آسیبشناسی وضعیت موجود نظام بانکی
موسی احمدی،تحلیلگر بازارهای مالی با خبرنگار بورس امروز در رابطه با وضعیت نظام بانکی به گفتگو پرداخت. احمدی عنوان کرد:هرگونه افزایش نرخ سود بانکی در کنار اینکه بهای تمام شده پول را برای بانکها افزایش می دهد،هزینه تأمین مالی بخشهای اقتصادی را نیز افزایش میدهد.این امر با وجود مدیریت ظاهری مقطعی بازار ارز،از سوی دیگر […]
موسی احمدی،تحلیلگر بازارهای مالی با خبرنگار بورس امروز در رابطه با وضعیت نظام بانکی به گفتگو پرداخت.
احمدی عنوان کرد:هرگونه افزایش نرخ سود بانکی در کنار اینکه بهای تمام شده پول را برای بانکها افزایش می دهد،هزینه تأمین مالی بخشهای اقتصادی را نیز افزایش میدهد.این امر با وجود مدیریت ظاهری مقطعی بازار ارز،از سوی دیگر موجب افزایش نقدینگی در کشور و آثار تورمی بالایی خواهد شد.در حال حاضر به دلیل عدم تفکیک تخصصی و حرفهای میان بانکها از منظر ریسک و تعیین دستور نرخ سود سپردهها و تسهیلات باعث شده بدون توجه به ابعاد ریسک کسب وکار بانکی،منابع پولی جامعه با یک نگاه در بانکها وارد شود.
وی افزود: بانکها نیز که بنابر تجربه قبلی نگرانی از کاستیهای احتمالی ندارند ضمن در نظر گرفتن نرخ سودهای بالا بدون توجه به خصوصیات و ظرفیت ریسکپذیری خود، به بخشهای اقتصادی بدون توجه به خصوصیات ریسکپذیری مشتریان به اعطای تسهیلات پردازند. همچنین تعیین حداعتباری با توجه به اشتهای ریسک خود و همچنین اضافه برداشتها از بانک مرکزی موجبات شکل گیری شرایط کنونی را فراهم آورد.
تحلیلگر بازارهای مالی در ادامه اشاره کرد: بر این اساس ضروری به نظر می رسد با توجه به استانداردهای جهانی، ضمن برخورداری از توانمندی نهادهای حرفهای رتبهبندی، رتبهبندی بانکها، مشتریان بانکی و داراییهای مورد سرمایهگذاری بانکها مورد توجه قرار گرفته و به تناسب آن نسبت به تجهیز و تخصیص منابع اقدام گردد. از سوی دیگر بهرهگیری از ابزارهای تأمین مالی متنوع و متناسب با سلایق و ذائقههای مشتریان نیز از جمله مواردی است که میتواند برای کسب و کار و هم چنین بانکها در تأمین مالی مورد استفاده قرار گیرد.