پیشبینی تولید براساس طرح توسعه
شرکت آلومینیوم ایران در نظر دارد طرح توسعه بخش شمالی واحد ۵ احیا را نیمه سال ۹۹ راهاندازی کند که با بهره برداری از این طرح افزون بر افزایش مقدار تولید، بازده تولید نیز بهبود مییابد.
به گزارش بورس امروز، شرکت آلومینیوم ایران به عنوان یکی از تولیدکنندگان شمش آلومینیوم در کشور فعالیت میکند.
«فایرا» به عنوان یک شرکت بورسی در مالکیت ۲۹.۹۴ درصدی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت است.
این شرکت در یک فضای رقابتی متشکل از آلومینیوم المهدی، هرمزگان و پروژههای آلومینای ایران و جنوب فعالیت میکند.
سهم کنونی شرکت «فایرا» از بازار داخلی ایران حدود ۴۶ درصدی دارد که از طریق بورس کالا عرضه میشود.
شرکت آلومینوم ایران با ظرفیت تولیدی ۱۷۷.۵ هزار تن شمش در سال برای سال ۱۳۹۹ برنامه تولید ۱۹۱ هزار تن را پیش بینی کرده است باتوجه به اینکه اکنون بخش شمالی خط پنجم احیا در دست ساخت است در صورت اجرای آن این ظرفیت پیشبینی شده محقق خواهد شد.
عمده محصولات «فایرا» در بازار داخل از طریق بورس کالا به فروش میرسد و تنها بخشی از تولید که متناسب با میزان واردات مواد مورد نیاز شرکت از صادر میشود بنابراین این شرکت برای سال جاری برنامه فروش صادراتی ۳۰ هزار تن دارد.
شرکت آلومینوم ایران در سه ماه نخست امسال با رشد سه درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به ۴۸.۰۴۰ تن رسید.
مقدار فروش با رشد ۱۹ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به ۴۰.۲۷۱ تن رسید؛ درآمد عملیاتی با رشد ۲۳ درصدی نسبت به دوره مشابه پارسال به ۹,۶۸۳ میلیارد ریال و قیمت تمام شده با رشد ۳۷ درصدی به ۷,۷۶۷ میلیارد ریال رسید، بنابراین سود ناخالص به ۱,۹۱۶ میلیارد ریال کاهش یافت.
باتوجه به اینکه محصولات در بازار داخلی از طریق بورس کالا عرضه میشود، قیمت فروش از طریق عرضه و تقاضای بازار تعیین میشود، همچنانکه در نمودار زیر مشاهده میشود، امسال نرخ فروش انواع شمش نسبت به دوره مشابه پارسال افزایش یافته است. بهطوری که نرخ شمش بیلت ۲.۴ درصد، شمش خالص ۰.۱۹ درصد و شمش آلیاژ ۱.۶ درصد نسبت به دوره مشابه پارسال رشد داشته است.
باتوجه به برنامه تولید و فروش امسال، شرکت قصد دارد که طرح توسعه بخش شمالی واحد ۵ احیا را نیز تا نیمه سال ۹۹ به بهره برداری برساند. این طرح تاکنون ۹۱ درصد پیشرفت داشته، بنابراین تنها بخش باقیمانده برای تکمیل این طرح خرید دیماند برق مورد نیاز از شرکت توانیز است که آن هم در حال پیگیری است.
شرکت با بهره برداری از این طرح افزون بر افزایش میزان تولید، موفق به بهبود بازده تولید نیز میشود زیرا با تولید محصول با کیفیتتر آلایندگی کمتری را در محیط منتشر میکند. در کنار این طرح، شرکت آلومینیوم ایران پروژه ماشینی کردن انتقال پودر آلومینا را در حال اجرا دارد، این طرح تاکنون تنها ۲۸ درصد تکمیل شده و برای بهره برداری در نیمه نخست سال آینده (۱۴۰۰) برنامهریزی کرده است.
طرج ماشینی کردن انتقال پودر آلومینا در صورت تکمیل قیمت تمام شده و هزینه مواد اولیه کمتری را به شرکت تحمیل خواهد کرد. باتوجه به اینکه شرکت پودر آلومینای مورد نیاز خود را از خارج وارد میکند این طرح بسیار در تولید شمش آلومینیوم اهمیت دارد.
سرانجام باید یادآورد شد که شرکت مالکیت ۹۹.۹۹ درصدی آلومینیوم سیلک ایران و ۹۶ درصدی کربن صنعت امیرکبیر را دارد.