تعیین ارزش روز دارایی فرهنگیان از طریق ورود به بورس
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان معتقد است که با ورود شرکتهای زیر مجموعه این صندوق به بازار سرمایه، منجر میشود که ارزش روز دارایی فرهنگیان از طریق ورود شرکتها به بورس مشخص شود.
به گزارش بورس امروز، مهدی نیکدل درباره فعالیتهای این مجموعه در بورس گفت: بعضی از شرکتهای موسسه مانند ماشینسازی اراک و ایران ارقام از گذشته در بورس حضور داشتند و بعضی دیگر نیز مانند بیمه معلم و شرکت بازرسی مهندسی و صنعتی پارسال بورسی شدند، همچنین برنامه داریم تا شرکتهای پتروشیمی مانند مروارید و کیمیای پارس خاورمیانه را هم در آینده وارد بورس کنیم.
وی افزود: صندوق ذخیره فرهنگیان از وارد کردن شرکتهای زیرمجموعه به بورس اهدافی دارد که مهمترین آنها شفافیت است. وقتی شرکتها به بورس وارد میشوند، در یک اتاق شیشهای قرار میگیرند که تمام عملکرد آن به صورت شفاف و مشخص است.
تبدیل داراییهای تاریخی به نو
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: یکی از ماموریتها و راهبردهای اصلی صندوق، مدیریت سرمایه است و با مدیریت سرمایه، هر جا که سود بیشتری برای اعضا فراهم شود، حضور خواهیم داشت و با چابکی و سرعت عمل و بازده بالاتر، سرمایه صندوق و در واقع اعضا را مدیریت خواهیم کرد.
نیکدل ادامه داد: ورود شرکتها به بورس این امکان را فراهم میکند که هر زمان بخواهیم بتوانیم سهام را عرضه کنیم، هر زمان که لازم باشد از بورس بیرون میآییم و به صورت قانونی نسبت به فروش سهام اقدام میکنیم.
وی یادآور شد: همچنین با سرمایهگذاری در بورس این امکان وجود دارد که داراییهای تاریخی به داراییهای نو تبدیل شود. با فروش داراییهای سنواتی و خرید داراییهای نو، سود شناسایی شده و پس از تصمیم مجمع و تقسیم، به حساب معلمان واریز میشود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اینکه در بورس راحتتر می توان اموال را به دارایی تبدیل کرد، گفت: تمام دارایی صندوق برای معلمان است، هر خرید و فروشی در بورس و سود حاصل از آن به حساب معلمان واریز میشود. در بورس سوددهی و شفافیت بیشتر است و امکان ایجاد فساد به شدت کاهش مییابد.
نیکدل ادامه داد: فعالیت شرکتهای تابعه در بورس براساس راهبردهای کلان صندوق ذخیره فرهنگیان و به منظور سوددهی بیشتر برای معلمان است.
سهم فرهنگیان در برنامه توسعه پنجم مغفول ماند
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان همچنین درباره مطالبات اعضای صندوق ذخیره فرهنگیان از سهم دولت اظهار داشت: تبصره ۶۳ برنامه دوم توسعه که صندوق ذخیره فرهنگیان را برای فرهنگیان تاسیس کرد، بر واریز سهم دولت معادل واریزی اعضا به صندوق تاکید کرده بود. سهم دولت همچنین در برنامه سوم و چهارم توسعه تکرار شده بود اما در برنامه پنجم مغفول ماند تا اینکه با تلاش مستمر و مجدانه صندوق در تبصره ۸۵ برنامه ششم توسعه، موضوع سهم دولت احیا شد و از اول سال ۱۳۹۶ به بعد به معلمان تعلق گرفت.
وی درباره میزان سهم واریزی دولت و معلمان توضیح داد: طبق قانون معلمان میتوانند ماهانه تا پنج درصد از حقوق خود را به حساب صندوق ذخیره فرهنگیان واریز کنند. دولت نیز موظف است همه ساله معادل سهم واریزی اعضا به صندوق ذخیره فرهنگیان، بهطور کامل در ردیف اعتباری خاص در بودجه سنواتی منظور و پرداخت کند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: در سنوات گذشته مبلغ واریزی فرهنگیان، یک و دوازده صدم درصد از حقوق آنها بود اما هماکنون تا سه، چهار و پنج درصد افزایش یافته است و حدود نیمی از معلمان واریزی خود را افزایش داده اند که به همان میزان نیز سهم از دولت دریافت می کنند.
نیکدل تصریح کرد: در برنامه ششم توسعه نیز به دلیل مشکلات بودجه کشور، دولت مبلغی را به صندوق ذخیره فرهنگیان پرداخت نکرد اما با تلاش و پیگیریهای مستمر و استفاده از همه ظرفیتهای قانونی و از طریق تهاتر بدهی بانکی شرکتها، امکان احیای حق فرهنگیان فراهم شد.
۶۰۰ میلیارد تومان از سهم فرهنگیان باقی مانده است
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با اشاره به احیای ۴۱۴ میلیارد تومان از مطالبات فرهنگیان از سهم دولت یادآور شد: پس از ماهها تلاش صندوق، وزارت دارایی و بانک صادرات، ۳۶۱ میلیارد تومان از مطالبات فرهنگیان در برنامه ششم توسعه با یکی از پروژههای صندوق ذخیره که به بانک صادرات بدهکار بود، تهاتر شد. در واقع یک توافق سه جانبه بین صندوق ذخیره، وزارت دارایی و بانک صادرات امضا شد و ۳۶۱ میلیارد تومان از این طریق دریافت و به حساب فرهنگیان واریز شد.
نیکدل همچنین گفت: بخش دیگری از این مبلغ نیز از محل سهم دولت برای اعضای انصرافی صندوق تامین شده است. از این رو جمعا حدود ۴۱۴ میلیارد تومان پس از مدتها به حساب فرهنگیان واریز شد.
وی یادآور شد: این بخش از سهم دولت، مربوط به ابتدای سال ۹۶ تا شهریور ۹۷ بود و مبلغ مذکور به حساب فرهنگیان بازنشسته ای که در این بازه زمانی عضو صندوق بودند، واریز و سهم اعضای فعلی نیز به حساب آنها منظور شده است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه وزیر آموزش و پرورش و مشاوران وی در احیای این پول کمکهای بسیاری به صندوق ذخیره فرهنگیان داشتهاند، گفت: نزدیک به ۶۰۰ میلیارد تومان از سهم فرهنگیان باقی مانده که امیدواریم بتوانیم در برنامههای امسال دولت قرار دهیم و از طریق ظرفیتهای قانونی کشور، راهی برای دریافت این مبلغ پیدا کنیم.
نیکدل درباره زمان پرداخت باقیمانده سهم فرهنگیان افزود: زمان پرداخت این مبلغ قابل پیشبینی نیست، از این رو نمی توان قولی داد اما سعی بر آن است که تا پایان سال محقق شود.