افزایش سرعت عملکرد سامانه جدید هیئت داوری بورس
مسئول دبیرخانه و دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار، از افزایش سرعت و بهبود عملکرد سامانه جدید در این بخش خبر داد.
به گزارش بورس امروز، محمدصادق شبانی گفت: از آنجا که استقرار این هیئت و دبیرخانه آن در شهر تهران دشواریهایی در رسیدگی به دعاوی مالی ناشی از فعالیت حرفهای در بازار سرمایه برای ساکنان دیگر مناطق کشور ایجاد کرده بود، ایده راهاندازی سامانه جدید مطرح شد.
وی توضیح داد: استقرار این هیئت و دبیرخانه آن در شهر تهران که پیگیری ثبت دادخواستها، ابلاغ زمان جلسات رسیدگی، انجام استعلامات لازم، ابلاغ دادنامههای صادره و کلیه امور مربوط به دعاوی را تا زمان ختم رسیدگی به عهده دارد، باعث دشواری ثبت دادخواست برای اشخاص ساکن در اقصی نقاط کشور شده بود؛ همچنین عدم قابلیت سامانه سابق این هیئت جهت پیگیری الکترونیکی پرونده توسط اصحاب دعوا موجب شد ایده راهاندازی سامانهای جدید برای هیئت داوری بر اساس تجربیات سال های اخیر اجرایی شود.
تسهیل امور با راهاندازی سامانه جدید
مسئول دبیرخانه و دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ایده جدید، کاهش موارد نیاز به مراجعه حضوری به محل دبیرخانه هیئت داوری و هزینههای تردد، شفافیت فرآیند و مراحل رسیدگی، الکترونیکی شدن پرداخت هزینهها، تسریع در ابلاغ اوراق و آراء، قابلیت پیگیری و مشاهده وضعیت پرونده در مراحل مختلف، حذف بخش عمده مکاتبات و ابلاغهای کاغذی و نهایتاً دسترسی آسان و عادلانه افراد به حق دادرسی عادلانه را نیز در دستور کار دارد.
شبانی یادآوری کرد: با در دسترس قرار گرفتن این سامانه که تلاش شده است به سادهترین شکل ممکن و با کاربری آسان طراحی شود، افراد میتوانند از ابتدا دادخواست خود را در سامانه ثبت کرده، کلیه مدارک و مستندات را در سامانه بارگذاری و با شماره پیگیری دریافتی، مراحل بعدی دعوای خود را بدون مراجعه حضوری به محل دبیرخانه هیئت و از طریق ارسال مستندات لازم و کارتابل الکترونیکی، پیگیری کنند.
وی افزود: بر این اساس، صرفاً در روز جلسه رسیدگی و در صورت تمایل اصحاب دعوا، نیاز به مراجعه حضوری به محل دبیرخانه هیئت وجود خواهد داشت.
سرعت عملکرد سامانه جدید بهبود یافت
مسئول دبیرخانه و دبیر هیئت داوری سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: این پروژه از مردادماه ۱۳۹۷ با استفاده از توان کارشناسی همکاران دبیرخانه هیئت داوری و مدیریت فناوری اطلاعات سازمان با صرف زمانی افزون بر ۱۵۰۰ نفر ساعت، تدوین، نهایی و اجرا شد.
شبانی با بیان اینکه این پروژه به صورت آزمایشی از اول آبان ۹۸ روی سرور اصلی، عملیاتی شده و جهت بهرهبرداری عموم در دسترس قرار گرفت، افزود: در فاز دوم با تمرکز بر رفع ایرادات و کاستیهای سامانه، تلاش لازم در راستای افزایش سرعت و بهبود عملکرد آن صورت پذیرفت.
وی ادامه داد: همچنین در کنار موارد مذکور توسعه سامانه شامل: ایجاد بستر ارسال مدارک و مستندات برای طرفین دعوی، ایجاد آرشیو الکترونیک پروندهها، افزایش قابلیتهای سامانه در بخش گزارش دهی، ارتباط با سایر سامانههای سازمان نظیر کدال، در دستور کار دبیرخانه هیئت داوری، قرار گرفته است.
کاربردهای دیگر سامانه جدید
اطلاعرسانی به کلیه اشخاص در قالب ارتباط پیامکی و ایمیلی، بهرهگیری از بانکهای اطلاعاتی و سرویس اطلاعات پایه کشوری نظیر سازمان ثبت احوال و اسناد کشور جهت اطلاعرسانی طرح دعوا به اشخاص مجهول المکان، ایجاد بستر ارتباطی با سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در راستای تسریع و تسهیل فرآیند اجرای دادنامه بدون نیاز به مراجعه حضوری محکومین لهم آراء، از دیگر مواردی است که دبیرخانه هیئت داوری در دستور کار دارد.
یادآوری میشود: هیئت داوری قانون بازار اوراق بهادار بر اساس ماده ۳۶ این قانون تشکیل شده و دارای صلاحیت ذاتی و ملی در رسیدگی به دعاوی مالی ناشی از فعالیت حرفهای در بازار سرمایه است؛ به این معنا که این هیئت، تنها مرجع دارای صلاحیت رسیدگی به دعاوی مزبور بین اشخاص (اعم از حقیقی و حقوقی) در بازار سرمایه کشور تلقی میشود.