کاهش عرضه و معاملات بورس انرژی با معظلی به نام حوالات و تسویه ارزی
با توجه به وجود خریداران خارجی برای فرآورده های نفتی، حوالات و تسویه ارزی بر عرضه ها ومعاملات بورس انرژی اثر کاهنده داشته است. مهرداد رفیع زاده کارشناس بازار سرمایه بابیان اینکه نوسانات نرخ ارز بخشی از مشکلات فعالان بازار در بورس انرژیست، اظهارداشت: در کنار نوسانات نرخ ارز که در ماه های گذشته تاثیر […]
با توجه به وجود خریداران خارجی برای فرآورده های نفتی، حوالات و تسویه ارزی بر عرضه ها ومعاملات بورس انرژی اثر کاهنده داشته است.
مهرداد رفیع زاده کارشناس بازار سرمایه بابیان اینکه نوسانات نرخ ارز بخشی از مشکلات فعالان بازار در بورس انرژیست، اظهارداشت: در کنار نوسانات نرخ ارز که در ماه های گذشته تاثیر بسزایی بر میزان عرضه ها و معاملات گذاشته است، یکی از مهمترین معضلات بحث حوالات ارزی و همچنین تسویه ارزی است.
این فعال بورس انرژی با اشاره به اعمال سیاستهای ارزی در بازار بورس انرژی مبنی بر اینکه تمامی تسویه های فرآورده های نفتی باید از طریق یورو به حسابهای ارزی در یکی از بانکهای ایران توسط فروشنده معرفی شود، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیشتر خریداران فرآورده های نفتی،شرکت های خارجی ها هستند؛ این مسئله به انضمام شرایط تحریم های ضد ایرانی سبب می شود که آنها رغبتی برای ورود به بازار بورس انرژی و معامله با شرکت های ایرانی را نداشته باشند.
وی وجود مشکلات متعدد در بورس انرژی را مورد اشاره قرار داد که تبعات شرایط نامساعد اقتصادی حاکم بر کشور دامن بورس انرژی را نیز گرفته است.
رفیع زاده ادامه داد: به همین دلیل متولیان باید پیرو این رسالت باشند که بورس انرژی بستر پذیرش محصولات را فراهم کند و همچنین مکانی برای قیمت گذاری فراورده های نفتی در خاورمیانه باشد. از سوی دیگر باید با تعمق و تامل بیشتر و همچنین رصد بازار، سازوکار مناسب تری را برای جذب و حضور شرکت های خارجی مد نظر قرار دهند تا این معاملات به راحتی انجام پذیرد و دغدغه تولید کنندگان و خریداران نیز مرتفع گردد.