نتایج تحقیق و توسعه در حوزه نانو تکنولوژی به بار نشست
آرش حسن زاده،مدیرعامل و عضو هیات مدیره صندوق تحقیق و توسعه صنایع ایران، با اشاره به مشارکت دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و صندوق تحقیق و توسعه صنایع و معادن در اجرای دستگاه تمام اتوماتیک “اندازه گیری زاویه تماس،کشش، سطح، انرژی سطح و توسعه نرم افزارهای تخصصی آنالیز سطح” حمایت های اجرایی، مالی و سرمایه […]
آرش حسن زاده،مدیرعامل و عضو هیات مدیره صندوق تحقیق و توسعه صنایع ایران، با اشاره به مشارکت دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران و صندوق تحقیق و توسعه صنایع و معادن در اجرای دستگاه تمام اتوماتیک “اندازه گیری زاویه تماس،کشش، سطح، انرژی سطح و توسعه نرم افزارهای تخصصی آنالیز سطح” حمایت های اجرایی، مالی و سرمایه گذاری را در قالب مشارکت های موثری برای ساخت دستگاه اندازه گیری سطوح نانومهندسی مورد تاکید قرار داد.
به گفته وی؛ پس از سه سال فعالیت مستمر تحقیقاتی و پژوهشی،دستگاه تمام اتوماتیک “اندازه گیری زاویه تماس، کشش سطح، انرژی سطح و توسعه نرم افزارهای تخصصی آنالیز سطح” ساخته شد، دستگاهی که انحصار آن در کشورهای ایالات متحده آمریکا،آلمان و ژاپن قرار داشت که با اقدام اخیر ایران به عنوان چهارمین کشور دارنده این فناوری پیشرفته قرار گرفت.
آرش حسین پور با اشاره به وجود یک درخواست از آمریکا در این خصوص، ادامه داد: در بخش اجرایی سه ماه پیش یک قرار داد با شرکت آلمانی منعقد شد که بر مبنای آن مقرر شد که آنها در فروش این دستگاه در قاره آمریکا یا کشورهای دیگر به ما کمک کنند .
مدیرعامل صندوق تحقیق و توسعه یادآورشد: نمونه آلمانی این دستگاه در حال حاضر حدود ۶۵ هزار یورو به بالا و نمونه آمریکایی آن ۴۹هزار و ۵۰۰ دلار قیمت دارد که البته این ارقام بدون در نظر گرفتن هزینه ارسال و قوانین تحریمی است. اما دستگاه داخلی حاضر با ارایه ویژگی هایی در برخی موارد برتر از نمونه های خارجی تا ۲۰ درصد برای خریدار خارجی و تا ۶۰ درصد برای خریدار ایرانی ارزان تر است.
به گفته مدیرعامل صندوق تحقیق و توسعه؛ این دستگاه در تمامی دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی که بر روی نانو مهندسی سطح ویا علوم مرتبط با ترشوندگی تحقق می کنند به کار برد. همچنین تمامی صنایع که در آن ها برهم کنش سطح و سیال اهمیت دارد مانند صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، فولاد،کشتی سازی، پزشکی، هوافضا، سنگ و نساجی و … نیازمند استفاده از این دستگاه برای انجام آزمایشات مربوط به بهبود شرایط سطح خود می باشند.
حسین پور به وجود طرح دیگر صندوق تحقیق و توسعه اشاره کرد که تا سه ماه آینده از نمونه تجاری آن رونمایی خواهد شد.
همچنین کارن ابری نیا رییس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران، از ایجاد فرصت های لازم برای بالندگی و رشد دانشجویان در کشور به عنوان تنها اقدامی نام برد که می تواند مانع از مهاجرت دانشجویان از کشور شود. این درحالیست که چالشهای موجود در کشور منجر به یاس و ناامیدی در میان دانشجویان در خصوص عدم تاثیرگذاری بر مشکلات شده است.
دکتر ناصر سلطانی رییس پردیس دانشکدههای فنی دانشگاه تهران نیز با بیان اینکه در گذشته صنعت درک درستی از فناوری وجود نداشت، گفت:امروز نیروهای انسانی کارآفرینی تربیت شدهاند که توانستهاند صنعت کشور را متحول کنند.ما امروز این دانشگاه با برخوداری از ۴۵۰۰ دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد توانسته صنعت کشور را متحول کند.لذا امروز زمان آن است که از این نیروها بهره برد.