افزایش ۷ درصدی درآمد «شکربن» در بهار ۹۹
درآمد شرکت کربن ایران به عنوان تولید کننده محصول دوده از فروش صادراتی و داخلی محصول خود در سه ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه پارسال با هفت درصد افزایش به ۷۲۶,۸۵۴ میلیون ریال رسیده است.
به گزارش بورس امروز، شرکت کربن ایران با ظرفیت ۳۶,۰۰۰ تن، کربن سیاه تولید میکند، این تولید در دو فاز دوده سخت با ظرفیت ۱۶,۰۰۰ تنی و دوده نرم با ظرفیت ۲۰,۰۰۰ تنی انجام میشود.
«شکربن» در ۳ ماه نخست ۱۳۹۹ حدود ۸,۳۶۵ تن تولید کرده و ۸,۴۵۹ تن فرخته است که حدود ۸۵ درصد آن فروش داخلی و ۱۵ درصد صادراتی بوده است. این مقدار فروش حدود ۱۱.۵ درصد نسبت به میانگین سه ماه سال ۹۸ رشد داشته است.
طبق گزارشها، قیمت تمام شده محصول کربن سیاه در سه ماه نخست امسال نسبت به میانگین سالهای گذشته رشد داشته است بهطوری که افزایش قیمت نسبت به میانگین پارسال حدود ۰.۶ درصد بوده است. این درحالی است که درآمد شرکت از فروش صادراتی و داخلی محصول خود در سه ماه یادشده نسبت به دوره مشابه پارسال با هفت درصد افزایش به ۷۲۶,۸۵۴ میلیون ریال رسیده است.
محدودیت کرونایی عامل تعویق برنامههای فروش «شکربن»
در فروردینماه و اردیبهشت امسال به دلیل شیوع کرونا و تعطیلی یا کاهش فعالیتهای تولیدی مرتبط با تقاضای دوده در بخش داخلی و صادراتی را شاهد بودیم. درحالی که در خردادماه و تیر محدویتهای کرونایی کاهش یافت و تقاضای خرید دوده بهبود یافت. شیوع کرونا که از اواخر سال گذشته در جهان رخ داد، سبب کاهش قیمت محصولات دورده صنعتی و تقاضای داخلی و صادراتی آن شد.
باید توجه داشت که در خردادماه و رشد تقاضای انرژی، قیمت نفت خام و فرآوردهای نفتی نیز افزایش یافت، بنابراین تقاضای خرید دوده در در داخل و خارج از کشور در این ماه نسبت به دو ماهه ابتدای سال بهبود یافت که این روند در تیرماه نیز ادامه داشت.
حدود ۸۰ درصد بهای تمام شده تولید به انواع روغن (مواد اولیه) اختصاص دارد، بنابراین تغییر قیمت مواد اولیه در اثر تغییر نرخ فرآوردههای نفتی و قیمت جهانی نفت سبب نوسانهای زیادی در قیمت تمام شده تولیدات «شکربن» میشود.
باتوجه به اینکه بخشی از فروش شرکت به صورت صادراتی عرضه میشود، در سه ماه جاری «شکربن» درآمد ۵۱۷ هزار دلاری را کسب کرد که معادل ۷۷,۰۶۳ میلیون ریال بوده است.
این مبلغ دلاری تقریباً ۷۱ درصد از میانگین فروش دلاری دوده پارسال بوده است. در سه ماه ابتدای امسال با وجود شرایط کرونایی، شرکت توانست فروش صادراتی خود را نسبت به دوره مشابه افزایش دهد.
صادرات برای رشد تولید تا ظرفیت
باید توجه داشت که صادرات به دلیل رسیدن به ظرفیت اسمی تولید و تأمین نقدینگی برای خرید مواد اولیه و دیگر مزایای حضور در بازار جهانی است. از جمله عوامل اثرگذار در قیمت تمام شده این دوره افزایش نرخ مواد اولیه است که براساس قمیتگذاری صنایع پایین دستی پتروشیمی، یا شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی متناسب با قیمتهای جهانی، نرخ ارز نیمایی و عرضه در بورس انرژی انجام میشود.
سود خالصی که شرکت کربن ایران در سه ماه نخست امسال به دست آورده است برابر با ۸۵,۴۵۶ میلیون ریال است. این درحالی است که کل سود به دست آمده شرکت در سال مالی ۱۳۹۸ حدود ۴۷۷,۹۶۴ میلیون ریال و سه ماه مشابه پارسال ۸۳,۰۹۱ میلیون ریال بوده است.
براساس گزارشهای شرکت میزان سود تقسیمی هر سهم در ۳ ماه ابتدای سال حدود ۳۴۱ ریال بوده است که در سال مالی ۱۳۹۸ این عدد حدود ۱,۹۱۲ ریال و سود تقسیمی حدود ۳ هزار ریال بود.