افزایش سرمایه بانک ها با واگذاری سهام و اموال مازاد
عضو هیئتمدیره بانک صنعت و معدن واگذاری سهام و اموال مازاد غیر بانکی راهکاری برای افزایش توان تسهیلات دهی و افزایش سرمایه بانکهای دولتی دانست و گفت: بیش از ۶۳ درصد از مجموع فروش اموال و املاک تملیکی بانک از سال ۱۳۹۴ تا پایان سهماهه نخست امسال، مربوط به ۱۵ ماه منتهی به پایان خردادماه سال۹۹ است.
به گزارش بورس امروز، علی موحد نژاد در این باره توضیح داد: مجموع فروش اموال و املاک تملیکی بانک از سال ۱۳۹۴ تا پایان سهماهه نخست امسال حدود ۴۸۰ میلیارد تومان بود که از این میزان بیش از سه هزار میلیارد ریال معادل ۶۳ درصد آن مربوط به ۱۵ ماه منتهی به پایان خردادماه سال۹۹ بود و به دلیل شتابی که در فروش اموال مازاد از سال گذشته ایجاد شده، امید است این روند در سال ۱۳۹۹ نیز ادامه یابد.
وی افزود: امروز در بانک صنعت و معدن در چارچوب الزامهای قانونی و تأکید مسئولان عالی کشور و مجمع عمومی بانک، واگذاری اموال و سهام مازاد غیر بانکی به عنوان یکی از اولویتهای اصلی بانک در چند سال گذشته مطرح بوده و با شتاب بیشتری که در فرایند واگذاریها و فروش در سال گذشته و امسال ایجاد شده، موفقیتهای زیادی به دست آمده است.
واگذار سهام ۳ شرکت در سه ماه نخست سال
عضو هیئتمدیره بانک صنعت و معدن گفت: این بانک در طول سال گذشته و سهماهه ابتدائی ۱۳۹۹ سهام متعلق به بانک در شرکتهای سیمان مازندران، سرمایه گذاری توسعه صنعت و معدن و تجارت و صندوق مالی توسعه تکنولوژی ایران را واگذار کرد.
به گفته وی، نکته حائز اهمیت در واگذاریهای انجام شده، واگذاری سهام دو شرکت سیمان مازندران و سرمایه گذاری توسعه صنعت و معدن و تجارت به شکل خرد بر مبنای قیمتهای تابلو و در چارچوب افزایش سهم شناور سهام شرکتهای یاد شده در بازار سرمایه بود و علاوه بر این شرکتهای کاغذ کارون، نخ خمین و لاستیک پارس که متعلق به شرکتهای وابسته به بانک بوده را در چارچوب تکالیف قانونی و همچنین احیاء مجدد آنها توسط بخش خصوصی واگذار کرد.
موحدنژاد افزود: با توجه به تکالیف مقرر در مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابتپذیر، بانک صنعت و معدن همچنین در ۱۵ ماه گذشته نسبت به عرضه و آگهی شرکتهای بورسی و غیر بورسی سرمایه گذاری صنایع شیمیایی ایران و آتیه دماوند، کارگزاری و سهام متعلق به بانک در شرکت احیای استیل فولاد بافت بهدفعات و با رعایت ضوابط و مقررات مربوط اقدام شد که به دلیل نبود متقاضی، واگذاری انجام نشده است.