صادرات فولاد در ۳ ماه نخست امسال از مرز یک میلیون تن گذشت
فولاد سازان کشور در سه ماه نخست امسال یک میلیون و ۴۱ هزار تن شمش (بیلت و بلوم و اسلب) به بازارهای هدف صادرات داشتند.
به گزارش بورس امروز، برپایه جداول آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات شمش فولادی در سه ماهه ابتدایی سال ۹۸ رقم یک میلیون و ۴۲۵ هزار تن بود.
مقدار تولید فولاد در سه ماه نخست امسال به هفت میلیون و ۱۳۵ هزار تن رسید که نسبت به مدت مشابه پارسال رشد سه درصدی دارد.
برپایه آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد، با وجود اینکه میزان تولید شمش فولادی (بیلت و بلوم) در سه ماهه نخست امسال، نزولی بود، اما مجموع تولید فولاد میانی کشور رشد سه درصدی نسبت به سه ماهه نخست پارسال دارد.
سهم ۸۰ درصدی بیلت و بلوم در صادرات
براساس آمار صادرات سه ماه نخست امسال میزان صدور بیلت و بلوم با ۸۳۷ هزار تن، سهم ۸۰ درصدی از کل صادرات شمش فولادی را به خود اختصاص دادند و سپس اسلب با ۲۰۴ هزار تن سهم بقیه را از آن خود ساخت.
میزان تولید شمش فولاد کشور در دوره سه ماهه نخست سال جاری به رقم هفت میلیون و ۱۳۵ هزار تن رسید که از این رقم سهم بیلت و بلوم، چهار میلیون و ۱۲۰ هزار تن و سهم اسلب، سه میلیون و ۱۵ هزار تن بود و تولید بیلت و بلوم در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه پارسال، کاهش سه درصدی و تولید اسلب، رشد ۱۲ درصدی را ثبت کرد.
صدور ۳۸۸ هزار تن تولیدات فولادی
جداول آماری مورد بررسی حاکی از آن است که مجموع صادرات تولیدات فولادی به رقم ۳۸۸ هزار تن رسید و در مقایسه با ۷۵۸ هزار تن عملکرد دوره مشابه در سال ۱۳۹۸ کاهش ۴۹ درصدی دارد.
سه ماهه نخست امسال در مجموع تولیدات فولادی نسبت به دوره مشابه سال گذشته، رشد یک درصدی یافت و مجموع تولیدات فولادی در فصل بهار امسال، پنج میلیون و ۳۳۵ هزار تن بود که ۶۴ هزار تن بیش از دوره مشابه پ است.
صادرات ۲۰ هزار تن آهن اسفنجی
انجمن تولید کنندگان فولاد ایران میزان صادرات آهن اسفنجی در دوره سه ماهه ابتدایی امسال را ۲۰ هزار تن ثبت کرده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال که ۲۲۴ هزار تن بود، کاهش ۹۱ درصدی دارد.
تولید آهن اسفنجی در دوره سه ماهه نخست سال ۹۹ با رشد ۱۲ درصدی نسبت به مدت مشابه پارسال به هشت میلیون و ۱۳۳ هزار تن رسید و رشد تولید آهن اسفنجی در سه ماه نخست امسال بیش از رشد تولید شمش فولادی بود.
ایران در سالهای اخیر در زمینه تولید آهن اسفنجی فعالیت گسترده ای داشته و توانسته در جایگاه دوم جهانی پس از کشور هندوستان قرار گیرد.
ایران اکنون دهمین فولاد ساز جهان محسوب می شود و پارسال حدود ۲۸ میلیون تن تولید داشت و بالغ بر ۸.۵ میلیون صادرات را ثبت کرد.