تاثیر افزایش سرمایهگذاری بر ارتقای خدمات بانکی
افزایش سطح همکاری و مبادلات تجاری و رشد حجم سرمایهگذاریها در ایران بهطور طبیعی سبب توسعه و ارتقای فعالیتها و تقویت مناسبات و کیفیت خدمات در حوزه مالی و سیستم بانکی این کشور در سطح بینالمللی و پشتیبانی از بهبود کیفیت منابع و عرضه خدمات در سطح داخلی و بانکداری ملی و بومی ایران میشود.
در سالهای اخیر با حالت سردرگمی که در بازار و شرایط اقتصادی کشور بهوجود آمده بود سرمایهگذاران رغبتی برای حضور در عرصه تجاری ندارند، اما با ارائه سیاستهای بهبود فضای کسب و کار توسعه نظام تأمین مالی و توسعه بخش خصوصی و بخشهای تاثیر گذار در حوزه اقتصادی میتوان امید داشت که شاهد رونق اقتصادی در کشور باشیم این امر حضور پر قدرت در حوزه جذب و تخصیص منابع در بخشهای مولد را از سوی موسسههای مالی طلب میکند و در این عرصه، بانکی میتواند موفق عمل کند که هوشمندانه و با تدبیر و با استفاده از فرصتها و امکانات مناسب زمینههای حضور در این میدان را فراهم کند و یکی از اصلیترین پیش شرطهای موفقیت در این زمینه برخورداری از وضع سرمایه مناسب است.
افزایش سطح همکاری و مبادلات تجاری و رشد حجم سرمایهگذاریها در ایران بهطور طبیعی سبب توسعه و ارتقای فعالیتها و تقویت مناسبات و کیفیت خدمات در حوزه مالی و سیستم بانکی این کشور در سطح بینالمللی و پشتیبانی از بهبود کیفیت منابع و عرضه خدمات در سطح داخلی و بانکداری ملی و بومی ایران خواهد شد، بنابراین بعضی از مولفههای مربوط به بهبود و ارتقای این سیستم و خدمات آن تا حد زیادی بستگی به تقویت و افزایش میزان سرمایه بانکهای ایران و همچنین پیادهسازی برنامه اصلاحات زیربنایی در این حوزه خواهد داشت.
با عنایت به پذیرش و پیادهسازی استانداردهای گزارشگری مالی بینالمللی برای ورود به بازارهای جهانی و امکان همکاری با بانکها و شرکتهای بین المللی، لزوم بهبود نسبتهای مالی و قانونی بانک بیش از پیش احساس میشود.
همانگونه که عنوان شد لزوم توجه به سیستم بانکی و تقویت سرمایهها در این بخش هماکنون امری حیاتی است زیرا در طول سالهای اخیر هزینههای سرباری که به دلیل افزایش حجم مطالبات معوق و فعالیتهای بانکی پرمخاطره و با ریسک بالا، به وام دهندگان ایرانی تحمیل و منجر به نوعی بحران نقدینگی در این کشور شده، توان وام دهی شبکه بانکی ایران را تا حد بسیار قابل توجهی دچار فرسایش و ضعف کرده است.
اقتصاد بانک محور ایران تا حد زیادی قابلیت آسیب پذیری رفتار و عملکرد بانک ها و موسسات مالی و اعتباری این کشور را بالا برده است . در حال حاضر به لزوم سرمایه گذاری مجدد برای باز کردن قفل و زنجیری که بر پای ظرفیتهای نهفته رشد در حوزه بانکداری ایران زده شده تا حد زیادی احساس می شود . بنابراین با سرمایه فعلی بانک رفاه امکان حضور گسترده در بازار هدف که در بالا تشریح شده است بسهولت امکانپذیر نمی باشد و امکان رقابت این بانک با سایر بانکها را در عرصه فعالیتهای مطروحه با مشکل مواجه می سازد