شرکتهای سرمایهگذاری و …. هستند که سود و زیان و یا اختیار خرید و فروش آن ها به هیچوجه در اختیار شرکت نیست. بنابراین این مباحث سبب گمراه شدن برخی سهامداران به ویژه عزیزانی میشود که به تازگی وارد بازار سرمایه شدهاند.
متأسفانه این نبود آگاهی سبب سوء استفاده برخی افراد و گروهها میشود که سرانجام ضرر آن متوجه سهامداران عزیزی است که سرمایه خود را به قیمتهای غیر منطقی واگذار کنند.
برنامههای آینده شرکت و افزایش سودآوری چیست؟
همه لاش ما در این روزها، حول موضوع راهاندازی قریبالوقوع پارس طبیعت است که با ورود کارشناسان خارجی این موضوع شتاب میگیرد، برنامههای دیگری نیز در این شرکت در حال مطالعه است که پیشرفتهای زیادی داشته است که به دلیل ضوابط و چارچوبهای افشای اطلاعات، ناگزیر هستیم تا نهایی شدن موضوع را مطرح نکنیم.
با این وجود می توانم به این موضوع اشاره کنم که مزیت اصلی این شرکت تولید خمیر باگاس است. شرکت کاغذ پارس با هیچ مجموعه کاغذ سازی در داخل کشور قابل مقایسه نیست زیرا تنها تولید کننده خمیر بکر در منطقه خاورمیانه است.
تلاش ما بر این است که از این مزیت بهترین استفاده را کنیم. تکمیل زنجیره تولید در پارس طبیعت نخستین گام این راهبرد کلان بوده است. در گامهای بعدی افزایش ظرفیت تولید در دستور کار قرار دارد. امیدوارم بتوانیم در سال جاری، ابعاد این پروژه را روشن کنیم تا انشاءالله به اطلاع همگان برسانیم.
با درود بر تمام کسانی که برای آینده ی این شرکت و این سهم تلاش میکنن ، حاشیه سازی در هر کارى منفی هستش و بهتره به اصل پرداخته بشه و در تصمیماتمون در مورد چکاپا توجه بیشتری بکنیم و سهامدارى کنیم تا به موفقیت برسیم . یا حق