لزوم همراهی شبکه بانکی با بخش تولید واگن
وزیر راه و شهرسازی گفت: شبکه بانکی باید در تولید، همپای شرکتها باشد و اینکه منابع مالی به کندی در اختیار تولید کنندگان قرار میگیرد، توجیهی ندارد.
به گزارش بورس امروز، محمد اسلامی در آیین الحاق ۵۰ دستگاه ناوگان ریلی تولید داخل به شبکه ریلی کشور با بیان اینکه شبکه بانکی توجیهی ندارد منابع مالی را به کندی در اختیار تولیدکنندگان قرار دهد،اظهار کرد: بانکها دلیلی برای همکاری نکردن با شرکتهای تولیدکننده صنعت ریلی ندارند زیرا منابع تبصره ۱۸ که باید در اختیار شرکتهای تولیدکننده واگن و تجهیزات صنعت ریلی قرار گیرد را صندوق توسعه ملی تامین کرده است.
وی افزود: تشکیل هرماهه چنین نشستهایی، ممکن است ظاهرا تشریفاتی و غیر ضروری به نظر آید، اما در واقع اراده و اهتمام همه ما را به حمایت از تولید داخل نشان میدهد.
اسلامی تصریح کرد: در چنین نشستهایی، تولیدکنندگان فرصت مییابند مسائل و مشکلات خود را عنوان کنند.
وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: میزان ناوگانی که از ابتدای امسال وارد شبکه ریلی کشور شده است با هدف و شعار سال جهش تولید، تطابق ندارد، اما تولید و تحویل ناوگان ریلی همچنان ادامه دارد و امیدوارم مدیرعامل راه آهن و معاونان این شرکت موضوع کندی ساخت واگن در کشور را پیگیری کنند.
وی گفت: کارخانجات واگن سازی ما باید با ظرفیت مناسب فعالیت کنند و تولیدات مناسب و شایسته ایرانی را به بازار مصرف عرضه کنند و نگرانی و دغدغهای در این باره نداشته باشند.
گفتنی است؛ در مراسم امروز، ۵۰ دستگاه انواع ناوگان ریلی شامل ۴۹ واگن باری جدید (حمل اسید، غلات و لبه بلند) و یک لکوموتیو بازسازی شده که با اعتباری بیش از ۶۹ میلیارد تومان در سه شرکت واگن سازی کشور ساخته شده، به شبکه ریلی کشور افزوده شد.
الحاق ۵ واگن حمل اسید تولید داخل به ناوگان ریلی
سعید رسولی، مدیرعامل شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران از الحاق ۵ واگن حمل اسید سولفوریک در مجموعه ۵۰ واگن ملحق شده امروز به ناوگان حمل و نقل ریلی کشور خبرداد.
وی با بیان اینکه با وجود تحریمهای اقتصادی و شیوع کرونا، توسعه ناوگان متوقف نشد، گفت: پنج دستگاه از واگنهای جدید ملحق شده به ناوگان ریلی کشور، واگن حمل اسید تولید شرکتهای داخلی کشور است.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: در شرایط تحریم اقتصادی ظالمانه و شیوع بیماری کرونا، این اقدام مهم با همت و اراده و باور خانواده بزرگ و توانمند راه آهن انجام شد.
وی اضافه کرد: گامهای بلندی برای توسعه شبکه ریلی از طریق ایجاد خطوط دوم و خطوط فرعی و احداث راههای جدید انجام شده است و این ناوگان که امروز وارد شبکه ریلی شد تولیدات تیر ماه کارخانجات داخلی کشور است و ماهانه ناوگان تولیدی کارخانجات کشور وارد شبکه ریلی میشود.
به گفته مدیرعامل راهآهن، پنج دستگاه واگن حمل اسید تولید داخل که امروز وارد شبکه شد تفاهمنامه ساخت آن روز ۲۸ اسفندماه پارسال امضا شده بود.
الحاق ۴۹ واگن باری و یک لکوموتیو به ناوگان ریلی
با حضور وزیر راه، یک لکوموتیو بازسازی شده و ۴۹ واگن باری جدید، به ناوگان ریلی کشور ملحق شدند.
این ۵۰ دستگاه با اعتباری بیش از ۶۹ میلیارد تومان در کارخانجات واگن سازی کشورمان ساخته شده اند.
واگن سازی پارس، واگن سازی کوثر و مپنا لکوموتیو به عنوان سه شرکت واگن ساز، ساخت این واگنها و لکوموتیو را بهعهده داشتند و سه شرکت تجارت کوشش سپاهان، مپنا لکوموتیو و صنایع ملی مس ایران، سرمایه و تامین مالی ساخت این ۵۰ واگن باری و لکوموتیو را بهعهده داشتهاند.
از ابتدای سال جاری، این چهارمین مرحله الحاق ناوگان جدید و ساخت داخل است که شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران برگزار کرده است که تاکنون ۲۰۹ واگن به ناوگان ریلی پیوسته است و قرار است ماهانه و تا پایان سال، در مجموع دو هزار واگن باری و مسافری و لکوموتیو به ناوگان ریلی کشور ملحق شود.
پارسال در مجموع ۷۷۸ دستگاه واگن و لکوموتیو به ناوگان ریلی ملحق شده بود که در سال جهش تولید، با استفاده از ظرفیتهای قانونی و کمک بخشهای غیردولتی، این هدف روی دو هزار دستگاه واگن جدید انواع واگن مخزن دار، لبه بلند، واگن حمل بالاست، واگن مسافری و لکوموتیو توسعه یافته قرار گرفته است.